Son haftalarda aldığı galibiyetlerle kendine orta sıralarda yer bulan Yukatel Kayserispor, seri galibiyetler alarak üst sıraları hedefleyen Atakaş Hatayspor'u konuk etti Cuma akşamı Kadir Has stadyumunda.
TFF’nin böylesine bir kış memleketinde saat 20.00’da maç oynatması ve olumsuz hava muhalefeti nedeni ile bu maçı Cumartesi günü gazetemize giremedik.
Bu nedenle siz değerli okurlarımızdan özür dileriz.
Daha önce 3 kez karşı karşıya gelen ve birbirlerine 8 gol atabilen iki takım Cuma akşamı nerede ise bir maçta bu sayıyı yakaladı: 4-3
KADROLARA DAİR…
Hikmet Karaman’ın 4-4-2’sine, Ömer Erdoğan 4-2-3-1 ile karşılık verdi.
Lung , Onur , Mert , Uğur , Carole, Abdulkadir (Cardoso dk. 89 ?), İbrahim (Attamah dk. 79 ), Mane (Ramazan dk. 89 ?), Emrah , Bertalocci (Kemen dk. 84 ?), Gavranovic (Mustafa Pektemek dk. 79 )
Yedekler ise Bilal, Yasir, Emre, Hayrullah, İlhan
Hakem Kadir Sağlam’ın büyük bir cesaret ile ardı ardına çaldığı iki penaltı son derece önemli idi.
Pas geçmedi gördüğünü çaldı.
Ancak ilginçtir ki bu takımda Gavranoviç gibi bir golcü dururken Bertalocci gibi bir usta ayak var iken neden penaltıları Uğur, ya da İbrahim atar bunu sormak lazım.
5 MAÇTIR GOL YEMEYEN TAKIM
Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 7 iç saha maçını kaybetmeyen Yukatel Kayserispor, son 5 iç saha karşılaşmasında da kalesinde gol görmemişti maç öncesinde.
Yukatel Kayserispor'un yakaladığı gole kapama serisi, lig tarihinde yakaladıkları en uzun gole kapama serisi olmayı sürdürüyordu.
Ancak Hatayspor maçını kazanmamıza rağmen kalemizde haftalar sonra gördüğümüz üç gol sorgulanmalı.
Maç biraz daha uzatılsa nerede ise 4-4’lük beraberlik bile içten değildi.
İLK YARIYA DAİR…
Biri kaçan iki penaltıdan sonra soyunma odasına 1-0 önde giden sarı kırmızılılar İlk yarıyı yüzde 51-49 topla oynama, 211-204 Pas sayısı, Yüzde 81-80 Pas isabeti ile geçtiler.
Hatayspor gibi ne yapacağı kestirilemeyen bir takıma karşı tek gollü üstünlük iyi ancak yeterli olmayan bir skordu.
Nitekim bunun yansımalarını maçın ikinci yarısında hep birlikte hissettik.
RENKLİ BİR MAÇ OLDU…
İki takımında gücü yettiğince ofansı düşünmesi ve açık oynaması hakemlerinde pozitif futbola destek vermesi ile her şeyin yaşandığı zorlu bir maç oldu.
Atılan 7 gol ve aldığımız 3 puan son derece önemli.
Haftalar sonra rakibin toptancılık yaparak gol yemeyen kalecimiz Lung’u bombalaması ve nerede ise son saniyelerde de beraberliği kaçırması sarı kırmızılı takımın en büyük avantajı oldu maçta.
Teknik direktör Hikmet Karaman’ın hem skoru korumak adına hem de “Herkes Prim alsın” mantığı ile yaptığı 5 değişiklik nerede ise son çeyrekte maçın elimizden kayıp gitmesine neden olacaktı az kalsın.
KENDİ ELİMİZLE VERECEKTİK…
İkinci yarıda rahat bir galibiyete koşan sarı kırmızılılar nerede ise maçı son çeyrekte rakibe vereceklerdi.
İnanılmaz goller attık, bir de penaltı kaçırdık ama rakibin attığı üç gol ve iç sahada Lung’un başarılı performansını rağmen bu sezon rakip filelere 35 gol bırakaın temsilcimiz ilk maçta Doğan’ın Altay önündeki yediği 3 gol dahil kalesinde de 35 gol gördü. Son oynadığı Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarında 3'er gol yiyen sarı kırmızılılar, son maçta rakibine 4 gol atarak eksi averajdan kurtuldu ancak Kayserispor, sahasında ilk kez bir maçta kalesinde 3 gol gördü.
