Önce Galatasaray beraberliği, ardından Kupa’da hesapta olmayan uzatmaya giden zorlu bir tur mücadelesi.
Sıra geldi Karagümrük lig maçına…
Aslına bakarsanız lig kupadan önemli ama bu kulvarda da olmak önemli sarı kırmızılı takım adına.
Kayserispor, Hekimoğlu Trabzon maçını rahat kazanmalıydı.
Demek ki Galatasaray maçında alınan beraberlik futbolculara başka türlü sirayet etmiş.
Beklendiği gibi farklı bir kadro vardı sahada.
Avrupa’ya gitmenin en kestirme yolu kupa aslında.
Rakip geçen sezon 1. Ligi son turda ıskalamış 1. Lig hedefini yenilemiş bir takım. Zengin bir kadroları var.
Berna başkan takımı yalnız bırakmıyor tribünlerdeki yerini alıyor.
Takımımız karşılaşmaya kırmızı forma ile çıkıyor.
Dünya futbolunun marka ismi büyük kayıp Diego Armando Maradona anısına yapılan saygı duruşu ile maç başlıyor.
SÜPRİZ MAÇLAR OYNANDI
Kupa’da Süper lig takımları Denizlispor’u Turgutluspor, Karagümrük’ü ise Esenler belediyespor eledi.
Denizlispor’da ligde Sumudica’ya 0-1 kaybeden Prosenıcki kupa maçı sonrasında ülkesine dönen isim oldu.
Kayserispor’un ilk yarıdaki skoru da yeni bir sürprize gebe mi acaba? Sorusunu gündeme taşıdı.
TANIDIK SİMALAR…
Konuk takımda ise teknik direktör Osman Özköylü Kayserispor’da forma giyen ve Erciyesspor’u Süper lige taşıyan isim olarak Kayseri’ye misafir oldu.
Özköylü bildiğimiz Özköylü yine gergin ve sürekli saha dışından müdahaleleri ile dikkat çekiyor.
Bir zamanların en iyi kafa vuran süper lig oyuncularından Burhan Eşer yedekler arasında. Bir zamanlar sarı kırmızılı takım forması giyen yedek kaleci Abdulaziz Demircan ise bir başka tanıdık sima idi konuk takımda.
Nostalji yaptı bir anlamda Kadir has stadyumunda.
Batukan Karadeniz’i unutmamak lazım.
Zaten o da kendisini unutturmuyor ilk yarıdaki performansı ile.
En az Saffet Sancaklı kadar Seyyah bir isim Türk futbolu adına.
İKİNCİ TRABZON TEMSİLCİSİ
Sarı kırmızılılar üçüncü turda Trabzon Yomraspor’u elemişti farklı şekilde.
Hes Kablo Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turunda oynadığı Hekimoğlu Trabzon maçında kendini sıkmadı ve Pazartesi günü oynayacağı kritik Karagümrük lig maçının provasını kısmen bu maçta yaptı.
Ziraat Türkiye Kupasına 3. eleme turunda dahil olan Süper Lig ekibi Hes Kablo Kayserispor Kadir Has Stadyumu’nda Karadeniz ekibi Hekimoğlu Trabzon ile tur için mücadele etti.
GENÇ YETENEKLER SAHADA
Yomraspor maçının yıldızı bir çok isim Alibec, Krvziç ve Yaw Ackaw ile harmanlanmış bir takım halinde sahada. Kupa’da kaleyi koruyan Doğan doğal olarak Lung’un sakatlığında ligde de kaleyi koruyacak olması nedeni ile İsmail Çipe’ye teslim etmiş durumda maç eksiğinin giderilmesine yönelik.
Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşma da maalesef gençler bekleneni vermekten bir hayli uzaktı ilk maçtaki 5-0’lık performans ile kıyaslandığında.
Nitekim ikinci yarıda soyunma odasının yolunu tuttular zorunlu olarak.
KARADENİZ FIRTINASI
Maçın hemen başında 10. Dakika içinde kullanılan korner atışında konuk takım kaptanı 1.95’lik Batukan Karadeniz arka direkte kaptanımız kalecimiz İsmail Çipe’yi ayak içi plase ile avlıyor. Soğuk duş Kadir Has’ta.
Allah’tan çabuk toparlanıp eşitliği bularak arayı soğutmuyoruz.
12. dakikada bu kez tam ters çaprazdan kullandığımız kornerde skora eşitliği getiren isim Zoran Krvziç arka direkte kafa ile skor:1-1
BEKLENMEDİK SKOR
Karşılıklı kaçan goller var. Emre ve Alibec ile kaçırıyoruz. Genç kaleci Batukan gol fırsatı vermiyor.
25. dakikada bir kez daha sahnede Batukan Karadeniz ve öne çıkan İsmail’i bu kez şandeli ile avlıyor. 1-2
İlk yarım saat içinde ters köşe olmuş durumdayız.
