MUSTAFA CENGİZ


VEKİLLER İÇİN ÇALIŞMA ZAMANI…-2

Milletin vekili olmak hiçte kolay bir iş değil. Bu kadar sorunlar yumağı içindeki 85 Milyon insanın, büyük bir ülkenin, Kayseri gibi büyük bir kentin, sorumluluğu omuzlarında. Yoğun bir gündem. Çözüm bekleyen sorunlar. Başta ekonomi olmak üzere öncelikli konular ve daha neler neler. Seçmen sorunlarının çözümü ve ekonomik anlamda iyileştirme istiyor. Herkes biliyor ki 2024 kışı sert geçecek. 2025’e yeni umutlar ve Türk insanı hak ettiği, layık olduğu değerlerle ve insanca kaliteli yönetilmek ve verdiği oylun hakkını istiyor. Yeni dönem ülkemize ve siyaset alemine hayırlara vesile olsun inşallah. Sorunlar varsa, vekillerde çözmek için var netekim…


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı 1 Ekim tarihi itibarı ile toplandı. 

Dünden devamla bu konuya devam ediyoruz.

Zira son derece önemli.

Türkiye’nin Aynası zira TBMM. 

YENİ… SİVİL ANAYASA!...
Malum bu dönemin en çok dikkat çeken konu başlığı Yeni Anayasa.

Öyle böyle değil hem de Sivil Anayasa.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Parlamentoda bulunan siyasi partilerimizin tamamı anayasa konusunda; ya parti programlarında ya seçim beyannamelerinde bu zorunluluğu dile getirmiş vaziyettedir” dedi.

Nerede ise tamamı değişen Anayasa’nın değişiklikteki hedef ilk 4 maddesi.

Bakalım nasıl bir taktik izleyecek iktidar ve muhalefet bu 4 maddenin değiştirilmesi ve yeni Sivil Anayasa ile ilgili olarak?

Malum şu anda mevcut iktidar CHP’nin desteği olmaz ise yeterli çoğunluğa ulaşamıyor.

Transferler bile olsa neresinden bakarsanız bakın 30-35 vekil daha gerekiyor. 

400’ü geçemedikleri için ya Referandum, ya da CHP’nin iknası şart.

Yani neresinden bakarsanız bakın sancılı bir süreç daha bekliyor Türkiye’nin siyasi gündemini. 

Eğer iktidar ısrar ve inatla Anaya değişikliği konusunda ayağını gazdan çekmez ve ülkenin en öncelikli acil gündemi ekonomi konusuna ağırlık vermez ise bu kış donacağımız kesin. 

BAKIN TANTAN NE DİYOR?

Tarihi uyarılarına devam ediyor.

Pazartesi günü vermiştim bu köşede ama son gelişmelere dair bir kez daha yeni ve son güncel uyarılarını TBMM’de yaşananlar sonrasında bir kez daha bu köşeye taşımak şart oldu.

Umulur ki sağduyulu halkımız bazı gerçekleri artık iyiden iyiye idrak etmiştir.

Yurt Partisi genel başkanı Sadettin Tantan diyor ki;

TBMM Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş’un 28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda “Nil’den Fırat’a kdar vadedilmiş toprakların nihai hedeflerinden birisi Türkiye”dir açıklaması, üzerine düşünülmesi ve strateji geliştirilmesi gereken kritik bir meseledir. 

İsrail’in yayılmacılığı Sn. Kurtulmuş’un da ifade ettiği gibi bu kadar açıkken Türkiye’nin gündemi yeni Anayasa mı yoksa yeni bir güvenlik mimarlığı mı olmalıdır? 

Sn. Kurtulmuş bugüne kadar onlarca kez değişikliğe uğrayan Anayasa’da neyi değiştirerek ülkemizin güvenliğinin temin edileceğini veya ekonomik kalkınmanın gerçekleşeceğini düşünmektedir?

Türkiye’nin birinci gündemi güvenlik mimarlığının güncellenmesi, mali ve ekonomik kalkınma, dış politikada verilen tavizlerin sona erdirilmesi, sığınmacı ve kaçak yabancıların iadesi meseleleridir. 

Türkiye’yi “Yeni Anayasa” tartışmalarıyla meşgul ederek gerçek sorunlardan kaçmak yerine gerçek sorunlara odaklanarak yönetmesi gerekenler bundan kaçamaz. 

AB Geri Kabul Anlaşması’ndan çekilmeyi, Suriye’deki iç savaşı sona erdirmeyi, Musul-Kerkük’teki Türkmenlerin yönetimsel haklarını korumayı, Doğu Akdeniz’in zenginlik paylaşımını şekillendirmeyi güç olarak görmesi gerekenlerin kendi açıklamalarında “aynı anda hem ABD’de hem de Rusya’da diplomatik faaliyetlerde bulunmayı” güç olarak görmesi Türkiye’nin potansiyelini yansıtmamaktadır. 