Maçın finalinde toplam şutlar 10-16, isabetli şutlar 7-4, topla oynama yüzde 46-54, pas sayısı 381-433, Pas isabeti 78-81, fauller 12-12, ofsaytlar 3-1 ve kornerler ise 5-5 şeklinde istatistiklere yansıdı.
Üç ihtimalli maçın kazananı Kayserispor.
Kazanan her zaman haklı diyorsanız sözümüz yok ama, Kayserispor’un biraz daha derli toplu, kendine çeki düzen veren, kazanırken, hataya yer vermeyen ve taraftarın maç gitti gidecek endişesi yaşamadan bir maç izleyebileceği bir takım olgusu oluşmalı ve Karaman her şey yolunda giderken yaptığı müdahalelerle işi her maçta riske etmemeli…
4. RANDEVUDA KAZANAN…
Kayserispor ile Hatayspor 4. kez karşılaştılar Cuma akşamı.
Yoğun yağış ve elverişsiz koşullar nedeni ile bu maçla ilgili yazımızda doğal olarak Pazartesiye sarktı ister istemez.
Yukatel Kayserispor ile Hatayspor, Süper Lig'in 24. haftasında Kayseri Kadir Has Stadında kozlarını paylaştı.
İki ekip Süper Lig tarihinde daha önce 3 kez karşılaşmış ve bu maçlarda Hatayspor’un 2-1’lik üstünlüğü bulunuyordu. Ligin ilk yarısında Hatay’da oynanan karşılaşmayı Hatayspor 2-1’lık sonuçla kazanmıştı.
Cuma akşamı oynanan son maç ile birlikte Yukatel Kayserispor ile Hatayspor arasında oynanan maçlarda 15 gol atıldı.
Yukatel Kayserispor ile Hatayspor arasında oynanan 4 maçta alınan sonuçlar ise şu şekilde: 2020/2021 Kayserispor-Hatayspor 0-1, 2020/2021 Hatayspor-Kayserispor 1-3 ve 2021/2022 Hatayspor-Kayserispor 2-1 2021/2022 Kayserispor- Hatayspor, 2021/2022 Kayserispor-Hatayspor 4-3
Bu arada Covid testi pozitif çıkan ve karantinada olan Gökhan Sazdağı, Hatay maçında forma giyemedi. Kayserispor’da kaleci Cenk Gönen’in de Covid testi pozitif çıktı.
BAZI ŞEYLER SORGULANMALI…
Başlığımızda yazdık.
Hataya yer yoktu ama bu maçta birçok hatamız vardı ama kazanınca bunlar göze görünmüyor.
Eğer Hatayspor maçı daha iyi algılayabilse ve maçı daha erken forse etse ortaya çıkan skor Kayserispor camiasını üzebilecek bir skor olurdu.
Son Kasımpaşa deplasmanında 3’lük olmuştuk….
Hatayspor’u yenmemize rağmen kalemizde gördüğümüz üç gole ne demeli?
Hikmet Karaman, bu kadar fanteziye rağmen yine balık tutmaya devam ediyor.
YARIN KUPA GÜNÜ…
Yarın Kupa günü sarı kırmızılılar için.
Ziraat Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu maç programı kapsamında 20.30’da sahaya çıkacak sarı kırmızılılar.
Salı Çarşamba ve Perşembe günleri birbirinden renkli maçlar oynanacak kupada ve son 8 takım adını kendi kaderini belirleyecek bir anlamda bu zorlu yarışta.
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda oynanacak müsabakaların programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 8 Şubat Salı, 9 Şubat Çarşamba ve 10 Şubat Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarının programı şu şekilde: s 8 Şubat Salı 14.30 Kasımpaşa- Gaziantep Futbol Kulübü 17.30 Fatih Karagümrük - Konyaspor 20.30 Fenerbahçe - Kayserispor , 9 Şubat Çarşamba 13.30 Bandırmaspor - Sivasspor 17.30 Hatayspor - Antalyaspor 20.30 Denizlispor - Trabzonspor 10 Şubat Perşembe 17.30 Aytemiz Alanyaspor - Adana Demirspor 20.30 Beşiktaş - Göztepe
DUYMADIKLARIMIZ…
Sol bek arayışını sürdüren Fenerbahçe’ye, PSG’nin yıldızı Layvin Kurzawa önerildi.
Kasımpaşa ile anlaşmaya varan Tunay Torun'un lisansı çıktı.
Fraport TAV Antalyaspor, daha önce anlaştıklarını duyurduğu Fernando Martins, Admir Mehmedi, Luiz Adriano, Alassane Ndao için imza töreni düzenledi.
Boluspor, Fenerbahçe'de forma giyen kaleci Bartu Kulbilge ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.