MUSTAFA CENGİZ


PFDK'DAN, PARA VE ENGELLEME CEZALARI!...

Sarı kırmızılı takımın yine cezasız haftası yok… Daha önce defalarca yazmış ve uyarmıştım. Geçtiğimiz sezon ki toplam para cezası rakamını hatırlayan var mı? Yoksa ben hatırlatayım tamı tamına 3.5 Milyon TL. Nerede ise her iç saha maçında 200 Bin TL’lik cezamız garanti. Beşiktaş maçı ile ilgili mi? 336 bin TL para cezası geldi… “Deli Dumrul Vergisi” gibi bir durum… Bu sezonda kaldığımız yerden başladık. Tam gaz devam ediyoruz. Erciyes 38 FK'da bu kulvarda siftah yaptı ne yazık ki. Yarın ki kupa maçı ile birlikte uzun soluklu lig maratonunda hem Kayserispor’a hem de Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübüne başarılar diliyorum.


Sarı kırmızılı takımın yine cezasız haftası yok…

Daha önce defalarca yazmış ve uyarmıştım.

Geçtiğimiz sezon ki toplam para cezası rakamını hatırlayan var mı?

Yoksa ben hatırlatayım tamı tamına 3.5 Milyon TL.

Nerede ise her iç saha maçında 200 Bin TL’lik cezamız garanti.

Beşiktaş maçı ile ilgili mi?

336 bin TL para cezası geldi…

“Deli Dumrul Vergisi” gibi bir durum…

Bu sezonda kaldığımız yerden başladık.

Tam gaz devam ediyoruz.

BEŞİKTAŞ MAÇINDAN…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor Kulübü'nün, 30.09.2024 tarihinde oynanan Kayserispor - Beşiktaş Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 336 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu Kuzey Tribün Kuzey Alt C, Batı Tribün Batı Alt C-D bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi. 

Aynı müsabakada Kayserispor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey Tribün Kuzey Alt C-D bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, 1. ve 2. maddede 2 farklı eylem nedeniyle bloke edildiği belirtilen Kuzey Tribün Kuzey Alt C bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının toplamda takip eden 2 ev sahibi müsabakada bloke edilmesine, Beşiktaş’ın, 30.09.2024 tarihinde oynanan Kayserispor - Beşiktaş Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına da aynı şekilde karar çıktı. 

Yine aynı müsabakada Beşiktaş’ın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 120 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Misafir Tribün Güney Üst A-B bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.     

BÖYLE Mİ OLMALI?!...

Boş geçmiyorlar.

Neresinden bakarsanız bakın tam bir garabet.

Böyle mi olmalı?

Zaten sporun ruhunda centilmenlik esas.

Her alanda Fair Play diye yırtılıyor zaten herkes.

Ama gelin görün ki her maçta aynı rezalet.

Kaldı ki çoğu da kötü tezahürattan.

Takımların seyirci hasılatı Anadolu’da zaten düşük.

Bir de üstüne üstlük Kayserispor’un bilet satışları da temlikli!

Hal böyle olunca nerede ise harcı borcunu kurtarmıyor.

Öyle ki biraz abartsanız Kayserispor’un maç hasılatlarından nerede ise hakemlerin parasını ödeyebilecek bir durumu bile yok.

Allah’tan bilet fiyatlarına son dönemde yüzde 500 zam geldi de işi iade ediyorlar öyle ya da böyle…

BU İŞLER PROFESYONELLİK İSTİYOR…

Malum bu kulüpler profesyonel.

Ancak Türkiye’de ne yazık ki Amatör zihniyet yönetiyor hepsine de.

Böyle olunca da ortaya çıkan tablo hem her maçta skor bazında hakem rezaleti hem de tribünlerde taraftara ceza ve ötesi…

Sarı kırmızılı takımda bu işleri organize edecek bir Allah’ın kulu yok mu?

Yöneticilik zaten bu konularda ön plana çıkmıyor mu?

Her iç saha maçında ceza.

Hep deplasman maçında uyarı…

Tribün kapatma da cabası.

Acilen, aciliyetten önlem şart…

ŞİMDİ İZİN ZAMANI…

Malum milli maç arası. 

Bu vesile ile de Kayserispor 4 gün izinli.   

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, milli arada 4 gün izin yapacak. 

