Menü Kayseri Gerçek Haber
MUSTAFA CENGİZ

MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 26.09.2020 15:48

KAYSERİSPOR, DADAŞ’A ÇARPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig 2020-2021 futbol sezonunda 3.hafta maçları oynanıyor.
Kayseri Kadir Has Stadı'nda da Hes Kablo Kayserispor ile B.B.Erzurumspor Cumartesi randevusunda karşı karşıya gelirken Bayram Bektaş ile Mehmet Özdilek kozlarını paylaşıyorlar.
Hes Kablo Kayserispor ile B.B.Erzurumspor  sezona galibiyet ile başlamış ancak ikinci hafta maçlarını kaybetmiş iki takım olarak 3. Haftada hem moral hem de telafi peşindeler.
Ligin topla oynama oranı en düşük takımı Kayserispor yüzde 35.5 ile.
Kayserispor’da geçen hafta stoper oynatılan ‘orta saha’ oyuncusu Attamah’ın hatalarına rağmen, Sapunaru Erzurumspor maçında yine yedek başlıyor. 
Takımımız karşılaşmaya ‘Çubuklu’ forma ile çıkıyor.
Lung, Lopes, Kolovetsios, Attamah, Yasir, Gustavo, Hasan, Lennon, İlhan, Muğdat, Kanga onbiri ile sahadayız. Yedeklerimiz: İsmail Çipe, Oğuzhan Çapar, Pedro Henrique, Emre Demir, Zoran Kvrzic, Ömer Uzun, Cristian Sapunaru, İlhan Depe, Adem Doğan, Yaw Ackah
3. RANDEVUDALAR
Kayserispor ile B.B.Erzurumspor tarihinde 3. kez karşı karşıya geliyor. 
İlk kez 2 sezon önce karşılaşan iki ekip arasında oynanan 2 lig maçında Hes Kablo Kayserispor hiç kazanamadı. 2 sezon önce Kayseri'de oynanan müsabakayı B.B.Erzurumspor 2-0 ile kazanırken, Erzurum'daki müsabaka da karşılıklı atılan goller ile 1-1 sona ermişti.                                          
HAKEM NUMANOĞLU İLE İLK KEZ
Kayserispor ile B.B.Erzurumspor arasındaki maçı yöneten Yalova Bölgesi Süper Lig hakemlerinden Tugay Kaan Numanoğlu 145. maçına çıkarken, 35 yaşındaki hakem, bugüne kadar 144 profesyonel maça çıktı.
Bu maçlarda 60 kez ev sahibi 46 kez deplasman takımı kazandı. 38 maç da berabere bitti. 35 yaşındaki hakem 665 kez sarı kart çıkarırken 48 kez de kırmızı kart gösterdi. Tugay Kaan Numanoğlu, bugüne kadar 2 kez Kayserispor'un 5 kez de Erzurumspor'un maçında düdük çaldı. Bu maçlarda Kayserispor 1 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederken Erzurumspor ise 3 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı. 
YENİ TRANFSER SAKAT OLUR MU?
Hes Kablo Kayserispor'da iki yabancı futbolcu Harrison Manzala ve Daniel Avramovski B.B.Erzurumspor maçı kadrosuna dahil edilmeyen ve ligin ilk üç haftasında takımdaki yerlerini alamadılar. Daniel Avramovski’nin müzmin sakatlığı nedeni ile Situm ile yeni bir forvet transferi durumunda gönderilmesi gündemde. 
5 Ekim’de tamamlanacak olan başkanı en çok zorlayan transferlerden birisi olan forvet  transferinde son günlerde neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.
İŞİMİZ ÇOK AMA ÇOK ZOR…
Bektaş’ın 4-2-3-1’ine karşılık Özdekilek’in takımı sahada 4-1-4-1 oynuyor.
14. Dakikada Lung sahne alıyor ve müthiş füzeyi kornerle önlüyor.
Ardından Hasan Hüseyin’in ters vuruşu az kalsın filelerimize buluşmaktan kılpayı kurtuluyoruz.
Erzurumspor sert oynuyor. İki oyuncusu 1 dakika ara ile 2- ve 30’da sarı kart görüyorlar.
İlk yarıda dengeli bir oyun ve karşılıklı ataklar var.
Ama golle rakip takımdan geliyor.
GEÇEN HAFTA ADAM, BU KEZ NOVİKOVAS
Alanya deplasmanında Adam Reiro’yu durduramayan sarı kırmızılılar bu kez Arvydas Novikovas’ı  durduramıyorlar. 
Novikovas, harika bir topuk pasıyla Rashad Muhammed'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı ve Erzurumspor'un 1-0 öne geçmesinde büyük pay sahibi oldu! 
Konuk takım 42. Dakikada Rashad Muhammed’in golü geliyor.
