Bahar’dan kalma bir gün Kadir Has’ta.
Soğuk ama güneşinde etkisi ile pırıl pırıl bir gün.
Rumen Ekolü sarı kırmızılı takımda Antep maçındaki mağlubiyet sonrasında yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlıyor.
Beklenen patlamayı yapan Alibec, Petrescu ile coşuyor adeta.
Attığı goller Başakşehir filelerini sarsıyor, sarı kırmızılı takım için alınan altın değerindeki 3 puanla birlikte zorlu Fenerbahçe maçı öncesinde yeniden ve yine hayata bağlanan sarı kırmızılılar için şimdi çıkış zamanı.
9 Yıl sonra 13 maç aradan sonra kazanıyoruz.
Geçen sezonun şampiyonunu dize getiriyoruz Kadir Has’ta.
ESKİ TANIDIKLAR…
Sarı kırmızılı takımdan Fenerbahçe’ye transfer olan ancak son turda Başakşehir’e gönderilen Deniz Türüç ve Hasan Ali Kaldırım rakip takım forması ile eski takımlarına karşı Kadir Has’ta.
Kayserispor için en büyük tehlike, İstanbul takımlarının operasyon hakemi olarak yorumlanan Metin Tokat’ın oğlu Serkan Tokat sahada.
İki takımda 4-2-3-1 ile sahada.
3 Maçtır kaybetmiyor Başakşehir.
İki maçlık serimiz Antep’te sona ermişti.
En Son 2011-2012 Sezonunda Aralık ayında rakibimizi 1-0 yenmiştik.
DOĞRUYU BULMAK…
Kayserispor Doğan, Kvrzic, Sapunaru, Kolovetsios, Behich, Atamah, Avramovski, Campanharo, Lennon, Henrique, Alibec onbiri ile sahada.
Yedeklerimiz İsmail Çipe, Oğuzhan Çapar, Manuel Fernandes, Wilfride Kanga, Emre Demir, Uğur Demirok, Nurettin Korkmaz, İlhan Parlak, Yasir Subaşı, Yaw Ackah
Antep maçı sonrasında Dan Petrescu doğruyu bulmuş ve maçın üç kritik ismi Manuel Fernandes, Wilfride Kanga, Yaw Ackah’ın yanına yani kulübeye çekmiş.
Maç öncesindeki son değerlendirmesinde Petrescu ”Sezon ortasında takım almak kolay değil. Zor ve riskli olduğunu biliyordum. Bunu bilerek buraya geldim. Başarmak içinde herşeyi yapacağım” diyor.
İLGİNÇ BULUŞMA…
Her iki takımında teknik direktörü eski futbolcular.
21 Yıl önce Chelsa-Galatasaray karşılaşmasında Daniel Petrescu-Okan Buruk olarak futbolcu iken kozlarını paylaşan ikili bu kez futbolun ilginç bir tesadüfü olsa gerek Kadir Has’ta teknik adam olarak kozlarını paylaşıyorlar. Golün sahibi olan Petrescu bu kez teknik adam.
1999-2000 Sezonu Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. Maçı 28.09.1999, Salı, 21:45 Stamford Bridge Londra, İngiltere gol: (1-0) dk. 55 dan Petrescu Kırmızı Kart: dk. 33 Claudio Taffarel (Galatasaray)
Bakalım kim kazanacak bu zorlu buluşmayı?
TAKVİYELİ BAŞAKŞEHİR…
Son 13 maçın 10’unu Kayserispor’a karşı kazanan Başakşehir’e karşı geçen sezon 4-1 kaybettiğimiz maç dahil son 3 maçta gol atmayı başarıyoruz.
Başakşehir sahada Mert, Rafael, Duarte, Ponck, Hasan Ali, Mahmut, İrfan Can, Deniz, Aleksic, Giuliano, Demba Ba kadrosu ile yer alıyor.
Rakibin son dakika transferi stoper Leo Duarte ilk kez onbirde.
Başakşehir maça baskılı başlıyor. Bizde ise panik ve telaş hakim. İlk şut Deniz Türüç’ten geliyor.
İlk 15 dakika rakamları bir hayli dikkat çekici. Konuk takımın yüzde 81 topla oynama yüzdesi ve 171 pasına karşın 44 pasımız var. Yüzde 90 pas isabeti ile ve transferin gözdesi İrfan Can Kahveci’nin derin topları ile kale sahamızda Demba ile tehlike yaratıyorlar.
ALİBEC’TEN SİFTAH..
Sarı kırmızılı takımın forveti en çok umut bağladığı isimlerden Denis Alibec maçın 43. Dakikasında sahne olarak takımını 1-0 öne geçiren Rumen futbolcu aynı zamanda siftah yaptı ve ilk yarıyı Kayserispor 1-0 önde tamamlayarak büyük bir moral buldu.
