MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR’DA VUSLAT BAŞKA BAHARA KALDI!

Son bahardayız. Ama sanırım vuslat yine ilk bahara kaldı. Kışın epey ayaz yapacağı ve bu takımın bizi yine galibiyet özlemleri ile bunalımlardan bunalımlara sürükleyeceği kesin. Adeta bir rekora koşuyor sarı kırmızılılar. Sezon finali iyi olsun bari… Kayserispor için önemli olan bahar ayları. Yani Mart-Nisan-Mayıs. Zira kümede kalmanın şekillendiği aylar bu aylar. Bu haftaki maç her yönü ile iki takım açısından da zor bir buluşma olacak. Kazanmanın en büyük hedef ama kaybetmemenin de önemli bir zorunluluk olduğu maçlar bu buluşmalar. Tüm takımları Alt sıralarda ve Küme düşme bölgesinde kelimenin tam anlamı ile de Ateş Hattı’nda yer alıyorlar ve bu kayıpların telafisi ligin finalinde daha da zor olacaktır. Zira Kayserispor’un takviye şansı yok ama rakiplerinin muhtemelen taze güçle ile ikinci yarıda lige daha çok asılacakları kesin…


Milli maç dönüşünde, 9. haftanın açılış müsabakasında Bellona Kayserispor ile Gaziantep FK, karşı karşıya geldi.

Halil Umut Meler'in yönettiği maç öncesi iki takımında kadroları açıklanırken Sinan Kaloğlu'nun kadrosunda büyük bir sürpriz yok.

Haiti milli takımından formda dönen Nazon ve Arif Kocaman ilk 11'de yoklar. 

Attamah, Ali Karimi ve Kartal Kayra kadroda.

Hasan Ali Kaldırım, 326. Süper Lig maçında forma giyiyor.

Cardoso'nun 100'ler Kulübüne adını yazdırdığı maç, iki takım açısından da çok önemli bir buluşma.

Cezası nedeniyle maçı locadan takip edecek olan Selçuk İnan ise sahaya puan için boğuşacak, sert futbolu ile dikkat çeken bir kadro sürmüş durumda.

Kulübede Volkan Kazak var, Selçuk İnan'in yokluğunda.

Sarı kırmızılılar klasik 4-2-3-1 tertibi ile konuk takım ise 4-1-4-1 tertibinde oynuyor.

DÜŞME HATTINDALAR...

İki takımda mücadeleye Düşme Hattı'nda başlıyorlar.

Kayserispor tam 11 maçtır, Gaziantepspor ise tam 6 maçtır galibiyete hasret.

İki takımda ilk galibiyet istiyor.

Hakem Halil Umut Meler'in bu sezonki 4. ve Süper Lig kariyerinde ki 174. maçı.

Geçen sezon evimizde oynayacağımız ve 2-2 biten maçta başkan Ali Çamlı'nın sahaya girmek isterken güçlükle yapıştırılmasını unutmuş değiliz.

SON 7 MAÇTA RAKİBE KAYBETMİYORUZ

Sarı kırmızılılar rakibi karşısında ile oynadığı son 7 maçta hiç kaybetmedi.

Trendyol Süper Lig 9. Hafta maçında temsilcimiz Bellona Kayserispor evinde milli maç arası sonrasında yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu yönetiminde ilk maçına çıkıyor.

Hakem Halil Umut Meler'in yönettiği Kayserispor-Gaziantep FK maçı 19 Ekim Cumartesi günü saat 13.30'da Şehrin Kalbi'nde oynanıyor.

Ligin 9. haftasına sarı kırmızılılar 2024-2025 sezonunda henüz galibiyetle tanışamanın ve 3 puan özlemi ile başlıyor.

Bellona Kayserispor'da yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu'nun sahaya süreceği kadro ve performansı büyük merakla bekleniyordu. 

Kadro darlığı nedeniyle ciddi bir rotasyon yok, sadece son antrenmanlara göre bir kaç tercih farklılığı dikkat çekiyor.

HIZLI BAŞLIYORUZ...

Kayserispor sahaya Bilal, Gökhan, Attamah, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Karimi (Bourabia dk. 46), Kartal, Boa Morte (Ackah dk. 77), Cardoso, Mane (Ramazan Civelek dk. 88), Bahoken (Nazon dk. 46) Yedekler: Onurcan, Kolovetsios, Mehmet Eray, Baran, Jeanvier, Talha  kadrosu ile çıkıyor. 

Gaziantep FK ise Dioudis, Ertuğrul (Ömürcan dk. 46), Viana, Saborit, Emre Taşdemir, Sorescu (Kodro dk. 85), Kozlowski (Arda dk. 90), Ndiaye, Lungoyi (Mustafa dk. 68), Maxim (Furkan dk. 68), Okereke  Yedekler: Burak, Daubin, Halil Dervişoğlu, Mirza Cihan, Mbakata tertibinde. 

Dakikalar 2'yi gösterirken Kartal Kayra sert şutluyor. Kalecide eriyor, meşin yuvarlak.

