MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 15.08.2025 15:08

HAYDİ… BİSMİLLAH!

Facebook Twitter Linked-in

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta Galatasaray-Fatih Karagümrük maçıyla başladı.

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta heyecanı yaşanıyor. 

Biz ilk maçımızı oynayacağız.   

Haydi Bismillah…

İyi başlayalım, sonu da iyi gelsin inşallah. 

Süper Lig'in 68. sezonuna girdi. 

Temsilcimiz Kayserispor bu sezon 30 kez süper ligde sahne alacak.

Bu kez sponsor Ziya Eren.

Kayserispor'un yeni sezonda ismi Zecorner Kayserispor oldu.

KMC’yi sanırım bilmeyen, duymayan yoktur. 

Dünkü basın toplantısının perde arkasını Pazartesi vereceğim bu köşede inşallah. 

30. KEZ SÜPER LİGDEYİZ!

Süper Lig'in 68. sezonuna girerken, temsilcimiz Kayserispor ise bu sezon 30 kez süper ligde sahne alacak.

Sarı kırmızılılar geride kalan 29 sezonda oynadığı 986 maçta 299 galibiyet, 276 beraberlik ve 411 mağlubiyet alırken rakip filelere attığı 1159 gole karşın kalesinde 1430 gol gördü ve 1145 topladı.

Kayserispor bu sezon ligde ilk yarının 14. Haftasında 1000. maçına çıkacak ve kafadan 300. galibiyeti ile sezon finalinde ise 1200. puanını kovalayacak. 

Sarı kırmızılı takımda 2025-2026 sezonunda takımın hem ilk hem de 1160. Golünü kimin atacağı da büyük merak konusu. 

BAŞAKŞEHİR 33. RANDEVUDA   

Kayserispor ile Başakşehir, Süper Lig tarihinde 33. kez karşı karşıya gelecek.   

Süper Lig'in 27. haftasında Kayserispor ile Başakşehir birbirine üstünlük kurmak için sahaya çıkacak. İki ekip, bugüne kadar 32 kez karşı karşıya geldi. 

Bu maçlarda Kayserispor 11 kez kazanırken 13 kez Başakşehir kazandı. 8 maç da berabere bitti. Kayserispor 29 gol atarken Başakşehir ise 35 gol attı.             

İki takım arasında Kayseri'de oynanan 16 maçta Kayserispor 7 kez Başakşehir 5 kez kazandı. 

4 maçta eşitlik bozulmadı. Kayserispor 18 gol atarken Başakşehir ise 15 gol ile karşılık verdi.

2. HAFTA HEYECANI

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta heyecanı 16 Ağustos Cumartesi, 17 Ağustos Pazar ve 18 Ağustos Pazartesi oynanacak maçlarla yaşanacak. Haftanın açılış müsabakasında Galatasaray, yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. 

Haftanın kapanış mücadelesinde ise Kasımpaşa, 18 Ağustos Pazartesi günü Trabzonspor'u konuk edecek. Süper Lig'de 2. haftanın programı şöyle: 21.30 Galatasaray - Fatih Karagümrük 16 Ağustos Cumartesi   19.00 Kocaelispor - Samsunspor   21.30 Corendon Alanyaspor - Çaykur Rizespor  21.30 Göztepe - Fenerbahçe 17 Ağustos Pazar  19.00 Gençlerbirliği - Antalyaspor  19.00 Konyaspor - Gaziantep FK  21.30 Beşiktaş - Eyüpspor   21.30 RAMS Başakşehir - Kayserispor 18 Ağustos Pazartesi   21.30 Kasımpaşa - Trabzonspor 

KADİR SAĞLAM DÜDÜK ÇALACAK   

Başakşehir - Kayserispor maçında Kadir Sağlam düdük çalacak.   

Süper Lig'in 2. haftasında oynanacak Başakşehir-Kayserispor maçını Kadir Sağlam yönetecek.   

Süper Lig'in 2. haftasında İstanbul'da oynanacak Başakşehir- Kayserispor maçını Kadir Sağlam yönetecek. 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada Kadir Sağlam’a bu maçta Mehmet Salih Mazlum ve Osman Gökhan Bilir yardımcılık yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak da Burak Olcar görevlendirildi. 

Bakalım VAR ve AVAR kim olacak?