Sarı-kırmızılılar, Perşembe günü tekrar idmanlara başlayacak.   

Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Başakşehir FK ile karşılaşan ve 1-1'lik netice sonrası 1 puanı hanesine yazdıran Kayserispor, milli araya moralli girdi. A Milli takımın oynayacağı maçlardan ötürü lige verilen arada 4 gün izin yapacak olan sarı-kırmızılılar, Perşembe günü idmanlara başlayacak. 

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 7 müsabakaya çıkan ve 4 beraberlik 3 yenilgi alan Kayserispor, 4 puanla 17. sırada bulunuyor. 

Kayserispor, milli ara sonrasında sahasında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaşacak. 

ONLARDA SİFTAH YAPTILAR…

Öte yandan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 03.10.2024 tarih ve 13 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar kapsamında temsilcimiz Erciyes 38 Futbol Kulübüne yapılan şu açıklama ile “Erciyes 38 Futbol Spor Kulübünün, 29.09.2024 tarihinde oynanan Erciyes 38 Futbol Spor-Denizlispor Nesine 3. Lig 4. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 21.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına” karar verildi. 

İnşaallah bu ilk ve son olur camia adına. 

ERCİYES’E KUPA MESAİSİ…

Öte yandan Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübü’nün Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turunda oynayacağı maçın günü ve saati belli oldu.   

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu programı açıklandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), müsabakaların oynanacağı tarihleri belirledi ve kamuoyu ile paylaştı. 

Mavi-siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turunda TFF 3. Lig ekiplerinden Orduspor 1967 A.Ş. ile Kayseri’de karşı karşıya gelecek. 

10 Ekim 2024 Perşembe günü Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadı'nda oynanacak olan Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübü ile Orduspor 1967 A.Ş maçı saat 19.00’da başlayacak. 

TFF 3. Lig  temsilcimiz Kayseri Erciyes 38  bu sezon ilk kez Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadı'nda sahaya çıkacak.

MAÇIN HAKEMLERİ…

Türkiye Kupası 2. Tur maçlarının hakemleri açıklandı.

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda oynanacak olan müsabakalarda görev yapacak hakemler ve yardımcıları belirlendi. 

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçları 8, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde oynanıyor.

Yani heyecan çoktan başlamış durumda.

Temsilcimizin sınavı yarın. 

Hem kupa’da hem ligde 4 günde 2 maçımız var evimizde Karadeniz temsilcisi ile…

10.10.2024 Perşembe günü saat 19:00’da RHG Enertürk Enerji Stadyumunda oynanacak olan Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü-Orduspor 1967 A.Ş. maçını hakem (H) Berat Buğra Çelik (Y) Demirhan Emir (Y) Murathan Çomoğlu (D) dörtlüsü yönetirken TFF’nin diğer görevlileri ise Anıl Şen (G) Necla Akdoğan (T) Aydın Balkanlı (T) Servet Birgin İritaş oldu. 

Bir anlamda hem tur hem de vitrin maçı.

Bir anlamda sezona geç başlayan takımımız açısından da hem ciddi maç oynama, eksikleri giderme ve forma verilmeyen isimler içinde de belki de forma fırsatı.

Bakalım Uğur Kulaksız ve teknik kadro yarın ki maçta nasıl bir tasarrufa gidecekler?

Ligde ki inişli çıkışlı grafik kupaya nasıl yansıyacak?

Malum iç sahadaki son Denizlispor (2-2) beraberliğini deplasmandaki Mardin (1-0) mağlubiyeti izlemişti.

Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübümüzün yeni yapılanması ile bu sezonki zorlu ancak imkansız değil.

Takıma Kayseri’de ciddi bir sempati var.

Bu nedenle Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübünün de bu ilgi, sevgi ve sempatiyi iyi değerlendirmesi ve Kapatılan Erciyesspor ile açılan boşluğu iyi doldurmaları gerekiyor.

Bu gençler iyi kanalize edilebilirse hem Kayserispor’un hem de Türk futbolunun geleceği olmaya aday pırıl pırıl gençler.

Bu nedenle Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübüne daha fazla destek vermek, sahip çıkmak ve onları yüreklendirmemiz gerekiyor…

Yarın ki kupa maçı ile birlikte uzun soluklu lig maratonunda hem Kayserispor’a hem de Kayseri Erciyes 38 Futbol Kulübüne başarılar diliyorum.