MUSTAFA CENGİZ


SADETTİN TANTAN’IN SÖYLEDİKLERİ…

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, özetle diyor ki; “Bu nedenle kamu görevi icra edenler hukuk dışı işlerden uzak durmak mecburiyetinde olduğunu bir an için bile unutmasın. Devletin hafızasını AKP de dahil olmak üzere hiçbir güç silemez. Devlette her şeyin kaydı tutulur, sinek bile kaybolmaz. Arşiv gerekeni yapar. Hiç bir suç cezasız kalmaz. Bu süreçte hukuka aykırı davrananlar işledikleri suçlardan yargılanacaklarını asla unutmasın…”


Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'ın iç dinamikler ve Dış politika ile ilgili önemli tespitleri var.

Görevde ulunduğu dönem içerisindeki çalışmaları hep takdirle karşılanmış bir isim.

Türkiye gerçeklerine de kelimenin tam anlamı ile vakıf bir isim.

Tüm bir vatansever.

DEVLETİ YILLARDIR TANIYOR

Bilgi, birikim, tecrübe ile de sabit.

Devletin bütün birimlerini çok iyi tanıyor.

Türkiye’nin son 40 yıllık sürecinin içinde öyle ya da böyle kendi izleri var.

Terör, Yasa dışı örgütler, mafya yapılaşması dahil her türlü konuyu ta göbeğinde birebir yaşamış ve günü geldiğinde de istifa etme erdemini göstermiş bir isim.

06 Haziran 2001 Tarihinde Beyaz Enerji Operasyonu'nda Mesut Yılmaz'la ters düşen ve enerji yolsuzluklarının bir ölçüde de olsa açığa çıkmasına neden olan Sadettin Tantan, Beyaz Enerji Operasyonu'nda iddialar Yılmaz ve Cumhur Ersümer'e kadar ulaşınca ANAP'tan ve bakanlıktan istifa etti.

AK Parti ile birlikte taşların nasıl yerlerinden oynadığına bizzat şahit.

NE DİYOR TANTAN?

Gündeme dair açıklamaları ile dikkat çeken ve sürekli iktidarı uyaran Tantan’ın son söylemleri bir hayli önemli.

Bakın ne diyor Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan?

“Bugün, tükenmiş bir iktidar var ve iktidar bunun farkında fakat devletin gücünü kullanarak varlığını sürdürmeye çalışıyor.

Türkiye, Ortadoğu’nun en büyük askeri ve politik gücü olmasına rağmen bunu mevcut iktidarın tutsaklığı nedeniyle kullanamıyor.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunları mevcut iktidarın çözebilecek irade ve kapasitesi olmadığı açıktır.

Göçmenler, terör, Doğu Akdeniz, sınır güvenliği, adalet mekanizması, afet yönetimi, ekonomi, işsizlik Türkiye'nin çözmesi gereken başlıca sorunlardır.

AKP milli politikalara mı dönecek, yoksa küresel güçlerin taşeronu olmayı mı tercih edecek, bunu halka açıklamak zorunda! ABD, Afganistan'dan çekilmiş gibi gözükse tüm siyasi gücüyle hâlâ orada.

PEKİ NE ÖNERİYOR?

Sadettin Tantan’ın önerileri net ve açık.

İşte Tantan’ın o söyledikleri;

“Türk milletinin istikbali için hepimiz korkmadan taşın altına elimizi koymak mecburiyetindeyiz.

Yeni yasama yılında TBMM’ye büyük görev düşüyor.

Erdoğan hükümetinin Türkiye’yi yönetemediği su götürmez bir gerçek.

Hükümeti istifaya zorlayacak yasa tekliflerinin süratle hazırlanması önem arz etmektedir.

Türkiye için var olan siyasi partilerin bir araya gelerek devletin temel altyapılarını yeniden inşa edecek bir politikayı halka izah ederek seçim hazırlığı yapması artık bir zorunluluk haline gelmiştir.”

GELECEĞİMİZİ UNUTMAYIN!

Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği bakımından mücadele etmek mecburiyetindeyiz.

Çocuklarımızı sadece imam hatip okullarına mecbur edemezsiniz!

Türk gencinin yetişmesi bakımından yeni ve çağına uygun bir model geliştirmek zorundayız.

Dış politikada öncelik rant değil işbirliği olmalı.

Küresel güçler Türkiye'yi kimliksiz kılmak amacıyla göçleri Türkiye'ye yönlendiriyorlar.

Yeni dünya düzeninde temel prensip ülkeleri kimliksizleştirerek ortadan kaldırmak.

TARİHİ BİR UYARI…

Bu arada muhalefeti de unutmayan Tantan, “Muhalefet sadece hayat pahalılığı üzerinden seçim kazanma gayreti içinde olmamalı, dış politikada hangi adımları atacağını şimdiden deklare ederek iktidarı dış politikada milli menfaatlerimize uygun şekilde hareket etmeye zorlamalıdır.” önerisinde bulunuyor.

Bu arada tarihi bir uyarıda da bulunan Tantan, “PKK terör örgütü büyükşehirlerde eylemleriyle bir anda Türkiye'yi kaosa sürükleyebilir.

Suriye'den ve Afganistan'dan gelen göçlerde yabancı istihbarat servislerinin gelenleri kullanmasıyla bir anda Türkiye yangın yerine dönebilir.Türkiye'de iktidar ve muhalefet birbirini suçlamayı bırakmalı ve bir araya gelerek bu kirli oyunu engellemeli. ” diyerek herkesi uyanık olmaya devam ediyor.

ASLINDA ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ…

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, özetle diyor ki;

“Bu nedenle kamu görevi icra edenler hukuk dışı işlerden uzak durmak mecburiyetinde olduğunu bir an için bile unutmasın.

Devletin hafızasını AKP de dahil olmak üzere hiçbir güç silemez.

Devlette her şeyin kaydı tutulur, sinek bile kaybolmaz.

Arşiv gerekeni yapar.

Hiç bir suç cezasız kalmaz.

Bu süreçte hukuka aykırı davrananlar işledikleri suçlardan yargılanacaklarını asla unutmasın…”