Müthiş sprinti ile attığı gol ile hayat bulan-hayat veren Alibec’in beklenen patlaması Kayserispor’un ilk yarıdaki en önemli artısı idi.
PENALTI VAR’DAN DÖNÜYOR
İkinci yarı öncesi sarı kırmızılı takımın en büyük dezavantajı hakem Serkan Tokat.
Okan Buruk ikinci yarıya önemli değişikliklerle giriyor.
İlk yarının ilk çeyreğindeki gibi konuk takım bu kez beraberlik için ciddi bir baskı kuruyor ve yarı sahamıza resmen mitili atıyor.
Allah’tan 66. Dakikada VAR’da Ali Şansalan’ın kararı sonrası Medipol Başakşehir lehine verilen penaltı iptal edildi.
KAYSERİSPOR BAŞAK VERECEK
Lennon-İlhan değişikliği Petrescu’nun ilk müdahalesi takıma.
Ardından ara pasında Alibec’in attığı ikinci şık gol ve Kayserispor galibiyet için önemli bir mesafe kat ediyor.
Rakip takımın ataklarını başarı ile bertaraf eden sarı kırmızılılar takım olarak iyi bir performans sergilerken 5. galibiyet takım için ikinci yarı öynrecisned hayata tutunma bağlamında “Yeşil Işık” demek.
Ardından Petrecsu’nun üç oyuncu değişikliği birden geliyor.
Ocak 2013’ten bu yana iki kez üst üste iç sahada kazanan ve 4 maçta da gol yemeyen Kayserispor için artık bu kritik galibiyetten sonra daha da umutluyuz gelecek güzel günler adına…
GÜZEL GÜNLER GELECEK
Kayserispor evinde dün Kadir Has’ta ligin son şampiyonunu ağırladı.
Aslında bu sezon ligde umduğunu bulamayan iki takımın zorlu buluşması oldu.
Hes Kablo Kayserispor-Medipol Başakşehir maçını Serkan Tokat yönetirken yardımcıları İsmail Şencan, Yusuf Bozdoğan ve 4. hakem ise Murat Erdoğan.
Küme düşmemiz sonrasında toparlanmamız bir hayli zordu, yanlış hamleler bu işin daha da zorlaşmasına neden oldu hiç kuşku yok ki.
Pandemi sürece ile birlikte ligdeki her takımın ciddi manada irtifa kaybını da değerlendiremedik.
Özellikle bir zamanlar “Yenilmez Armada” olmamız bağlamında başımız dik gezdiğimiz günlerden epey uzaklaşınca iç sahadaki kayıplarımız bizi Can Evimizden vurdu.
BAŞAKŞEHİR İLE 23. RANDEVU
Hes Kablo Kayserispor ile Medipol Başakşehir, Süper Lig tarihinde 23. kez karşı karşıya geldiler.
Süper Lig'in 20.hafta maçında Hes Kablo Kayserispor ile Medipol Başakşehir Kadir Has Stadı'nda karşılaşırlarken, iki takım arasında bugüne kadar oynanan 22 maçta 5 kez de Hes Kablo Kayserispor kazanırken 12 kez Medipol Başakşehir kazandı. 5 kez de beraberlik bozulmadı. Bu maçlarda Kayserispor 17 gol atarken Medipol Başakşehir ise 29 gol kaydetti. Geçen sezon hem Kayseri'de hem de İstanbul'da oynanan iki müsabakayı da Başakşehir kazanmıştı.
ŞİMDİ TRANSFER ZAMANI…
Malum her transfer döneminde isimler havalarda uçuşur.
Menajerlerin takımlara olan yakın markajı da tavan yapar bu günlerde.
Böylesine kritik bir süreçte yine ve yeniden “Sırat Köprüsü” nden geçerken sarı kırmızılıların yapması gereken klasik söylemle “Nokta Transferler yaparak, parayı ve zamanı çarçur etmemek!” olmalı…
Ne mutlu ki Hes Kablo Kayserispor'un transfer tahtası açıldı.
Taşın altına bir kez daha elini koyan başkan Berna Gözbaşı 1,5 milyon Avro ödeme gerçekleştirerek transfer tahtasını aktif hale getirdi.
Hes Kablo Kayserispor, yeni transferi Uğur Demirok'un lisansını çıkartırken, Ramazan Civelek ve Antun Maglica ile anlaşan sarı kırmızılılar transferde Petrescu’nun taleplerini çözmek için girişimlerini sürdürüyor.
Kayserispor, Ramazan Civelek transferi için Karagümrük kulübüne 220 Bin Euro, bonservis ücreti ödeyecek.
PATLAK BALON…
Ligi şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar ligi hayali kurarak sezona giren Başakşehir’in sergilediği inişli çıkışlı performans bir hayli ilginçti aslında.
Okan Buruk ile Abdullah avcı ile ıskaladığı şampiyonluğu yakalayan Başakşehir’in bu sezon ortaya koyduğu inişli çıkışlı grafik hiç kuşku yok ki üzerine aldığı ağır sorumluluğun altında ezilmesinden başka bir şey değil.
Zira son yıllarda sürekli olarak Türkiye gerçeklerini reddederek yeni bir ekol yaratma sevdalılarını şişirdiği balondan başka bir şey değil Başakşehir’in ortaya çıkan performansı.
İLK YARI BİTİYOR
Başakşehir maçı ile sarı kırmızılı takımın 2020/2021 sezonundaki iç saha macerası sona erdi.
Ne yazık ki ilk yarı itibarı ile beklenen olmadı sarı kırmızılı takımda.
Ne teknik kadrolar ne de futbolcular istenen verimi veremedi sarı kırmızılı camiaya.
Koskoca bir sezonun nerede ise 21 maçlık ilk bölümü hemen hemen zayi edilmiş, paralar boşa yatırım konumunda.
Kaybettiğimiz sinerji, şehrin havası, şu zorlu pandemi günlerinde taraftarın beklentilerinin yerlerde gezdiği de aşikar.
RAKAMLAR YİNE LONDRA ATTI…
Başkanın 110 Milyon TL ödediği biliniyor göreve geldiğinden bu yana.
Son Transfer tahtasını açtırmak adına harcadığı 1.5 Milyon TL ile birlikte rakam nerede ise 125 Milyon TL’lere ulaşıyor.
Yapılacak olan yeni transferler ve teknik kadro ile birlikte hadi diyelim ki 150 Milyon TL olacak bu rakam. Aylar sonra nihayet gelen naklen yayından gelen para bir yana Başkanın 70 Milyonluk Temlik koydurduğu haberi basına sızmıştı.
Sarı kırmızılı takımın borç hanesi bir hayli kabarık.
İkinci yarıda Petrescu ile işi toparlayamazsak Recep Mamur, Erol Bedir döneminden gelenlerle birlikte bu borç sarmalı Çığa dönüşecektir…
GÜNDEM OLMAK!...
Bu hafta deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağız.
Tarih 25 Ocak Pazartesi saat 19.00.
Ve… Fenerbahçe bırakın Türkiye gündemini Dünya’da gündem oldu Mesut Özil transferi ile.
İşte Gündem Olmak böyle bir şey olsa gerek.
Eşi dostu sevindiren, düşman çatlatan bir hamle.
Sarı lacivertliler şimdiden şampiyonluk türküleri söylemeye başladılar ama gerek sergen Yalçın’ın performansı, gerekse de Fatih Terim’in kızgınlığı, Abdullah Avcı’nın pusudaki bekleyişi ikinci yarının hiçte kolay olmayacağının göstergesi.
FUTBOL EKONOMİSİ…
İşte böyle bir şey.
Masal gibi…
Anlatılmaz yaşanır denir ya…
Mesut Özil'in İstanbul'a inmesiyle Fenerbahçe'nin hisseleri uçtu.
Sarı-lacivertliler haftaya yüzde 6.7 yükselişle başladı.
Şirketin değeri 4.4 milyar liraya ulaştı.
Bu rakam Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam 4.3 milyar liralık değerinden fazla.
TEKNİK ADAM KIYIMI
Daha öncede dile getirdik ömrümüz olursa bu konuyu daha da çok yazarız.
Son olarak Sumudica’nın Antep’ten kopuşu sonrasında Çaykur Rizespor’da Thomas ile yollarını ayırdı.
Hal böyle olunca kümeye tutunmak isteyen Karadeniz ekibi işin kolayına giderek Çaykur Rizespor, Gaziantep'teki görevine son verilen Marius Sumudica ile görüşmelere başladı.
Arap ülkelerini diline pelesenk eden ve bunu sürekli olarak kullanan Sumudica hırs yapar mı? Bilinmez.
HOPPALA…
Gaziantep'e gözyaşlarıyla veda eden Sumudica'nın Rizespor ile 1,5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.
Rizespor, çarşamba günü Gaziantep FK ile karşılaşacak.
Bu arada bir başka iddia Gaziantep FK, teknik direktör Ricardo Manuel Andrade Silva Sa Pinto ile büyük ölçüde anlaştı.
Bu arada bir son dakika gelişmesi de Ege temsilcisinden geldi.
Süper Lig ekiplerinden Göztepe, teknik direktörlük görevi için Ünal Karaman ile el sıkıştı.
Bakalım bu pirinçte yine çok su alacak cinsten gibi…
Devam Edecek