KAPTANIN BU SEZON 

ÇOK SAKİN OLMASI ŞART

Sarı kırmızılı takımın en önemli joker ismi kaptan Gökhan Sazdağı’na bu sezonda büyük iş düşüyor. 

Niye mi?

Geride kalan sezonda kaptan Gökhan Sazdağı 8 sarı kart, 2 kırmızı kart ile cezalandırıldı.   

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 2024-2025 sezonunda 90 sarı kart, 7 kırmızı kart görürken, sarı-kırmızılı takımda en çok kart gören isim ise kaptan Gökhan Sazdağı oldu. Gökhan Sazdağı 8 sarı kart, 2 kırmızı kart ile cezalandırıldı.   

Geride kalan sezon 30 müsabakada sarı-kırmızılı formayı giyen kaptan Gökhan Sazdağı, 8 kez sarı kart, 2 kez de kırmızı kart gördü. 

7 kırmızı kartın çıktığı Kayserispor’da Gökhan, Attamah ve Bahoken ikişer kez kırmızı kart görürken 1 kez de Hosseini kırmızı kart ile cezalandırıldı. 

Kırmızı kart görmeyen ancak en çok sarı kart gören isim ise 10 sarı kart ile Kartal Kayra Yılmaz oldu. Portekizli Cardoso 9 kez sarı kart görürken, Bourabia da 8 kez sarı kart gören diğer isim oldu. 

Takımın yükünü sırtlayan iki isim olarak ön plana çıkan kaptan Gökhan Sazdağı ve 9 kez sarı kart gören Cardoso’nun biraz daha sakin ve performanslarına daha da pozitif yönde katkı vermeleri şart. 

ZİYA EREN'DEN BÜYÜK DESTEK

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, dün saat 10.30 basın toplantısı düzenledi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile birlikte yürüttükleri, kulübü rahatlatacak dev maddi ve manevi projeyi açıkladı.

Proje kapsamında daha önce Erciyesspor'da başkanlık görevi yapan Ziya  Eren'in yönetim kurulu başkanı olduğu KMC grup sarı kırmızılı takımın yeni sponsoru olurken, Kayserispor'un yeni sezonda ismi Zecorner Kayserispor oldu.

Bir dönem kapandı.

Bellona Kayserispor, Zecorner Kayserispor oldu.

Yani Erciyes Anadolu Holding’in yıllardır süren desteği bu anlaşma ile kısmen İstikbal ile sürecek.

Bu anlaşmanın önünü-arkasını iyi okumak gerekiyor.

Tarih içindeki sportif kırılmaları bilenler, bu anlaşmanın da ne anlama geleceğini sanırım anlayabilirler.

Bir ara Ziya Eren’e teklif edilmişti takım.

O’da “Şirketleşirim, kimseyi de karıştırmam” demişti.

Öyle ortada battal kalmıştı o görüşme.

Sonrası gelinen nokta burası ve bundan sonrası mı?!...

11 SEZONDA 23 TEKNİK ADAM…

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, son 11 sezonda 23 farklı hoca ile çalıştı. 

Dile kolay değil mi?

Geride kalan sezonu 3 teknik direktör değişikliği ile tamamlayan Kayserispor, yeni sezona Alman hoca Markus Gisdol ile start veriyor.

Süper Lig serüvenini sürdüren ve yeni sezon için Alman teknik direktör Markus Gisdol ile çalışma kararı alan Kayserispor, geride kalan 10 sezonda 22 farklı teknik direktör ile çalıştı. 

RESMİ GEÇİT GİBİ…

Sarı-kırmızılılar, bu dönemde Tolunay Kafkas, Hakan Kutlu, Ertuğrul Seçme, Sergen Yalçın, Mesut Bakkal, Marius Sumudica, Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun, Robert Prosinecki, Bayram Bektaş, Alper Kelkitli, Dan Petrescu, İvko Ganchev, Hamza Hamzaoğlu, Yalçın Koşukavak, Çağdaş Atan, Recep Uçar, Burak Yılmaz, Sinan Kaloğlu ve Sergej Jakirovic yönetiminde sahaya çıktı. 

EN BAŞARILI ÜÇ İSİM!

En başarılı üç isim mi?

Sanırım sarı kırmızılı takım taraftarını en çok sinir edenler, en başarılıları ne gariptir ki!...