Türkiye’nin kendini büyük olarak adlandıran devletlerden icazet alarak politika icra etmesine gerek yoktur. 

Bu bölge, havza ve coğrafyanın en geçerli unsuru Türk Kimliği’dir. 

Türkiye bölgesinde kendi kararlarını almalı ve diğer devletler de buna göre konumlanmalıdır. 

Ancak; mevcut siyasi zihniyetin Türkiye’yi emperyalizme tutsak ederek yönettiği, Türkiye’yi özellikle dış politikada gerilettiği kendi açıklama ve gündemleri ile bile ortaya konulmuştur. 

TBMM’nin ülkemizin maruz kaldığı tehditlere karşı ilk yapması gereken son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin aldığı Misak-ı Milli kararlarını günümüz şartlarına göre sosyo-ekonomik temeller ile güncellemek ve Türkiye’nin nüfuz hattını çizmektir. 

Bu hat; Ege Adaları, Marmara Havzası (Batı Trakya dahil), Karadeniz Havzası, Kafkasya, Zengezur Koridoru’yla çizilecek hat, Musul-Kerkük, İdlib, Kıbrıs Adası’nın tamamı, Libya deniz yetki alanı, Mısır ve Akdeniz’e kıyıdaş diğer devletlerle imzalanacak deniz yetki alanları ile geniş bir “Türk yayı”dır. 

Türkiye’nin Rusya’dan, ABD’den onay veya destek aramak yerine TBMM’de Misak-ı Milli’yi güncelleyerek ülkemizin potansiyelini sahaya yansıtması gerekmektedir. 

Hamasi söylemlerle, algı çalışmalarıyla ülkemizin meseleleri çözüme ulaşmayacaktır. 

Kalkınma modeli, güvenlik mimarlığı, eğitimde reform, demografik yapının korunması, milli kimlikli siyaset ülkemizin meselelerinin çözüm anahtarıdır. 

Bu yurt bizim sahip çıkacağız!”

VEKİLLER PAYLAŞIMLA DUYURDU…

Mesaiye başlayan vekiller Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. dönem 3. yasama yılı ile ilgili şahsi sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarda yeni döneme dair görüşlerini kamuoyu ile paylaştılar ve yeni dönemin hayırlı olmasını dilediler. 

Milletvekili Şaban Çopuroğlu mesajında; "Milletimizin iradesini temsil eden bu değerli kurumun üyeleri olarak yeni dönemde, hep birlikte ülkemizin karşılaştığı zorluklara karşı etkin politikalar geliştirmek, toplumsal barışı sağlamak ve ekonomik istikrarı temin etmek için sorumluluğumuz bilinciyle var gücümüzle çalışacağız. 

Meclisimiz, farklı siyasi görüşlerin temsil edildiği bir platform olarak, yapıcı diyalog ve uzlaşma kültürünü önceliklendirmek durumundadır. 

Nihai hedefimiz olan ülkemizi daha ileri taşımak için hep birlikte çokça çalışarak, daha güçlü bir Türkiye inşa etme konusunda kararlılıkla ilerleyeceğimize inancımı yeniliyor bu vesile ile yeni yasama yılının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, yeni yasama yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Bu sene de Kayseri'yi mecliste gündem yapmaya çalışacağız. 

Bugün başlayacak olan 3. Yasama Yılı milletimize, memleketimize ve hepimize hayırlı uğurlu olsun. 

Bu sene de geçen dönem olduğu gibi tüm milletvekillerimizle beraber Kayseri'yi yüce Meclis'te sıklıkla gündem yapmaya gayret edeceğiz. Cenab-ı Hak hepimize ve bütün TBMM üyelerine şehirlerimize ve ülkemize hizmet yolunda başarılar nasip etsin” dedi. 

YOĞUN GÜNDEM İLE BAŞLADILAR…

Evet… 

Milletin vekili olmak hiçte kolay bir iş değil.
Bu kadar sorunlar yumağı içindeki 85 Milyon insanın, büyük bir ülkenin, Kayseri gibi büyük bir kentin, sorumluluğu omuzlarında.

Yoğun bir gündem.

Çözüm bekleyen sorunlar.

Başta ekonomi olmak üzere öncelikli konular ve daha neler neler.

Seçmen sorunlarının çözümü ve ekonomik anlamda iyileştirme istiyor.

Herkes biliyor ki 2024 kışı sert geçecek.

2025’e yeni umutlar ve Türk insanı hak ettiği, layık olduğu değerlerle ve insanca kaliteli yönetilmek ve verdiği oyun hakkını istiyor.

Yeni dönem ülkemize ve siyaset alemine hayırlara vesile olsun inşallah.

Sorunlar varsa, vekillerde çözmek için var netekim…