Ve… Beklenen oldu sonunda.
Kayserispor’da bir başka Stajer Hoca defteri erken kapandı Allah’tan Rize’deki fiyasko ile.
Yanlıştı.
Yanlışa artık kimsenin tahammülü de kalmamıştı.
VE… YOLLAR AYRILIYOR
Aslında beklenen sondu.
İlk günden bu yana bu mayanın tutmayacağı belli idi ama ısrar yönetime tam tamına 7 hafta ve 15 puan kaybettirdi.
Ne diyelim aklın yolu bir elbette ama bu kadar kayba maddi ve manevi anlamda gerek yoktu.
Bu arada Sarı kırmızılı takımda görev Bayram Bektaş’a ve kaptanlık pazubantı Hasan Hüseyin Acar’a bir numara büyük gelmiştir.
Bu nedenle Bektaş’ın gidişi ile birlikte başlayan süreçte teknik adam kim olursa olsun ismi zikredilen Shota, Ünal Karaman, Samet Aybaba, Tamer Tuna, Aykut kocaman, Bülent Korkmaz, Mesut Bakkal ve hatta ve hatta Kayserispor özlemi ile yanıp tutuşan ve adı Trabzonspor ile bile anılan Sumidica’nın her an Kayserispor’a imza atması muhtemel.
Yönetim inşallah bu kez aklı selimde buluşup bu kadar emek zahmet ve para harcayarak kurduğu takıma yakışır bir teknik adamla bu işi taçlandırır. Aksi halde sini yazmak, konuşmak, düşünmek bile istemiyorum…
İLGİNÇ BİR NOT…
İlginç bir notla başlayalım.
Bay geçen takımların hiçbiri sonraki hafta maçını kaybetmemişti.
İlk kaybeden takım Kayserispor oldu.
İlk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile geçilen maçta orta saha üstünlüğünü rakibine kaptıran Kayserispor için ikinci yarıda maçı çevirmek hiçte kolay olmayacak gibi.
Rize’de Didi stadyumunda ikinci yarıya sarı kırmızılılar Kanga-Denis Alibec değişikliği ile giriyor.
İlk yarıda özellikle orta alanda Campannaro-Henrique-Hasan Hüseyin, Lennon ve Fernandes’in aralarındaki pas uyumsuzluğu ve pres eksikliği nedeni ile ortaya çıkan keşmekeşi çok iyi değerlendiren Karadeniz ekibi sarı kırmızılıları bol pas ve presle sindiriyor.
REMY GERÇEĞİ…
Loic Remy, Kayserispor maçında perdeyi açtı ve bu sezon 7 maçında 6. golünü kaydederken, Süper Lig'de gol krallığında ilk 4 şu şekilde oluşuyor: 6 Loic Remy, 6 Davidson, 5 Falcao, 4 Erik Sabo
Loic Remy, mübalasız maçın en etkili isimlerinin başında geliyor.
LİGİN EN ÇOK KURTARIŞ YAPAN KALECİLERİ
Maça çıkarken Lung 25’e yakın başarılı müdahale ile ligin en çok kurtarış yapan kalecisi olarak dikkat çekerken, Rize kalecisi onu 21 kurtarışla izliyor ve 2. Sırada.
İki takımda bu maçta yaptıkları kurtarışlar ile yine en çok konuşulanlar listesinde Top 10’da.
Ancak Rize’de Gökhan kurtarışlarına devam ederek takımın yükünü çekerken, Lung Remy’nin golünde tek ayak üzerinde yakalanarak kontropiyede kalıyor ve meşin yuvarlağın filelere gidişini sadece izliyor.
ZAYIF TARAFTAN YÜKLENİYORLAR
İlk yarıdakine oranla ikinci yarıya daha da hırslı ve presle hızlı giriyoruz.
Sürekli Rize yarı sahası ve kale önüne konuşlanıyoruz.
İlk yarıda golü bize göre sol, rakibe göre sağ kanattan yemiştik.
Aziz Behicce’nin hazır olmadığını tespit etmiş Thomas.
İkinci yarıda da özellikle Boldrin ile buradan bindiriyorlar.
Lopez’in kanadığını kullandıkları pek söylenemez ev sahibi takım için.
Defansta kademede de sıkıntılarımız var.
RİZE’DE MÜTHİŞ TEMPO
Campannaro’nun nefis şutunda yine kaleci Gökhan devrede ve kornere tokatlıyor.
Fernandes hem topla çok oynuyor, hem de topu ayağına aldığında atacağı adam bulmakta zorlanıyor. Henrique’nin kişisel çabaları bir yere kadar ve Rize’nin etten duvarına sık sık tosluyoruz.
DEĞİŞİKLİKLER GELİYOR
Attamah ve İlhan Depe oyuna giriyor skoru denge getirmek adına.
Dışarı çıkan isimler ise Fernandes ve Lennon.
Thomas’ın da bu değişikliklere karşı atağı var elbette ki.
Soy çeyrek can yakacak türden bir bölüm olacak maçın finalinde.
Boldrin’in üst üste iki şutunu önleyen isim Lung.
Krviziç’in yerine İlhan Parlak oyunda son bir gol umudu olarak Rize’de.
Boldrin’in yerine Doğan Erdoğan Rizespor’da kadroda skoru korumak adına Thomas’ın hamlesi ile.
İKİ TAKIMDA AÇIK OYNUYOR
İki takımda açık ve pozitif bir oyun anlayışı ile ofansif oynuyorlar.
90+1’de Henrique’nin attığı şık gol ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmıyor.
Muğdat-Aziz Behicce değişikliği son değişikliğimiz.
Ortaya çıkan çekişme ve maç sonuna yansıyan rakamlar son derece önemli aslında, iyi tahlil etmek yazım.
İki takımın yaptığı pas sayısı 1000’i geçiyor. Türk futbolu açısından son derece önemli paslaşmalar bunlar.
Neticeye yansıma da yaşanan sıkıntı herkesi malumu…
RAKAMLARLA 90+ DAKİKALAR…
Toplam Şut 12/11, İsabetli şutlarda 6/4’le dengeyi bozan taraf ev sahibi. Topla oynama yüzde 56/44 ve isabetli pasta yüzde 88’e 84’lük bir üstünlük var yine Rize’de. Pas sayılarında ise durum 609/489 şeklinde. Fauller 15/14, sarı kartlar 3/2, ofsaytlar 2/3 ve kornerler ise 2/3 şeklinde.
Maçın temposu yüksekti genel manada.
İki takımında puan almak adına yaptığı hamlelerle ortaya çıkan güzel bir futbol ve kora kor bir 90 dakika izledik.
Beraberlik kötünün iyisi olurdu ama o da olmadı. Kısmet değilmiş
Rize bize her zamanki gibi ters gelmeye devam ediyor…
VE… YOLLAR AYRILIYOR
Aslında beklenen sondu.
İlk günden bu yana bu mayanın tutmayacağı belli idi ama ısrar yönetime tam tamına Bay geçtiğimiz hafta hariç hazırlık dönemi ile birlikte 2 ay ve ligde 7 hafta ve 12 puan kaybettirdi.
Ne diyelim aklın yolu bir elbette ama bu kadar kayba maddi ve manevi anlamda gerek yoktu.
Teknik direktörlük kariyeri 2015-2016 Büyükşehir Gaziantepspor, 2016-2017 Elazığspor, 2017-2018 Ümraniyespor, 2018 Göztepe, 2018-2019 MKE Ankaragücü, 2019-2020 Türkiye (yardımcı) ve 2020-Kayserispor
İşte son dönemdeki Bayram Bektaş’ın istifa listesi. 09 Aralık 2018 Göztepe teknik direktörü Bayram Bektaş istifa etti. 14 Ocak 2019 Ankaragücü Teknik Direktörü Bayram Bektaş istifa etti. 22 Temmuz 2020 Milli takımda Bayram Bektaş istifa ederek sarı kırmızılı takım macerası başlamıştı.
Ve… Ne yazık ki beklendiği gibi de oldu… Devam Edecek