Sarı-kırmızılı takım, Hikmet Karaman, Çağdaş Atan ve Sumudica ile en yüksek puan skalasını yakaladı.   

Kayserispor'da son 10 sezonda en başarılı dönemini Hikmet Karaman, Çağdaş Atan ve Marius Sumudica ile yaşadı. Kayserispor, 2021-2022 sezonunda Hikmet Karaman ile 47 puan toplamıştı. 

Sarı-kırmızılı ekip, Çağdaş Atan yönetiminde 2022-2023 sezonunda transfer yasağı olmasına rağmen 47 puan toplayıp ligi 9. sırada noktalamıştı. 

Romen teknik adam Sumudica'nın görev aldığı 2017-2018 sezonunda ise Kayserispor 44 puan toplamıştı. 

Kayserispor, en çok 2020-2021 sezonunda hoca değiştirdi. Sarı-kırmızılılar, o sezon Bayram Bektaş, Samet Aybaba, Alper Kelkitli, Dan Petrescu, Ivko Ganchev, Hamza Hamzaoğlu ve Yalçın Koşukavak ile çalışmıştı. 

MAÇ HAVASI…

Son olarak bildiğiniz üzere Kayserispor, kadrosuna yeni bir isim daha katmaya hazır. Sarı Kırmızılılar, Yunanistan takımlarından PAOK'ta forma giyen 27 yaşındaki Fedor Chalov ile anlaşmaya vardı.  Chalov, daha önce CSKA Moskova ve Basel formaları giydi. Geçen sezon PAOK takımında 29 maça çıkan Rus forvet 3 ligde 2 de Avrupa kupası olmak üzere 5 gole imza koydu.

Kayserispor Erciyes 38 FK maçına Bilal Bayazıt (Onurcan Piri dk.60), Majid Hosseini, Gökhan Sazdağı, (Burak Kapacak dk.60), Denswil, Lionel Carole, Dorukhan Toköz, Gideon Jung (Baran Ali Gezek dk.72), Joao Mendes , Aaron Opoku (Yaw Ackah dk.72), Miguel Cardoso (Carlos Mane dk.60), Talha Sarıaslan, (Tuci dk.46) kadrosu ile çıkmış ve Miguel Cardoso (dk.4-34 ve 55)  golleri ile 3-0 kazanmıştı.

Başakşehir ise son Viking maçında sahada Muhammed Şengezer, Onur Bulut, Leo Duarte, Ousseynou Ba, Christopher Operi, Berat Özdemir, Deniz Türüç (Ebosel dk. 89), Miguel Crespo (Hamza Güreler dk. 89), Ömer Faruk Beyaz (Umut Güneş dk. 65), Eldor Shomurodov (Yusuf Sarı dk. 83), Davie Selke (Nuno Da Costa dk. 66) Yedekler: Volkan Babacan, Deniz Dilmen, Jerome Opoku, Yağız Dilek, Onur Ergün, Berkay Aslan, Ivan Brnic kadrosu ile deplasmandaki 3-1’lik vurgunun ardından rövanşta 1-1’lik beraberlik ile turlamıştı.

BURAM BURAM NOSTALJİ

Her yönü ile buram buram nostalji kokan bir maç.

Kayserispor ile Başakşehir, Süper Lig tarihinde 33. kez karşı karşıya gelecek.   

Süper Lig'in 2. haftasında Kayserispor ile Başakşehir birbirine üstünlük kurmak için sahaya çıkacak. İki ekip, bugüne kadar 32 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Kayserispor 11 kez kazanırken 13 kez Başakşehir kazandı. 8 maç da berabere bitti. Kayserispor 29 gol atarken Başakşehir ise 35 gol attı.               

İki takım arasında Kayseri'de oynanan 16 maçta Kayserispor 7 kez Başakşehir 5 kez kazandı. 4 maçta eşitlik bozulmadı. 

Kayserispor 18 gol atarken Başakşehir ise 15 gol ile karşılık verdi.

Geride kalan süreçteki tablo dengeli gibi.

Bakalım sarı kırmızılı takımın yenilenen kadrosu ile lige ve Avrupa’ya hazır giren Başakşehir’in sahadaki bilek güreşi ve Atan-Gisdol buluşmasının sonucu ne olacak?

Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Her iki takımada başarılar diliyorum. 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —