MUSTAFA CENGİZ


PAZAR UZUN VE ZOR BİR GÜNDÜ…  LİG DAHA UZUN VE ZOR OLACAK…

Kayseri futbolu dün yoğun bir gün geçirdi. Sabah saatlerinde başlayan Kongre telaşını saat 16.00’da başlayan Erciyes FK 38- Sebat Gençlik  maçı takip etti. Günün finalini ise Kayserispor-Eyüpspor ile yaptık. Kayserispor’da beklenen oldu aslında kongre bazında. Birkaç isim liste harici kaldı. Başkan Ali Çamlı, “İstemem yan cebime koyun!” dedi. Bizim durumumuz mu? Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Dilim söylemeye, elimde yazmaya varmıyor zira… Milli maç dönüşü ağır bir maç trafiğimiz var. Pazartesi-Perşembe mesaileri de epey terletecek cinsten… Kayserispor önce erteleme maçı için Perşembe günü Trabzon’da. Ardından Pazartesi günü ise İzmir’de olacak. İki maçta zorlu ve bu maçlardaki kayıplar bizi ligin dibine demir attıracak nitelikte riskli müsabakalar…


Kayseri futbolu dün yoğun bir gün geçirdi.

Sabah saatlerinde başlayan Kongre telaşını saat 16.00’da başlayan Erciyes FK 38- Sebat Gençlik  maçı takip etti.

Günün finalini ise Kayserispor-Eyüpspor ile yaptık.

Kayserispor’da beklenen oldu aslında kongre bazında.

Birkaç isim liste harici kaldı.

Başkan Ali Çamlı, “İstemem yan cebime koyun!” dedi.

Eski Başkan Berna Gözbaşı’na bu kez de yüksek tınıdan kongre’den mesaj yollandı.

Demek ki beklenen olmamış o cepheden!...

Görünen o ki Kayseri’de spor Baki Ersoy ve MHP’nin omuzlarına kalmış durumda. 

Ersoy’un “Bu takım düşmez. Düşürmeyiz. Gerekirse evimizi, arabamızı satarız” cümlesi kendisini ağır bir külfet altına sokuyor…

Anlaşılan o ki, AK Parti bu olaydan kestirmeden sıyrılmanın derdinde. 

Erciyes FK 38’de olduğu gibi bu kez AK Parti’nin kerhen destek verdiği yine MHP destekli bir liste. 

Bu saatten sonrası sanırım Allah’a kalmış durumda.

Yeni yönetim kurulu hayırlı uğurlu olsun.

Zor bir işe talip oldular.

ÇAMLI’DAN ERCİYESSPOR’A DESTEK…

Kayserispor’da genel kurul sorununu bitiren Başkanı Ali Çamlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Erciyes 38 FK'nın Sebat Gençlik Spor maçı öncesi stadyuma geldi.

Erciyes 38 FK Başkanı Ahmet Dirgenali, teknik heyet ve sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Ali Çamlı kendilerine Sebat Gençlik Spor maçı öncesi başarılar diledi.

ERCİYES’E SABIR LAZIM!

Erciyes 38 FK müsabakaya Kadem, Ahmet, İsmail, Yaşar, Berkay, İsmet, Ayhan, Hüseyin, Hüseyin Ekici, Fevzi, Etham Balcı onbiri ile başlarken müsabakada yedek kulübesinde Abdulkadir, Batukan, Muhammed Aybar, Muhammed Emin, Alperen, Caner, Gürkan, Kaan, Taha ve Ekrem Uğur Kulaksız'dan forma bekleyen diğer isimler oldular. 
Sebat Gençlik takımında Kayserispor'da forma giyen 34 yaşındaki Ziya Alkurt rakip takımda bu kez Erciyesspor'a karşı forma giyiyor. 

Müsabakanın ilk çeyreği golsüz beraberlikle geçildi. 21. Dakikada Erciyes FK 38 golü Fevzi Bozkuş ile buldu ve öne geçti: 1-0

61. Dakikada Yaşar Kavas'ın ters kafa vuruşu ile skor eşitleniyor: 1-1

Takımımızda sakatlıklardan kaynaklanan zorunlu değişiklikler var. 

