İki takımda da işler yolunda gitmiyor.
Bu haftaki Kayserispor-Fenerbahçe maçının ardından 33. hafta: Fenerbahçe – Göztepe karşı karşıya gelecek.
Yani bu üç takımın birbirleri ile oynayacakları maçlar nerede ise “Bermuda Şeytan Üçgeni” gibi bir durum ortaya çıkartmış durumda.
Fenerbahçe her ne kadar İsmail Kartal ile kıpırdanmış gibi görünse de ortaya çıkan tablo içinde son Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı bırakılmaları camiada yeni soru işaretlerinin oraya çıkmasına neden oldu.
Konyaspor galibiyeti Sarı Kanarya için Şampiyonlar ligine katılabilme adına en önemli avantajlarından birisi olarak dikkat çekti aradaki puan farkının 5’ten 2’ye düşmesi ile birlikte.
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR…
Bu saatten sonra Fenerbahçe kalan 8 maçta minimum puan kaybı ile şampi… Trabzonspor’un ardından ligi ikinci bitirmek için ter akıtacak Kayserispor maçı dahil.
Sarı kırmızılı takım başkanı geçen hafta istifa etti. Mehmet Sepil: "Göztepe Spor Kulübünün sorumluluklarını devralacak yeni bir yönetim oluşmasında tek önceliğim ve hassasiyetim, kulübümüzü yeni bir heyecanla şu an bulunduğu konumdan daha iyi noktalara getirebilecek olmasıdır" dedi.
Bu arada Abromoviç’in Göztepe’yi alacağı ve şu anda konuşulan rakamın 80-100 Milyon dolar arasında olduğu konuşuluyor.
Peki küme düşen bir takımı alır mısınız?
Kayserispor rakiplerinin durumlarını da dikkate alır ve işin ciddiyetini kavrarsa iki maçta bu ligin bitmesi muhtemel.
Aksi takdirde sonuçlara göre herkes kendi bulunduğu merkezden değerlendirmek zorunda kalacak.
GÖZTEPE DİBİ GÖRDÜ
Göztepe, Süper Lig’de üst üste 7. yenilgisini alarak küme düşme hattından kurtulamadı. Sarı-kırmızılılar, ligde kalan 8 maçının 5'ini deplasmanda oynayacak.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Göztepe, konuk ettiği Alanyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Göztepe, 30 maç sonunda 27 puanda kalarak haftayı 18. sırada kapattı.
Alanyaspor yenilgisiyle beraber üst üste 7. yenilgisini alan Göztepe’de, kümede kalma umutları oldukça azaldı. Kötü sonuçlara engel olamayan sarı-kırmızılılar, hem mental hem de puan sıralaması açısından adeta dibi gördü. İzmir temsilcisinin başında ikinci maçına çıkan Teknik Direktör Stjepan Tomas da ikinci mağlubiyetini aldı.
Göztepe, ligde kalan 8 maçının 5'ini deplasmanda oynayacak. Göztepe’nin lige kalan müsabakaları ise şu şekilde: 31. hafta: Konyaspor - Göztepe 32. hafta: Göztepe - Kayserispor 33. hafta: Fenerbahçe - Göztepe 34. hafta: Gaziantep FK - Göztepe 35. hafta: Göztepe - Çaykur Rizespor 36. hafta: Karagümrük - Göztepe 37. hafta: Göztepe - Beşiktaş 38. hafta: Adana Demirspor - Göztepe
ÖNEMLİ BİR KRİTER
Süper Lig'de sezonun en iyi 5 iç saha performansı değerlendirmesinde sarı kırmızılılar ligde elde ettikleri 30 puan ile 5. Sırada kendisine yer buldu.
Daha önceki sezonlarda “Ya Evde Yoksan?!” başlıklı yazımızda evimizdeki kayıpları konu etmiş ve kümede kalma yolundaki mücadelede Kadir Has’ta ki maçların önemine atıflarda bulunmuştuk…
37 Puanlı Trabzonspor, 34 Puanlı Gaziantep, 34 Puanlı Konyaspor ve 31 Puanlı Beşiktaş’ın ardından 30 puan alan sarı kırmızılılar deplasmanda bu sezon sadece 8 puan getirebilmiş durumdalar.
Bu sezonki 30 puan hem de Kadir Has’ta son derece önemli kaldı ki lig bitti bitiyor…
Ligin bitimine 8 hafta kala 4 maçını evinde oynayacak olan temsilcimizin 12 puan üzerinden alacağı her puan lig klasmanı için son derece önemli.
Sarı kırmızılı takımın bu sezon finalinde deplasmanlarda da varlığını hissettirmesi de apayrı bir önem taşıyor camia adına.
GÖZLEMLER…
Sadık Darıcı @sadikdarici "Göztepe seyircisi “genç” kaleci İrfancan’a tepki gösterdi.
Bu maç için değil. Sezon geneli çok hatalı gol yedi. Kaleci çocukta da suç yok. Yönetimleri, Beto’yu gönderdikten sonra, kamuoyunun “genç kaleci gazına” gelip sezona başlamanın bedeli düşüyorlar. Kayserispor’a ibret olmalı..."
TARAFTARDAN
Superleagueanadolu@Superanadolu "Onur Bulut, Kayserispor ile sözleşme imzalar mı?"
"Hayrullah A takım seviyesinde ilk maçına çıkmış, orjini kanat olan bir oyuncu bakıp göreceğiz sol bek oynatma sevdası Hikmet Karaman'ı haklı çıkaracak mı? #kayserispor"
Uğur Arda @Ugurarda1966 "Kadro dışı bırakılan topçuları milli maçta sakatlanan topçularına rağmen çıkıp yenemezsen Fenerbahçe'yi bu kulüpte duramazsın… Hikmet Karaman Gidene Kadar İstifa tweetleri atmaya devam ediyorum #Hikmetkaramanistifa"
YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ
TFF’nin MHK ile aldığı karar sonrasında Tahkim satırı vurdu.
TFF Tahkim Kurulu, TFF Merkez Hakem Kurulu’nun kararını bozdu. 19 hakem ve gözlemcilere görev ve klasmanları geri verildi.
Eskiler “Yanlış Hesap Bağdat’tan döner” derler bu kez Tahkim’den döndü.
Bakalım MHK’nin biletlerini kestiği, Tahkim’in bir anlamda iade-i itibar ile geri dönmeleri konusunda yaktığı Yeşil Işık sonrasında tavır ne olacak?
Peki bu hakem ve gözlemciler geri döndüğünde sezona dair yapılan eleştiriler akabinde yeni görevlendirmeler olduğu takdirde son 8 hafta ile ilgili yaşanacakların faturası kime çıkacak?
Bu konu ile ilgili anlamlı bir çağrı var Başakşehir'den; "Hem talimatlardan bihaber olan mevcut MHK'nin hem de ülke futbolumuzun yurtiçinde ve yurtdışında saygınlığını yitirmesine neden olan TFF'nin tüm bu yaşanan sürecin ardından mevcut görev ve sorumluluklarına devam etmesi söz konusu olamaz."
ÇELİŞKİLER YUMAĞI…
Kararla ilgili olarak MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, görevine dönen hakemlere maç vermeyeceğini açıkladı.
TFF başkanı Nihat Özdemir'in bu konudaki yorumu ise "Tahkim Kurulumuz bizim Yargıtay'ımızdır. Herkesin Tahkim'in vereceği karara saygı duyması gerekir." şeklinde.
Ortada ciddi bir kaos ve görüş ayrılığı var ve bunlar Türk futbolu adına hiçte hayra alamet değil!...
TFF ve MHK’nin yanlış kararı ligin tümünü töhmet altında bırakmış ve tüm takımların maçlarına dair olayların gölgelenmesine ve sağlıklı bir ligin yaşanmasına mani olmuştur.
Türk futbolu bildiğiniz gibi TL gibi dibi görmüş durumda.
Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
DUYMADIKLARIMIZ
Bu sezon Bundesliga'da Köln formasıyla 25 maça çıkıp 2 gol, 1 asist yapan Salih Özcan, A Milli Takımımızın 29 Mart’ta İtalya ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna dahil edildi!
Antalyaspor'un Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi isimlerden birisi olan Oğuz Mataracı yaşadığı sakatlıklardan dolayı 27 yaşında futbol hayatını noktaladığını açıkladı.
Ünal Aysal, şu an için Galatasaray başkanlığına aday olmayı düşünmüyor.