Menü Kayseri Gerçek Haber
MUSTAFA CENGİZ

MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 02.07.2021 11:48

GSB SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI

Facebook Twitter Linked-in

Bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde iki ayrı köşe yazdım.

Son derece önemli.

Bugün, GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları ile ilgili bir değerlendirme.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen, GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları bu yıl 1 Temmuz’da başladı.

Resmi start öncesinde açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yan Açık Sahada düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti.

TEDBİRLER TAM

İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okullarının açılması ve yasakların kalkması ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hareketliliğe başlıyoruz.

Kurslarımıza başvurmak isteyen çocuk ve gençlerimiz merkezde ve ilçelerde tesislerimize gelerek kayıt işlemlerini yaptırabilirler.

Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında Gsb Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları Yüzme kurslarımız tamamen ücretsiz yapılmaktadır.

7- 18 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimiz Olimpik Yüzme Havuzumuz önünden kayıtlarını yaptırabilir. Kurslarımız Covid-19’a karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek uzman antrenörlerimiz nezaretinde verilmektedir” dedi.

HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Kabakcı, şube müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde 40 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek. Kayseri’de on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşacak, fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarında eğitimler verilecek.

83 YILLIK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, başta çocuklarımıza gençlerimize spor kültürünü, sporun tabana yayılma fikrini, aynı zamanda 3’ten 93’e herkesin spor yapabilmesi için yoğun bir gayret ve mücadele içerisinde 83 yıldır çalışmaktayız.

Son 15 yıldan itibaren spora olan yatırımlar, tesisleşmelerle önemli adımlar atıldı. Özellikle son bir buçuk yıldır pandemi döneminde evlerimizde hareketsiz kaldık, GSB Spor Okullarıyla birlikte hareketliliğe başlıyoruz.

OLİMPİYAT SPORCULARI

İnşallah GSB Spor Okullarıyla, önümüzdeki yıllarda Şampiyonalara, Olimpiyatlara sporcu yetiştirerek ilimizi ülkemizi temsil edecek şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandıracak sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. GSB Spor Okullarıyla birlikte, GSB Engelsiz Spor Okullarında da engelsiz tüm kardeşlerimize desteklerimizi sunacağız. Vatandaşlarımıza spor yapma alışkanlığını edindirmek için kapsamlı projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK  

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi kapsamında GSB Spor Okullarının açılması ile Yüzme kayıtları Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu önünde başladı.  

Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarına kayıtlar başladı.

İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu önünde yapılan kayıtlarda 7 - 18 yaş arası çocuk ve gençler kayıtlarını yaptırarak 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında ücretsiz olarak yüzme öğrenecek.

LOKOMOTİF İSİMLER

Bu işin lokomotifi hiç kuşku yok ki il müdürleri.

Toplumun genelinde bu okulların kabul görmesi, daha fazla katılım. Sağlıklı ve güvenilir olmakta en büyük avantaj bu okullar için.

Daha önceki dönemlerde yakın tarihimizde gerek M.Metin Özen, gerek Murat Eskici olmak üzere hepsinin de emekleri büyük gençlerimiz üzerinde.

Şimdi bayrak İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın ellerinde ve gençlerle birlikte daha da yükseğe çıkacak.

Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ilimizdeki sportif altyapının bir anlamda taranması demek.

DOĞRU YÖNLENDİRME…

Geleceğe yönelik sporcuların, yetenekli isimlerin tespiti ve tescili anlamı da taşıyor.

Spora yapılacak olan bilinçli başlangıç ile birlikte doğru bir branş seçimi elbette ki de uzun vadede başarı demek.

Bu nedenle velilerin gerek Antrenörlere gerekse de kendilerini yönlendiren yöneticilerle olan dirsek teması son derece önemli.

Geçen yıllardan gelen bir alışkanlık için bu yıl 2. ve hatta 3. Tura dönen ve lisansiyer sporcu olmak için gün sayan miniklerimizin de önü açık.

 

                                       

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —