MUSTAFA CENGİZ


PENDİK GALİBİYETİ GÜMRÜK’TEN 3 PUANLA TAÇLANACAK!

Süper Lig’de son 4 hafta.Kazanılacak daha 12 puan var ortada. 40 Puanlı Kayserispor sırası ile Karagümrük (İ) Fenerbahçe (D) , Konyaspor (İ) ve Sivasspor (D) maçları ile ligi noktalayacak. Bu saatten sonra geçen sezonlarda olduğu gibi transferde son güne kadar beklememek lazım. Tahtayı açtırıp, bir önce başta İstanbulspor ve Pendik’ten düştükleri için ele gelecek çok sayıda isimle temasa geçip yeni bir kadro oluşumu sağlamak lazım. Yok son günü bekleyelim, denenmemiş, bilinmemiş isimlere milyonlarca Avro para kaptıralım “Biz bu işi biliyoruz!” diyorsanız o da size kalmış…


Süper Lig’de son 4 hafta.Kazanılacak daha 12 puan var ortada.

40 Puanlı Kayserispor sırası ile Karagümrük (İ) Fenerbahçe (D) , Konyaspor (İ) ve Sivasspor (D) maçları ile ligi noktalayacak.

34 hafta sonrasında topladığı 40 puanla 12. sırada bulunan Kayserispor, ligin ilk yarısında yenildiği Karagümrük'ü bu kez taraftarının desteği ile mağlup edip kümede kalmayı garantilemek hedefinde.

Pendikspor maçı akabinde Başkan Ali Çamlı ve Teknik direktör Burak Yılmaz soluğu Ankara’da takımın onursal başkanı Mehmet Özhaseki’nin yanında almışlar.

Sanırım kutlamak lazım, bu kadar badireden sonra her üçünü de…

Bu maçlarda iki galibiyet 46 puan demek.

Bir galibiyet iki beraberlik 45 puana tekabül eder.

Sarı kırmızılılarda yeni hedef ligi en az 45-46 puanla tamamlamak…  

Kayserispor, öncelikle bu hafta 43 puana erişmek istiyor .

Bu maçtaki 3 puanın anlamı büyük.

Neresinden bakarsanız bakın…

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, bu hafta sahasında oynayacağı Karagümrük maçını kazanarak puanını 43'e yükseltmek ve kümede kalmayı garantilemek istiyor.  

Süper Lig'in 34. haftasını Pendikspor galibiyeti ile noktalayarak 40 puana ulaşan Kayserispor, bu hafta sahasında oynayacağı Karagümrük maçını da kayıpsız geçmek istiyor.

Ligde 6 maç sonra kazanarak moral bulan Kayserispor, Cumartesi günü oynanacak Karagümrük maçından da galibiyetle ayrılıp puanını 43'e yükseltmek ardından lig finalinin de en kötü 46 puanla yapmak  istiyor. 

KARAGÜMRÜK PUANA GELİYOR

Cumartesi günü saat 19.00’da ağırlayacağımız rakibimiz Karagümrük'ün  kümede kalmak için en az 4 puana daha ihtiyacı var.

Rakipleri ile nefes nefese bir tablo var ortada.

Her alınan puan kadar kaybedilen her puanın önemi büyük.

Siz kazandığınızda rakiplerin kaybı kadar sizin kaybettiğiniz haftalarda rakiplerin kazanımları da ortaya öylesine ilginç puantaj çıkartıyor ki “Kazandım” dediğiniz anda kaybedebiliyorsunuz, ya a”Kaybettim” dediğiniz anda daha da büyük bir kazanım elde edip konumunuzu da koruyabiliyorsunuz…

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi:  "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."

VAR KAYITLARINI AÇIKLADI  

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında oynanan karşılaşmaların VAR kayıtlarını açıkladı.  

TFF, Süper Lig’in 34. haftasında oynanan 2 karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından ses ve görüntülü olarak paylaştı.

Pendikspor – Kayserispor maçında Portekizli VAR hakemi önemli uyarıları ile maça damgasını vurmuştu.

Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle:

- Pendikspor - Kayserispor mücadelesinin 50. dakikasında hakem Zorbay Küçük, konuk ekip lehine penaltı noktasını gösterirken, VAR'dan gelen uyarı sonrası pozisyonun dışarıda olduğunu tespit etti.

- Pendikspor'un 71. dakikasında Thiam ile bulduğu gol, elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

TEK YABANCI GİSDOL…

Trendyol Süper Lig’de mücadele eden 20 takım arasında yabancı teknik direktör tarafından çalıştırılan tek ekip olarak Samsunspor kaldı.

