MUSTAFA CENGİZ


SORUNLU SEZON, DAHA SEZON BAŞINDA HORTLADI…

Sarı kırmızılılar Karadeniz yolcusu… Süper Lig 3. hafta erteleme maçlarının programı kapsamında 19 Eylül Perşembe  20.00 Trabzonspor - Kayserispor karşılayacak. Zor bir maç daha kapıda bizi bekliyor. Peki Süper ligde kolay maç var mı? Evimizde Sivas’a kaybettik. Eyüpspor önünde ise direkten döndük. Ligde kesintisiz süreçte maçların zorluk derecesi daha da artacaktır. Trabzon-Göztepe-Beşiktaş derken işimiz hiç ama hiç kolay değil… O halde ne yapıyoruz. Bu takıma yakışan şekilde kaliteli mücadeleye devam. Emeksiz yemek olmuyor. Futbolda terlemek lazım…


Sanırım genel kuruldaki tabloyu gördünüz.

Katılım nerede ise yok denecek kadar azdı.

Protokolün, Odaların ilgisi sıfırdı. 

Kulüp nerede ise Kayyım’a kalacaktı.

Şimdilik MHP ve Baki Ersoy’un omuz zoru ile öyle ya da böyle bir yönetim oluşturuldu.

Ali Çamlı’nın merhum başkan Recep Mamur’un talebesi olduğu belli oldu.

O’da gıyabında başkan seçilmiş, noterden yazı göndermişti.

Ali Çamlı’da her ne kadar “Ben aday değilim!” demesine rağmen nerede ise gıyabında başkan seçilecekti.

Öyle oldu, böyle oldu “Bu takım ortada kalmasın” denilerek kerhen AK Parti’nin desteği olmadan bir yönetim kurulu oluşturuldu. 

Bundan sonra her şeye hazır olsun sarı kırmızılı camia…

MİLLİ MAÇ DÖNÜŞÜ…

Trendyol Süper Lig’de 5. hafta heyecanı milli maç arasının ardından başladı.

Kayserispor milli maç öncesinde Konya deplasmanından aldığı bir puan sonrasında ikinci puanını evinde Eyüpspor'dan alarak yoluna 2 puanla devam ediyor.

İlk yarıda Bilal maçı çeviren isim oldu.

Nazon’un attığı gol Konya’dan sonra 2. puanımızı getirdi.

Bu takımın işi zor ama yıllarca bir arada oynamalarının büyük avantajını sahaya iyi yansıtabilir, direnirler ve yönetimde parasal manada yaptığı iyileştirmelerde ödemeler dengesini aksatmaz ise zoru başarmamamız için hiçbir olumsuz neden yok inşallah…

Aslında büyük sürprizler olmadı diyebiliriz…

Haftanın önemli mücadelesinde Trabzonspor, Beşiktaş'ı ağırlarken (1-1), Fenerbahçe ise Kasımpaşa ile deplasmanda oynadı. 0-2

Beraberliklerin dikkat çektiği bir hafta oldu. 

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Sarı kırmızılılar farka koştu. 

5. Haftanın kapanış maçında ise 16 Eylül Pazartesi günü 20.00 Antalyaspor - Adana Demirspor’u Yasin Kol’un yönettiği maçta dün ağırladı.

Ömer Tolga Güldibi, ilk kez Süper Lig maçı yönetti. 

Ne denilebilir ki?!...

Süper Lig'in 5.haftasında oynanan Kayserispor-Eyüpspor maçının orta hakemi olarak atanan İzmit bölgesi hakemlerinden Ömer Tolga Güldibi, ilk kez Süper Lig’de müsabaka yönetti. 

Bugüne kadar 151 müsabaka yöneten İzmit bölgesi hakemi, profesyonel liglerde 3 kez TFF 1.Lig, 44 kez TFF 2.Lig, 41 kez TFF 3.Lig'de düdük çaldı. 

Güldibi’nin yönettiği 151 maçta 68 kez ev sahibi ekip, 44 kez deplasman takımı kazandı. 39 müsabaka ise berabere bitti. 680 kez sarı kart çıkaran İzmit bölgesi hakemi 56 kez de kırmızı kart gösterdi. 

Kayserispor-Eyüpspor maçı ile ilk kez Süper Lig’de düdük çalan Güldibi'nin yardımcılıklarını Samet Çavuş ve Candaş Elbil yaparken, maçın 4. hakemi olarak Alpaslan Şen görevlendirildi. 

RAKAMLARLA MAÇ ÖNÜ…

Eyüpspor, Kayserispor’un Süper Lig’de karşılaştığı 47’nci takım oldu. En üst ligde bir rakibiyle ilk kez karşılaştığı son beş maçını kaybetmeyen Kayseri ekibi (1G 4B), tanışma karşılaşmalarındaki son mağlubiyetini Altay’dan aldı (0-3; Ağustos 2021).