İlk maç içinde söylemiştim.

Bu kadar geç kurulan ve nerede ise takımın tamamını yenileyen bir ekibin bu kadar kısa sürede ligi uyumunu beklemek büyük bir safdillik olur. Bu nedenle Erciyes’e sahip çıkıp, desteklemek ve sabır göstermemiz gerekiyor.

KAYSERİSPOR, NEREYE?

Tablo ortada.

Bu takımın nereye gittiğine dair sanırım birçok kişinin epey fikri vardır…

Kayserispor ise 4-2-3-1 tertibi ile ve Eyüpspor’un sahada 4-1-4-1 tertibinde yer aldığı müsabakada eski dost iki genç teknik adamın Bilek Güreşine şahitlik etti günün finalinde.

Sarı kırmızılılar müsabakaya Bilal Bayazit, Julian Jeanvier, Arif Kocaman, Lionel Carole, Gökhan Sazdağı, Ramazan Civelek, Mehmet Eray Özbek, Miguel Cardoso, Mehdi Bourabia, Kartal Kayra Yılmaz, Aylton Boa Morte onbiri ile çıkarken hata içinde milli takımlardan sakat dönen ikili Julian Jeanvier, Arif Kocaman kadroda yer alarak teknik kadronun elini güçlendiren isimler olmayı başardılar.

İşin garibi bu ikili eski oyuncumuz Thiam ile boğuşmak durumunda kaldılar zorlu 90 dakika boyunca. 

Yedekler arasında Onurcan Piri, Hasan Ali Kaldırım, Dimitrios Kolovetsios, Yaw Ackah, Baran Ali Gezek, Ali Karimi, Joseph Attamah dikkat çeken oyuncular oldular.

9. Dakikada erken bir sarı kart. Bellona Kayserispor takımında Aylton Boa Morte hakem Ömer Güldibi tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

Müsabakanın ilk çeyreğinde topla oynamada bir gariplik var konuk takım lehine: 18/82 

Burak hoca acaba maçtan önce “Topu rakibe bırakın mı?” dedi…

THİAM’DAN TATSIZ SÜRPRİZ…

21. Dakikada Eyüpspor’da Mame Thiam takımını öne geçiren golü atıyor.

36. Dakikada bu kez farkı ikiye çıkartan isim Fredrik Midtsjö oluyor. 0-2

39.dakika Sarı Kart Jeanvier’in sarı kart gördüğü takımımızda oyuncu değişikliği Boa Morte yerini Nazon'a, Ramazan yerini Hasan Ali'ye, Mehdi yerini Karimi'ye bıraktı.

İlk yarısını konuk takım 0-2 önde geçerken ikinci yarıda rölantide ve işi kasmadan 3 puanı alarak ayrılıyorlar Kayseri’den.

Arif ve Nazon ile Kocaman umutlanıyoruz…2-2

Bizim durumumuz mu?

Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.

Dilim söylemeye, elimde yazmaya varmıyor zira… 

4 GÜNDE İKİ MAÇ DAHA…

Milli maç dönüşü ağır bir maç trafiğimiz var.

Pazartesi-Perşembe mesaileri de epey terletecek cinsten…

Kayserispor önce erteleme maçı için Perşembe günü Trabzon’da.

Ardından Pazartesi günü ise İzmir’de olacak. İki maçta zorlu ve bu maçlardaki kayıplar bizi ligin dibine demir attıracak nitelikte riskli müsabakalar…

GİGİ’Yİ KAYBETTİK!...

Bu arada bir de acı kaybı paylaşarak bitirelim köşe yazımızı.

Maalesef bir dönemde sarı kırmızılı takımda görev yapan  Rumen teknik direktör Gheorghe (Gigi) Multescu, 72 yaşında Romanya’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Türkiye’deki kariyerine Samsunspor ile başlayan Multescu, Süper Lig’de ayrıca Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor’u da çalıştırdı.

Toprağı bol olsun…

Bu arada 18. Erciyes Cup yarın başlıyor ve müsabakalar ücretsiz.

Basketbolseverler bu dev buluşmayı sakın kaçırmayın…