Ligde Klasman, Kupa’da final ve Avrupa derecesi hesapları var.
Önce Beşiktaş, ardından Antep ve Trabzon’u devireceğiz…
Kayserispor sezon finalini iyi yapmak istiyor.
Sırası ile oynayacağı zorlu iki lig ve bir de kupa maçından alacağı iyi skorlar ile taraftarına hem çifte bayram yaşatmak ve hem de kupa’da finale yükselerek Avrupa kapısını aralamak isteyen temsilcimizde moraller Antalya’da oynanan futbol sonrasında süper.
ZİRVEDE MAKAS KAPANMIYOR
Süper Lig’de ilk 4 sırada yer alan takımlar haftayı galibiyetle kapatırken, küme düşme hattındaki ekipler ise yine puan kayıpları yaşadı. Lider Trabzonspor, şampiyonluğa sadece 1 puan uzaktayken, Giresunspor'un küme düşme hattıyla arasındaki 10 puanlık fark devam etti.
Ligde üst üste 5 kez üç puan alarak hızla yukarılara tırmanan Antalyaspor, evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak, yenilmezlik serisini 12 maça çıkartırken bu hafta Trabzonspor evinde ağırlayacağı Güney temsilcisini yenerek şampiyonluk turu atmak istiyor.
Eğer bunu başarabilirlerle Kupa’da bize son derece rahat ve daha da güvenli gelirler.
Bu maçtaki Antalyaspor galibiyet bize kupa’da yarayabilir.
Bilindiği gibi Adana’dan 3 puanla dönerek 4 hafta sonra galibiyet alan lider Trabzonspor, 35. haftada oynanacak Antalyaspor maçından 1 puanla ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.
AVRUPA YARIŞI BİTMEK ÜZERE…
Ligde Avrupa kupaları yarışında fark açılırken, Kayserispor’un tek umudu kupa’da finalist olarak bu bileti kapmak.
Ligde Fenerbahçe ile ikincilik yarışını kıyasıya sürdüren Konyaspor, konuk olduğu Yeni Malatyaspor'u 3-2 yenerken, Başakşehir ise Hatayspor’u 3-0 ile geçti. Adana Demirspor, Alanyaspor ve Beşiktaş’ın haftayı mağlubiyetle kapatması ile puan farkı 5’e çıktı. Siyah-beyazlılar, evinde Kasımpaşa’ya 3-0 yenildi ve Avrupa kupalarına katılımda yara aldı.
BİZİM GOLCÜLER YATIYOR…
Evet… Gerçekten de bizim golcüler haftalardır resmen yatıyorlar.
Ama elin oğlu çatır çatır atıyor.
Muleka’dan 10 maçta tamı tamına 11 gol geldi.
Bu rakam Thiam ve Gavronovic’in sezon başından bu yana attığı gollere eşit.
Beşiktaş karşılaşmasında bulduğu 2 golle takımının 3 puan almasında önemli rol oynayan Jackson Muleka, 10 maçta 11. golünü attı. 47 puana ulaşarak ligde rahat konuma gelen lacivert-beyazlılar, son 7 maçta 6 galibiyet elde etti.
TRANSFER BÖYLE YAPILIR…
10 maçta 11 gol, 3 asistle ligi kasıp kavuran Jackson Muleka'nın maliyeti belli oldu!
Kasımpaşa, kulübü Standard Liege'e 50 bin euro kiralama bedeli ve Muleka'ya yarım sezon için 150 bin euro ödedi. Muleka'nın sözleşmesindeki satın alma opsiyonu ise 3 milyon euro.
KÜME DÜŞENLER BELLİ OLDU…
Ligde 16. sırada yer alan Giresunspor, Fatih Karagümrük’e 2-1 mağlup olurken, 40 puanla son 4 haftaya 10 puanlık avantajla giriyor.
Küme düşme hattında yer alan Altay, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor haftayı puansız kapatırken, Göztepe ise Gaziantep’ten 1 puanla döndü. Sarı-kırmızılılar 10 maç sonra puanla tanıştı.
Yeni Malatyaspor’un küme düşüşünün geçtiğimiz haftalarda netleşmesi akabinde 17. Altay ve 18. Çaykur Rizespor’un bu hafta puan kaybı yaşaması halinde küme düşmeleri de kesinleşecek.
TAŞ GİBİ SPONSOR
Kayserispor, önümüzdeki 3 sezon göğüs reklamı için İstikbal firması ile anlaştı.
Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, göğüs reklamı için İstikbal ile anlaştığını duyurdu.
Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada "Kayserispor'umuz ile Erciyes Anadolu Holding arasında imzalanan sözleşme ile forma göğüs sponsorumuz olan İstikbal 3 yıl daha şanlı formamızda yer alacak. Kulübümüze her zaman destek olan Erciyes Anadolu Holding'e ve holding CEO'su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin'e teşekkür ederiz" denildi.
En zor maçlarda Erciyes Anadolu Holding’in Kayserispor ve Kayseri Basketbol’a verdiği destek son derece önemli e anlamlı.
Erciyes Anadolu Holding, takımlarımız için Taş gibi sponsorluk yaparak mali yönden büyük destek verdi takımlarımıza.
BİTİGEN’E DE MAÇ VERİLDİ…
TFF ve MHK’de ki kaos herkesin malumu.
Takımlar kadar bu sezon hakemlerde mağdur oldular bir çok karardan dolayı.
Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında görev alacak hakemler açıklanırken bu sezon büyük talihsizlikler yaşayan Abdulkadir Bitigen’e de uzun bir aradan sonra Sabri Çelik yönetiminden A. Hatayspor – Altay maçı çıktı.
Abdulkadir Bitigen ve Alper Ulusoy da 35. hafta maçlarıyla yeniden sahalara döndü.
Spor Toto Süper Lig’de 35. hafta heyecanı 29, 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta oynanacak maçlarla yaşanacak. Merkez Hakem Kurulu’nun atamalarına göre, Süper Lig’de bu hafta 30 Nisan Cumartesi 20.30 A. Hatayspor - Altay: Abdulkadir Bitigen ve 1 Mayıs Pazar 16.00 Y. Kayserispor - Beşiktaş: Erkan Özdamar düdük çalacak isimler.
Erkan Özdamar, son dönemlerde epey Kayserispor maçı yönetmeye başladı.
Bu arada Yeni MHK başkanlığı döneminde Süper Lig'de hala görev alamamış hakemler olarak Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya dikkat çeken isimler.
KASIMPAŞAYA UĞURLU GELDİ…
Recep Gördebil @RecepGordebil “Yardımcı Antrenörlükten çıkıp, ilk kez Ana Karakter oldu.
Bu sezon artık düşer denilen Kasımpaşa'yı aldı ve oynattığı pozitif futbolla her kesimden övgü aldı.
Tebrikler Sami Uğurlu hocam.
Türk futbolunun sizin gibi Uğurlu insanlara çok ihtiyacı var.”
DUYMADIKLARIMIZ…
Superleagueanadolu @Superanadolu "Samet aybaba'nın Kayserispor'da oynattığı oyun, son zamanda gelen bütün hocaların oynattığı oyundan iyiydi."
Kuddusi Gattuso @GATTUSO38 "Emre Demir yok niye çünkü ANADOLU takımdan ne lüzumu var demi işte bu yüzünden Türk futbol bir b…a yaramıyor..."
Geçtiğimiz aylarda hakemliği bıraktığı yönünde haberler çıkan Mete Kalkavan, 1. Lig’deki BB Erzurumspor-Kocaelispor maçıyla birlikte hakemliğe geri döndü.