Bugüne kadar Kayserispor ile iki resmi maçta karşılaşan Eyüpspor, 2017/18’de Türkiye Kupası beşinci turunda sahne alan iki karşılaşmayı da kaybetti (2-3 & 0-2). Bu maçtaki beraberlik ilk beraberlik iki takım adına da. 

Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Kayserispor (4B 3M), taraftarı önünde daha uzun bir galibiyet hasretini en son Eylül 2020-Ocak 2021 arasındaki yedi karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Bu sezon deplasmanda oynadığı üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Eyüpspor (1G 2B), Aydınspor’dan (1990/91) bu yana en üst ligdeki ilk üç dış saha karşılaşmasından da puan çıkaran ilk takım olmayı hedefliyordu.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son on Süper Lig maçının sadece birini kazanan Kayserispor (6B 3M), tek galibiyetini o dönem en üst ligdeki ilk sezonunu geçiren Pendikspor karşısında aldı (2-0; Aralık 2023).

TRANSFER YAPAMADIK…

Malum sebep.

Herkes nedenini, niçinini çok iyi biliyor…

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 2024-2025 futbol sezonu 1. transfer tescil döneminde kadrosuna yeni bir isim katamadı.   

  Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmekte zorlanırken, kurumsal yaptırımları da bertaraf edemiyor. Haksız sözleşme feshi yapan ve FIFA tarafından "2 Transfer Dönemi Disiplin Cezası" alan Kayserispor Kulübü, bütün itirazlarına rağmen bu cezayı kaldıramadı. Olivier Kemen'in sözleşmesini tek taraflı feshedip sarı-kırmızılı kulüpten gitmesi üzerine FIFA tarafından Disiplin Cezasına maruz kalan Kayserispor Kulübü, 24 Haziran 2024'te başlayıp, 13 Eylül 2024 tarihinde sona eren 1. transfer tescil döneminde gerek profesyonel gerekse amatör olarak kadrosuna yeni futbolcu katamadı. 

FIFA'nın kararını önce CAS'a ardından da İsviçre mahkemelerine taşıyan Kayserispor Kulübü, olumlu yanıt alamadı. Birinci transfer tescil dönemini cezalı geçiren sarı-kırmızılı kulüp, 13 Ocak-11 Şubat 2025 tarihleri arasında geçerli olacak 2. transfer tescil döneminde de aynı cezaya maruz kalacak. 

SEZON SONUNA KADAR KİRALIK 

Transfer döneminin son günlerinde Bellona Kayserispor'dan Yiğit Emre Çeltik, TFF 2. Lig ekiplerinden Arnavutköy Belediyespor'a sezon sonuna kadar kiralandı.

Öte yandan Bellona Kayserispor'un 21 yaşındaki genç yıldızı Hayrullah Erkip 1 yıllığına Kırklarelispor`a kiralandı. 

Daha önce Ankaragücü'ne verilen Erkip'in bu transferi yüksek bedel talebi nedeniyle gerçekleşmemişti. 

Sarı kırmızılı takımın altyapısından yetişen Erkip, son gün Kırklarelisporlu oldu.

Kayserispor Erciyes FK 38’de iki isim gönderdi. Kaleci Abdulkadir Taşdan ve Etham Balcı.

İki takım yönetiminin örnek dayanışması ortada.

Bakalım bu saatten sonra bu dostluk ve işbirliği nereye evrilecek?

Zira AK partinin ve belediyelerin, protokolün bu saatten sonra Kayserispor ve Erciyesspor’a bakış açısı eskisi kadar sıcak değil.

Umalım ki önümüzdeki gülerde bu açılan makas daha da büyük açılmasın ve sarı kırmızılı camiaya daha da büyük zararlar vermesin, sezon sonu kötü bitmesin…

ERTELEME İLE YOLA DEVAM…

Sarı kırmızılılar Karadeniz yolcusu…

Süper Lig 3. hafta erteleme maçlarının programı şöyle: 17 Eylül Salı  20.00 Galatasaray - Gaziantep FK,  18 Eylül Çarşamba   20.00 Samsunspor - RAMS Başakşehir  ve 19 Eylül Perşembe   20.00 Trabzonspor - Kayserispor

Zor bir maç daha kapıda bizi bekliyor.

Peki Süper ligde kolay maç var mı?

Evimizde Sivas’a kaybettik.

Eyüpspor önünde ise direkten döndük.

Ligde kesintisiz süreçte maçların zorluk derecesi daha da artacaktır.

Trabzon-Göztepe-Beşiktaş derken işimiz hiç ama hiç kolay değil…

O halde ne yapıyoruz.

Bu takıma yakışan şekilde kaliteli mücadeleye devam.

Emeksiz yemek olmuyor.

Futbolda terlemek lazım…