MUSTAFA CENGİZ


PENALTI OLUR MU, OLURSA GOL OLUR MU?

Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda lider Trabzonspor ile karşılaşacak Kayserispor'da 6 futbolcu forma giyemeyecek ancak gerek rakipteki eksikler ve gerekse de sarı kırmızılı takımın zengin kadrosu ile maçta şartlar olarak sahaya çıkacağız. Corona olan kaleci Bilal Bayazit bugün oynanacak maçta görev alamayacak. Kale yeniden Lung’un olacak. Trabzon’da da Penaltı düdüğü çalar mı? Çalarsa ne olur? Kimin lehine olur? Kullanılan Penaltı gol olur mu? Kayserispor 1000. golünü atabilir mi? Atarsa, kim atar? Lider Bordo Mavililer galibiyetlerde sarı kırmızılı takıma karşı 30-7 üstün. Yani her 4 maçtan ancak 1’ini kazanabiliyoruz.  Ve… Yine her 4 maçtan 1’de beraberlikle bitiyor. Liderin her attığı 2 gole ancak 1 golle karşılık verebilen temsilcimiz için bugünkü maç bir anlamda 2022’de tek mağlubiyeti bulunan Kayserispor adına bir başka kaybetmeme mücadelesi olacak kelimenin tam anlamı ile.      


Karadeniz’de Fiyaka bozacağız!...

Lider Trabzonspor’a ilk yarıda 2-1 mağlup olan Sarı Kırmızılılar hem bu maçın rövanşına alacaklar, hem de Haftanın takımı olarak konuşulacaklar.

Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda lider Trabzonspor ile karşılaşacak Kayserispor'da 6 futbolcu forma giyemeyecek ancak gerek rakipteki eksikler ve gerekse de sarı kırmızılı takımın zengin kadrosu ile maçta şartlar olarak sahaya çıkacağız.

Spor Toto Süper Lig'de 63 puanla zirvede bulunan Trabzonspor'un, ligin bitimine 12 hafta kala en yakın rakibi Konyaspor'la arasında 14 puanlık bir fark bulunuyor.

6 EKSİĞİMİZ VAR  

Deplasmanda lider Trabzonspor ile karşılaşacak Kayserispor'da 6 futbolcu forma giyemeyecek.  

Sakatlıkları bulunan Bernard Mensah ile Emrah Başsan kırmızı kart cezalısı Uğur Demirok, sarı kart cezalıları İbrahim Akdağ ve Andrea Bertolacci, Corona olan kaleci Bilal Bayazit bugün oynanacak maçta görev alamayacak.

Kale yeniden Lung’un olacak.

Diğer yandan koronavirüs karantinasında bulunan Mustafa Pektemek de, karantina sürecinin sona ermesinden sonra takıma katılarak çalışmalara başladı.

12 KEZ PENALTI KARARI…

Süper Lig’de 26. hafta geride kalırken, hakemler tarafından 12 kez penaltı kararı verildi. Puan durumunda ilk 6’da yer alan takımların 5’i sahadan galibiyetle ayrılırken, Konyaspor-Kasımpaşa karşılaşması 4-4'lük skorla haftanın en gollü maçı oldu.

Süper Lig’de 26. hafta 63 puanlı Trabzonspor’un liderliği ile geçilirken, oynanan 10 karşılaşmada toplam 32 gol atıldı. 5 deplasman, 4 ev sahibi ekibin 3 puanla ayrıldığı haftada berabere biten tek karşılaşma Konyaspor - Kasımpaşa maçı oldu.

Haftanın en gollü ikinci karşılaşması olan Göztepe - Galatasaray maçında hakem Arda Kardeşler 4 kez penaltı noktasını gösterdi. İzmir’deki karşılaşmada 4 penaltı golle sonuçlanırken, Gaziantep FK - Adana Demirspor maçında ise 2 penaltı kaleci Günay Güvenç tarafından kurtarıldı. Fenerbahçe, Hatayspor karşısında galibiyete 2 penaltı golüyle ulaşırken, Karagümrük de Sivasspor’u Fabio Borini’nin penaltı golüyle yendi. Lider Trabzonspor’un Alanya’da farklı kazandığı maçta kaleci Uğurcan Çakır 1 penaltı kurtarışına imza attı. Haftanın en gollü karşılaşmasında ise Konyaspor ve Kasımpaşa 1’er penaltı golü attı.

Geride kalan haftanın Penaltı karnesini verdik.

Son derece ilginç değil mi?

İlk yarıda Kayseri'de oynanan maçta lider sarı kırmızılı takıma karşı 1-2 kazanmış ve maçta gollere ise ne ilginçtir ki Bakasetas (dk. 12 ve 60 pen.) (Trabzonspor), Emrah Başsan (dk. 41) (Kayserispor) atan isimler olmuşlardı.

Soru şimdi şu;

Bugün akşam Trabzon’da da Penaltı düdüğü çalar mı?

Çalarsa ne olur?

Kimin lehine olur?

Kullanılan Penaltı gol olur mu?

Kayserispor 1000. golünü atabilir mi?

Atarsa, kim atar?

YILDIZI PARLADI!...

