Yaz aylarının sıcaklığı bitti bitiyor.
Pandemi süreci ile birlikte yaşanan tablo herkesi malumu.
Klasik deyimle “Diğerleri aydır, Eylül ise bambaşkadır”
Bu hafta sonu itibarı ile Festival tadında maraton 12 Eylül'de start alacak.
Geçtiğimiz dönemde önemli Adrenalin etkinliklerine imza atan ve 1200 kişinin katılımı ile de son olarak 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Bisiklet turu düzenleyen Büyükşehir belediyesi bu kez İstikbal Mobilya A. Ş.’nin sponsorluğunda Büyükşehir belediye Spor A.Ş’nin paydaşlığı ile de önemli bir etkinliğe imza atıyor.
HEDİYELERE BOĞULACAKLAR…
Hatırlanacağı üzere İstikbal Kayseri Yarı Maratonu tanıtım toplantısı geçtiğimiz hata içerisinde düzenlendi.
5 bin kişinin katılması beklenen ve toplam 166 bin TL para ödülü verilecek olan İstikbal Kayseri Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.
Birçok spor faaliyetlerinin yapılacağı maraton 12 Eylül'de başlayacak.
Kentte ilk kez 12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan maraton öncesi tarihi Kayseri Kalesi içerisinde tanıtım toplantısı düzenlendi.
KATILIMCILAR
Tanıtım toplantısına AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, İstikbal Mobilya A. Ş. Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük ile Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve daire başkanları katıldı.
KATEGORİLER…
12 Eylül Pazar günü sabah saat 08.00’de 21 K, 08.15’de 10 K ve 09.30’da ise halk koşusu yapılacak.
Korona virüs tedbirleriyle yapılacak yarışlarda 10 K ve 21 K sporcularından dereceye girenlere toplam 166 bin TL para ödülünün yanı sıra, tişört, madalya, kupa, çanta gibi hediyeler takdim edilecek.
BİNALİ YILDIRIM SÜRPRİZİ…
Tanıtım videosu ile başlayan programda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, lansman sırasında arayan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile telefon görüşmesi yaptı. Başkan Büyükkılıç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada değişik medeniyetlere ve bu medeniyetlerin getirdiği zenginliklere ev sahipliği yapan şehir olan Kayseri’nin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu şehrimizin hep pozitif olarak anılmasını sağlamalıyız. Kayseri’miz bunu çok fazlasıyla hak ediyor. Bugün Kayseri’miz 3 bakanımızı ağırladı, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’de, Kayseri’nin güzellikler şehri olduğunu, ilk yarı maratonun festival havasında, sağlığa faydalı bir maraton olacağını ifade etti.
KAYSERİ HERŞEYİN MERKEZİ
Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Merkezi ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi başta olmak üzere kentte yapılan projelerden bahsederek, Kayseri’de 16 ilçe ile dayanışmanın en güzel örneklerini sergilendiklerini ifade etti. Kayseri’nin sporun, kültürün, gastronominin ve turizmin merkezi olarak anıldığını belirten Büyükkılıç, Kayseri’nin kültürel bağlamda açık hava müzesi olduğunu anlattı.
3 FARKLI PARKURDA GERÇEKLEŞECEK
Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş da, Başkan Büyükkılıç önderliğinde kentte ilk defa yapılacak olan maratonun Spor A.Ş. ev sahipliğinde yapılacak olmasından dolayı onur ve gurur duyduklarını ifade ederek, gerçekleşecek 3 farklı parkur hakkında bilgiler verdi.
SPONSORLUK GURURU
İstikbal Mobilya A. Ş. Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük de, Başkan Büyükkılıç’ın isim sponsorluğunu önermesinin kendilerini gururlandırdığını, lansmana özel olarak halk maratonuna katılan kişilerden kurayla tespit edilecek 5 kişiye koltuk takımı hediye edeceklerini söyledi.
BİR MARATONDAN FAZLASI…
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, spor kenti Kayseri’de bir maratondan daha fazlası olacak etkinlik için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından program sonunda emeği geçenlere Kültepe Kaniş-Karum’da çıkan tarihi tabletlerin replikasının olduğu hediye takdimi yapıldıktan sonra, hatıra fotoğrafı çektirildi.
SEZON FİNALİ GİBİ…
Kayseri’de 2021 Yılı içinde her ne kadar Pandemi süreci sıkıntılı geçse de yapılan etkinliklerin finali olacak bir anlamda 12 Eylül tarihinde koşulacak Yarı Maraton.
Erciyes’in zirvesinden tutunda ilçelere kadar uzanan en ücra noktalarda yaşanan sportif faaliyetlerin, koşu meraklısı isimlerin önemli bir buluşma noktası olacak bu koşu.
Gerek ilimizden gerekse de il dışından gelecek katılımcıların renklendireceği bu etkinlik umarız uzun soluklu ve geleneksel olur.
Bu tür organizasyonların başlatılması kadar kalıcı olması da son derece önemli.
Emeği geçenlere teşekkür ediyor, şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyor ve kutluyorum.