35. Dakikada Batukan Karadeniz bu kez kazandıkları penaltıyı gole çevirirken İsmail’i ters köşe yapıyor ve Hat Trick yaparak işimizi zora sokuyor.
Özellikle defansımız tel tel dökülüyor.
Üstüne üstlük bir de Hasan Hüseyin sarı kart görüyor.
Alibec-Kanga değişikliğine gidiyor Aybaba ilk yarının sonlarına doğru.
İkinci yarıda önce beraberliği bulup maçı uzatmaya götürmeyi ve turu geçmeliyiz aksi takdirde bizde sürprizler halkasına katılmak zorunda kalacağız veda ederek.
İKİNCİ YARIDA NELER OLDU?
Aybaba skoru değiştirmek ve defansta yaşanan zaafiyetin önüne geçebilmek adına üç değişikliğe birden gidiyor.
Takımımızda oyuncu değişiklikleri kapsamında B. Emirhan Doğan, A. Zekeriyya Kartal ve Adem Doğan yerlerini Dimitrios Kolovetsios, Aziz Behich ve Miguel Lopes'e bırakıyorlar.
Maçın 55. dakikasında ilginç bir olay yaşanırken maçın hakemi Yiğit Arslan Kayserispor lehine penaltı noktasına yönelirken kararından bir anda vazgeçerek şaşkınlık yarattı.
BATUKAN’A NAZİRE YAPTI
Zoran Krvziç 82’de Batukan’a nazire yaparcasına maçtaki ikinci golünü atarak tur için umutlandırdı ise de bu gol son 10 dakikaya biraz daha tempo ve heyecan getirdi ve Kanga’nın kafası ile eşitliği bulduk sonunda:3-3
86. dakikada Yaw Ackah-Joseph Attamah değişikliği geliyor.
İkinci yarıda beraberliği yakalamak ve maçı uzatmak adına yaptığımız hamleler akabinde gelen goller uzatmaları getirdi.
Devamlılığımız son derece önemli. Maçı bırakmamamız ve son düdüğe kadar olan mücadelemiz.
Uzatmanın ilk yarısı da aynı skor ile geçiliyor. 103. dakikada Emre Demir- Mehmet Eray Özbek değişikliği ve son uzatma bölümü ve penaltılar için nefesler tutulmuş durumda.
TERİM’DEN ÖZKÖYLÜYE…
İstanbul’da Fatih Terim 10 kişi kaldığımızda 1-0’ı bulunca takıma gençleri almış ve 4 forvete dönmüş ardından 1-1’lik beraberlik ile ağır bir fatura öderken bizleri de sevinçlere gark etmişti.
Bu kez Özköylü maçın starı Batukan’ı 65’te kenara alarak Kayserispor’un defansını rahatlattı ve takımımızın rahatça üstüne çıkmasına katkı sağladı ve ardı ardına gollerimiz gelince de doğal olarak çıldırdı.
Penaltılarda şansı yaver gidiyor Özköylü’nün. Üzülen Ayyaba bu kez.
VE…PENALTILAR…
Normal süresi 3-3 biten maç penaltılarda 3-4 bitiyor. 6-7 mağlubuz.
Kritik tur mücadelesinde sarı kırmızılılar adına Hasan Hüseyin Acar skoru 4-3 yapan isim oldu. Burhan Eşer ile skor 4-4, Zoran Krvziç ile 5-4, Can Erdem ile 5-5, Dimitrios Kolovetsios ile 6-5, İsmail 6-6, Kanga (Direkten Döndü) 6-6, Uğur Kuru 6-7 , Miquel Lopez (Auta attı) 6-7
KAYBEDENLER KULÜBÜ
Maç sonu itibari ile ortaya çıkan skor akabinde Pazartesi günü Kayseri’de oynanacak olan Kayserispor-Karagümrükspor maçı bir anlamda kupada elenen iki takımın bir başka ifade ile Kaybedenler kulübünün ligdeki zorlu Bilek Güreşi olacak.
KARAGÜMRÜK MAÇI ÜZERİNE
Bu maçla ilgili görüşlerimiz Pazartesi günü kısmet olursa Cim Bom maçı üzerine serimizin 6.’sında siz değerli okurlarımızla buluşacak.
Kritik virajda kritik bir 90 dakika olacak. Takımların başındaki isimler kadar, bu maçın bir anlamda rövanş niteliği taşıması da maça daha faklı bir mana yüklüyor. Hadi bakalım hayırlısı.
TFF’DEN BİR SÜRPRİZ DAHA…
TFF Başkanı Nihat Özdemir, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuştu.
Özdemir "Gelecek sezon Süper Kupa finalini Katar'da oynatmayı planlıyoruz." dedi.
Katar sevgisine bir katkı daha…
Sanki bizim 82. ilimiz gibi oldular.
Bakalım bu işin sonu nereye varacak?!...