Abdullah Avcı, kulüp kariyerinin en parlak dönemini de Karadeniz ekibinin başında yaşıyor. 58 yaşındaki teknik direktör, 26. haftalar itibariyle kariyerinin en yüksek puanına ulaştı. Avcı, bu sezon 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 63 puan topladı.

Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir'in başında bulunduğu 10 yıllık dönemde ise en yüksek puanı 2018-2019 sezonunda 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 58 puanla yakalamıştı.

EN İYİ HÜCUM ÜÇLÜSÜ

Süper Lig'de 26 haftada 48 gol kaydeden Trabzonspor'da, gol yükünü Andreas Cornelius, Anastasios Bakasetas ve Anthony Nwakaeme çekti.

Süper Lig'in en çok gol atan üçlüsü Cornelius, Bakasetas ve Nwakaeme rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Ligde 28 gol atan üçlü 4 takımdan daha fazla gole imza attılar.

Bordo-mavili takımda Cornelius 12, Bakasetas ve Nwakaeme 8 gole imza attı. Lig'de Malatyaspor, Altay, Çaykur Rizespor ve GZT Giresunspor'dan daha fazla gol atan üç oyuncu Antalyaspor kadarda gol attılar.

Bordo-mavili takımın hücum hattına yeni transfer Edin Visca'nın yanı sıra Djaniny de önemli katkı sağladı. Yeşil Burun adalı oyuncu 5 gol atarken, ara transfer döneminde takıma katılan Bosnalı oyuncu Visca ise 4 gol atarak takımına önemli katkı sağladı. Karadeniz ekibinde Abdulkadir Ömür 4, Marek Hamsik ve Gervinho 2, Dorukhan Toköz 1 ve takımdan ayrılan Yusuf Sarı da 1 gol attı.

50. RANDEVUYA ÇIKIYORLAR

Trabzonspor ile Kayserispor, bugün oynayacakları müsabakayla birbirlerine 50. kez rakip olacak.

Lider Bordo Mavililer galibiyetlerde sarı kırmızılı takıma karşı 30-7 üstün. Yani her 4 maçtan ancak 1’ini kazanabiliyoruz. 

Ve… Yine her 4 maçtan 1’de beraberlikle bitiyor.

İki takım arasında Süper Lig'de oynanan 49 müsabakada Trabzonspor'un galibiyetlerde 30-7 üstünlüğü bulunuyor. 12 maç ise beraberlikle tamamlandı. Karadeniz ekibi rakip kaleye 91 gol atarken, ağlarında 49 gol gördü. 

Liderin her attığı 2 gole ancak 1 golle karşılık verebilen temsilcimiz için bugünkü maç bir anlamda 2022’de tek mağlubiyeti bulunan Kayserispor için bir başka kaybetmeme mücadelesi olacak kelimenin tam anlamı ile.                                          

2022’DE 1 KEZ KAYBETTİK  

Yukatel Kayserispor, 2022 yılında oynadığı 7 Süper Lig maçında 4 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi aldı.

Sarı Kırmızılılar, bu maçlarda 14 puan topladı.

İnşaallah Trabzon’da bugün yine kaybetmeyeceğiz. 

Altay maçı ile yeni yıla giren sarı kırmızılılar, 1-0 kazandığı bu maç sonrasında Adana Demirspor ile berabere kaldı. Ardından oynadığı 3 maçı kazanan Kayserispor, deplasmanda Galatasaray ile 1-1 berabere kalırken geçen haftada da sahasında Giresunspor'u 2-1 yendi. Oynadığı 7 Süper Lig maçında 4 galibiyet 2 beraberlik alan Kayserispor 1 kez kaybetti. Bu maçlarda 14 puan toplayan Kayserispor, 11 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü.

9 MAÇTIR YENİLMİYORUZ  

Kayserispor sahasındaki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.  

Sahasında rakiplerine geçen vermeyen Kayserispor ligin 11. haftasında ağırladı Karagümrük maçından aldığı 2-1'lik galibiyetle seriye başladı.

Sarı kırmızılı takım bu maçla birlikte evinde oynadığı 9 karşılaşmanın 7'sini kazandı, 2'sinde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar iç sahada oynadığı son 9 maçta rakip fileleri 16 kez havalandırırken kalesinde ise 7 gol gördü.

DUYMADIKLARIMIZ…

2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nda 16 altın madalyayla rekor kıran Norveç, en başarılı ülke oldu.

Kasımpaşa, Loret Sadiku ile yollarını ayırdığını açıkladı.

14 Şubat’ta yapılan ilk ihaledeki teklifleri yetersiz bulan Türkiye Futbol Federasyonu, 2. ihaleden de istediği sonucu alamadı. Son ihalede yapılan en yüksek teklifin yıllık 2.1 milyar TL olduğu ortaya çıktı.                                   

Ajax eski futbolcusuna karşı sorumluluğunu kabul etti. Hollanda ekibi, 5 yıl önce hazırlık maçında kalp krizi geçiren Abdelhak Nouri'nin ailesine yaklaşık 8 milyon euro ödeyeceğini duyurdu.            

ABD Kadın Milli Futbol Takımı ve ABD Futbol Federasyonu arasında yapılan eşit maaş görüşmeleri sonucunda, kadın ve erkek milli takımlarının ilerleyen süreçte eşit maaş alması kararlaştırıldı.