45+’de Emrah Başsan’ın asistinde bu kez Novikovas’ın düzgün vuruşu ile ilk yarıyı 0-2 mağlup kapatıyoruz. 
Emrah Başsan Erzurumspor'da 3 maçta 3 asistle oynuyor.
İlk yarı ile ilgili maç istatistikleri Topla Oynama %47-53İsabetli Şut 1- 4, İsabetsiz Şut 42, Faul 5-11,Korner 1-4, Ofsayt 2-2, Sarı Kart0-3, Kurtarış 2-0 şeklinde. 
GÜNAYDIN HOCAM…
Bir yazımızda bu kadar geniş kadro Bektaş’ın hem en büyük avantajı hem de dezavantajı demiştik.
Maalesef hoca bu şansını iyi değerlendirmek yerine fantezi yaparak kötü kadro tercihleri ve farklı 11 anlayışı ile ayağına gelen Kayserispor’da iyi bir kariyer yapma fırsatını elinin tersi ile iterken koltuğu da daha 3. haftada sallanıyor. Bu gidişle Bektaş, Bay geçeceğimiz 6. haftayı göremez… 7. Haftaya sarı kırmızılılar yeni teknik kadro ile çıkar. Şimdiden sayın başkana teknik kadro konusunda B-C-D planlarının hazırlamasını öneriyorum. 
Alanya ve Erzurumspor maçı öncesinde yazdığımız tek şey var. Lung-Sapunaru ikilisini bozmayın. 
Maç 0-2 olduktan sonra Bayram Bektaş Sapunaru’yu Lennon’un yerine oyuna sokuyor. İlhan Parlak’ta yerini Henrique’ye bırakan isim oluyor. 
Aralık 2018’de kariyerindeki ilk golünü Erzurumspor’a atan Sapunara oyunda. Henrique oyuna girer girmez sarı kartı gören isim. 
UYUTMA TAKTİĞİ
Deplasmanda 2-0’ı yakalayan Erzurumspor hali ile işi ağırdan alıyor.
Sarı kırmızılı takımı uyutuyor, 2 golle 3 puanın üstüne yatmak adına her şeyi yapıyor futbolda. 
68' de Muğdat Çelik -Zoran Kvrzic değişikliği geliyor.
Kayserispor iç sahada 17 haftadır gol atma geleneğine Erzurumspor maçı ile son verirken, Erzurumspor ise 16. deplasman maçında da gol atmayı başaran taraf oluyor.
Erzurumspor deplasmanda iki maçı da kazanarak önemli bir başarıya imza atıyor.
Kayserispor ise 3. maçında 2. mağlubiyetini alıyor ve kadro kaosu ve yanlış tercihler nedeni ile sarı kırmızılı takımın kafası  karışık, kimyası da bozuk maalesef. 
Gole gittiğimiz dakikalarda rakip takım kalemizde 3. gol fırsatını kaçıran taraf oluyor.
GEÇ GELEN GOL..
Bektaş’ın son kozu 75’te Yasir Subaşı-Ömer Uzun olurken, Özdilek Raşad’ın yerine de defansımızı meşgul etmesi için Ömer Uzunoğlu’nu oyuna alıyor. 
Henrique’nin yerde kalması ile birlikte 82.’de kazandığımız penaltıyı kullanan isim yine Henrique oluyor ve fark bire iniyor.
Özdilek’in hamlesi Sisokko’yu oyuna almak galibiyeti kaçırmamak adına Kadir Has’ta…
Son 10 dakikada bastırıyoruz. Kaçırdığımız goller var. Meşin yuvarlak bir türlü çerçeveyi bulmuyor.
Krvitziç ve Henrique kaçırıyor. Kanga yine etkisiz.
Sisokko, Kadir Has’ta fişi çeken isim oluyor: 1-3 
BAYRAM HOCA KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR
Israr ve inatla Lung-Sapunaru ikilisini bozan ve Attamah’ı stopere çekerek inadını sürdüren Bayram Bektaş kendi sonunu hazırlıyor.
İlk maçta tarihi fiyaskoya rağmen şansı yaver giden Bektaş’ın Alanya ve Erzurum maçlarındaki kayıplarının bahanesi yok.
Bektaş ikinci yarıda sahaya sürdüğü onbiri ilk yarıda sahaya sürmeliydi.
Biraz daha fazla dersine çalışmalıydı…
Hafta içinde her ne kadar başkan Benra Gözbaşı “Bektaş’a güveniyoruz” desteği verse de kendi kulvarındaki bir takımı yenemeyen ve iç sahada kazanamayan bir takımın bay geçeceği 6. Hafta öncesinde önümüzdeki iki maç ile birlikte Bektaş’ın kendi kaderini kendisinin tayin edeceği gün gibi ortada. 
Kayserispor’un bu stajer hoca ısrarını da anlamak ne mümkün.
Bu kadar transfer, bu kadar harcama, lisans skandalları ve ortaya çıkan takım bu mu?


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —