Sivasspor maçı bitti ama tantanası bitmek bilmiyor.
Maçla ilgili genel değerlendirmeye paralel maç sonu konuşulanlar ve sonuçları ile ilgili atıflara devam.
SALDIRI OLAYI SULH OLDU
Sivasspor maçında en az mağlubiyet kadar başkanın ailesine yönelik gerçekleştirilen olayda gündeme oturdu.
Başkanın bitmek üzere olan ve gün saydığı 60 günlük hak mahrumiyeti nedeni ile izleyemediği maçta kardeşleri ve yeğenlerine yönelik saldırı sonrasında yaşanan ve mahkemeye kadar intikal eden olayın boyutları ve açıklamalar son derece dikkat değer.
Kayserispor’un kulüp olarak yaptığı açıklamaya sosyal medyadan gelen farklı yorumlar ise olaylara bakış açımızın ne kadar yerlerde gezdiğine dair bir başka fiyasko olsa gerek.
Gece yarısı gelen Son Dakika açıklaması ise işin tatlıya bağlandığı yönünde.
Kayserispor’da son zamanlarda işler ne yazık ki iyi gitmiyor.
Konu ile ilgili yorum her zaman büyük bir sağduyu ile olayları analiz etme yeteneğine sahip değerli kamuoyunun hiç kuşku yok ki…
Son mağlubiyet ve maça damgasını vuran bu olay sonrasında sarı kırmızılı camianın en kısa sürede her kademesi ile kendisine bir çeki düzen vermesi şart.
KAYSERİSPOR MEHTER GİBİ…
Sarı kırmızılılar adeta Mehter takımı gibi.
Bir ileri iki geri gidiyorlar.
Bir maç kazanıyorlar, bir maç kaybediyorlar.
İşin garibi evdeki maçları kazanması beklenen sarı kırmızılılar için sanırım bu sezon “İç Saha Fobisi”nin yeniden hortladığı bir sezon olacak gibi görünüyor.
ABONEYİM ABONE…1-3
Kayserispor’a evinde oynamak yaramıyor.
Sarı kırmızılılar bu sezon evinde ikinci kez yenildi.
Hem de aynı skorla: 1-3
Kasımpaşa galibiyeti le başlayan iç saha maçları sonrasında kelimenin tam anlamı ile kabusa dönüştü.
Erzurumspor’a yenilen sarı kırmızılılar Ankaragücü deplasmanı akabinde milli ara dönüşünde bu kez Sivasspor’a aynı skorla mağlup olmaktan kurtulamadılar.
EVİMİZDE OYNAMAK YARAMIYOR
Kayserispor ikinci kez yenilirken akıllar yine bulandı, kafalar yine karıştı.
Sarı kırmızılı takımın geleceği ile ilgili ilk 10 hayalleri de hiç kuşku yok ki ağır eleştiri konusu olmaya devam ediyor.
Hes Kablo Kayserispor bu sezon ikinci kez sahasında yenildi.
Süper Lig’de oynadığı 5 maçta 6 puan toplayan Hes Kablo Kayserispor, ikinci kez iç sahada mağlup oldu. Bu sezon sahasında Kasımpaşa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan sarı kırmızılı ekip 1 kez galibiyet aldı. Ligin ilk haftasında Kasımpaşa’yı 1-0 yenen Kayserispor, sonrasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a ve Demir Grup Sivasspor’a 1-3’lük sonuçlarla mağlup oldu. Kadir Has Stadyumu'nda oynadığı 3 maçta sadece 3 puan alan Hes Kablo Kayserispor rakiplerine 3 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü.
RUMENLER BU KEZ HAYAL KIRIKLIĞI
Sarı kırmızılı takımın en güvendiği isimlerin başında gelen kaleci Lung ve uzun süreden bu yana takımda oynatılması konusunda Bayram Bektaş ile yaşanan sıkıntılı sürecin baş aktörlerinden Sapunaru Sivasspor maçında tam bir hayal kırıklığı yarattı.
Sarı kırmızılı takımın her zaman söylediğimiz gibi her maçtaki nerede ise 1 puanın garantisi Lung’un bu tür uzaktan gelen şutlarda rakiplere ikramı ilk değil….
Elbette ki son da olmayacak.
Lung kötü oynamayacak mı?
Evet… Tabi ki de 40 maçlık bir sezonda en kötü yüzde 20 opsiyonu var.
Peki Lung’un kademesine girecek defans nerede.
Kalecin bu konuda zayıf ve uzaktan gelen şutları sektiriyorsa kademeye girmesi, rakipten önce hamle yapması gereken defans nerede?
Lopez ve Attamah’ın yokluğu bir şekilde hissedildi sanırım bu maçta.
Lung’un gollerdeki hatasını penaltı ile telafi etme çabasına karşın, Sapunaru’nun gördüğü kırmızı kart maça damgasını vuran hareketler oldu.
HİÇTE PROFESYONELCE DEĞİL!...
Hele hele Sapunaru’ya ne demeli?
Rakibe bu kadar sert girmenin manası ne?
Hadi atıldın diyelim, rakibinin sezonu kapatacak kadar ağır bir sakatlık geçirmesi senin gibi bir profesyonele ne kazandırır.
Hele hele de rakibinin hayatını karartacak kadar kontrolsüz ve saldırgan bir hamle ile…
Lung’un gollerdeki hatasını penaltı ile telafi etme çabasına karşın, Sapunaru’nun gördüğü kırmızı kart maça damgasını vuran hareketler oldu.
Denis Alibec’in milli takımdan hazır dönmesine karşın yedek soyunması ve iş işten geçtikten sonra oyuna alınması da Bayram Bektaş için açılan soru işaretlerine yenilerinin eklenmesine neden oldu. Devam Edecek