Son olarak Konyaspor’un, Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile yollarını ayırmasının ardından Süper Lig’de yabancı teknik direktörün çalıştırdığı tek takım olarak Samsunspor kaldı.

Samsunspor haricindeki 19 takımın tamamı yerli antrenörlere emanet edilirken, ligin 8. haftasında kırmızı-beyazlılarda göreve gelen Alman Teknik Direktör Markus Gisdol ise halen Karadeniz temsilcisinin başında bulunuyor.

Samsunspor’un başında şu ana kadar lig ve kupada 30 maça çıkan 55 yaşındaki Gisdol, 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. 

Öte yandan kariyerine Almanya’nın Hoffenheim takımında antrenör olarak başlayan Markus Gisdol, daha sonra sırasıyla Hamburg, Köln ve Lokomotiv Moskova’yı çalıştırdı. Samsunspor ile Markus Gisdol arasındaki sözleşme sezon bitiminde sona erecek.

Üç büyüklerden birisi ister mi?

Beşiktaş arayışta sanırım…

ÖNEMLİ BİR FIRSAT…

TFF bu tabloyu dikkate alarak bir süre Yabancı teknik direktör sınırlaması getirmeli ülkemize.

Yabancı sayısı ‘da 4+1’e indirilmeli.

Yaş sınırı getirilmeli (Mesela 28 yaşından büyük yabancılar gelmemeli)

Milli olma zorunluluğu şartı da olabilir. (Kaliteli yabancılar gelsin. Ülkesinde herhangi bir kategoride Genç-Ümit-A takım olabilir. En az 5-10 Milli maç oynamak gibi)

Yerli kaleci zorunluluğu getirilsin.

Altyapıdan her maçta ilk 11’de 1 oyuncu oynatmak zorunlu olsun.

KONYA BİZİM ÇOCUKLARA EMENAT…

Kayserispor ve Erciyesspor'da futbolcu olarak uzun yıllar başarı ile forma giydikten sonra futbolu Konyaspor'da kupalarla ve kaptan olarak bırakın Ali Çamdali ve Ali Turan yeşil beyazlı takımın teknik direktörü olarak ligin son 4 maçında görev yaparak takımı kümede bırakmak için ter dökecekler.

İkiliye Sukubicte katkı sağlayacak.

Fenerbahçe maçı sonrasında onları Kayseri’de ağırlayacağız…

Yeşil Beyazlı kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Efsane kaptanımız, yeni hocamızdır.  Yönetim Kurulumuzun oy birliğiyle aldığı karara göre; Sportif Direktörümüz Ali Çamdalı, Teknik Direktörümüz oldu. Ali Çamdalı’ya yeni görevinde başarılar diler, camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Teknik Direktörümüz Fahrudin Omerovic ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı Fahrudin Omerovic’e teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

3.HAFTA SONRA KAYSERİ'DE...

Öte yandan yeşil beyazlılar üç hafta sonra Kayserispor'un misafiri olacaklar.

Kendi evlerinde olacaklar.

Yıllarca bu camiaya hizmet ettiler ve önemli bir kariyer yaptılar.

İki takımda üst üste Fenerbahçe ile oynanacak.

Bakalım bu ligin finali kime ne getirecek, ne götürecek?

TRİBÜNÜN ÖN ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Kayserispor tesislerine yapılacak olan Avrupa standartlarındaki tribünün ön çalışması tamamlandı. Tribünde kafeler, yayın odaları, özel localar gibi çok sayıda imkan olacak.

Kayserispor tesislerine yapılacak olan tribün Avrupa standartlarında…

Son yapılan tesisler ile Avrupai bir havaya kavuşan Kayserispor Karpuzatan tesislerinde çıta bu çalıma ile daha da kaliteli bir boyuta ulaşacak ve bu sayede hem misafirler hem de taraftarlar takımı daha yakından izleme, turnuvalar tertip etme,  idmanları ve hazırlık maçlarını takip etme şansı yakalayabilecekler.

2024-2025 Sezonu için yenilikler peşinde koşan ve kalite çıtasını yükseltmek isteyen sarı kırmızılılarda çalışmaların yeni sezon öncesi tamamlanması bekleniyor.

Lig bitiyor.

Aslında bizim için bitti…

Bu saatten sonra geçen sezonlarda olduğu gibi transferde son güne kadar beklememek lazım.

Tahtayı açtırıp, bir önce başta İstanbulspor ve Pendik’ten düştükleri için ele gelecek çok sayıda isimle temasa geçip yeni bir kadro oluşumu sağlamak lazım.

Yok son günü bekleyelim, denenmemiş, bilinmemiş isimlere milyonlarca Avro para kaptıralım “Biz bu işi biliyoruz!” diyorsanız o da size kalmış…