Sarı kırmızılıların yüksek temposuna karşısında duran topta golü bulan 12. dakikada konuk takım oluyor. Ancak pozisyon ofsayt.

Attamah maçta ilk sarı kart gören isim.

KARŞILIKLI GOLLER...

Gaziantepspor, 22. Dakikada sağdan gelişen atakta Orekere'nin arka direkte boş kaleye gönderdiği topla öne geçti 0-1

24. Dakikada bu kez soldan Cardoso ile atağa kalkan sarı kırmızılılar defansın hatasını iyi değerlendirdi. Cardoso'nun bu sezonki ikinci asistini yaptığı maçta arka direkte Boa Morte'nin uçarak kafa vuruşu skora dengeyi getirdi.

35. Dakikada Ali Karimi bu kez sarı kart gören ikinci oyuncumuz.

Kayserispor'u Cardoso, rakip takımı ise Maxim yönlendiriyor. Emre Taşdemir, konuk takımda tanıdık bir isim.

İlk yarının son bölümünde iki takımda önemli birer fırsattan yararlanamıyor.

Ardından Cardoso bir kez daha kaçırıyor.

45+1 oynanırken, konuk takım Kozlowski ile bu dakikada takımını bir kez daha öne geçiren isim oluyor: 1-2

Bu golde ceza alanı köşesinden Kozlowski'nin vuruşunda kaleci Bilal çaresiz kalırken vuruş anında tüm defans oyuncuları sadece seyretti.

KALOĞLU'NDAN İKİ DEĞİŞİKLİK...

Kayserispor ikinci yarıya iki değişiklikle başlıyor.

46. Dakikada takımımızda oyuncu değişiklikleri kapsamında  Bahoken yerini Nazon'a ve Karimi yerini Bourabia'ya bıraktı.

Beraberlik için bastırıyoruz.

57'de Nazon'un nefis asistinde bu kez Cardoso topu ağlara gönderen isim oluyor. VAR incelemesinin ardından gol geçerli:2-2

İkinci yarının ilk çeyrek bölümünde tek kale oynuyoruz.

Taraftardan müthiş destek var.

GALİBİYETİ ÇOK İSTİYORUZ.

Evet… Galibiyeti çok istiyoruz.

Oyunun hakimiyeti bizde.

Ancak rakip iki kez öne geçmenin avantajı ve ani çıkışları ile yine zaman zaman tehlikeli gelmeye devam ediyor. 

Sinan Kaloğlu'nun oyuncu değişiklikleri kapsamında önce 74. dakikada sarı kart gören Boa Morte yerini 77. dakikada Ackah'a bıraktı.

Ardından takımımızda oyuncu değişikliği. 

Mane yerini Ramazan'a bırakan isim oldu.

Oyunun son bölümünde iki takımında gol çabaları sonuç vermeyince puanlar paylaşıldı.

İki takımda galibiyet hasreti sürüyor.

Milli maç dönüşünde galibiyet hasretini sonlandırmak isteyen iki takımın gollü mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Gaziantep FK haftanın açılış maçında aldığı 1 puanla sıralamada 6 puanla 17. sırada yer aldı.

Temsilcimiz Bellona Kayserispor ise 5 puanla 9. haftayı 18. sırada tamamladı.

Sinan Kaloğlu'nun beraberlik ve 1 puanla göreve başladığı Kayserispor'un gelecek hafta yine Cumartesi günü aynı saatte rakibi deplasmanda sıkıntılı bir dönem yaşayan ve Rıza Çalımbay ile çıkış arayan Hatayspor.

ENDİŞELİ GÜNLER...

Temsilcimiz Bellona Kayserispor ve Gaziantep FK, Süper Lig’in 9. haftasında açılış maçında 2-2 berabere kalarak dostluğu bozmadı.

Sarı kırmızılılar, üstün oynadıkları  maçta yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince hem galibiyeti kaçırdı, hem de 3 puandan oldu.

Ligde bay olduğu bir maç dahil bu sonuçla Kayserispor, ligdeki sekizinci maçında da galibiyet hasretini dindiremedi ve taraftarının yüzünü güldüremedi.

Sarı kırmızılı camiada gelecek haftalarda ligin zorluk derecesinin daha da artacak olması ve ara transfer döneminde de takıma takviye yapılamayacağının kesinleşmesi nedeniyle endişe hakim.

KAYSERİSPOR SİFTAH YAPAMADI

Yine olmadı, yine beceremedik ne yazık ki!

Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor sahasında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaştı.                                

Sarı kırmızılılar, sezonun ilk galibiyetine imza koymayı amaçladıkları maçtan ne yazık ki yine beraberlik ve 2 puan kayıpla ayrıldı sahadan. 

Yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu ile ilk maçına çıkan Kayserispor, zorlu müsabakayı kazanmayı hedefliyordu. Özellikle cezalara affedilen Kolovetsios, Attamah, Jeanvier gibi oyuncuların da takıma katıldığı ve morallerin yüksek olduğu Kayserispor, taraftarının müthiş desteği ile oynadığı maçta iki kez geriye düştüğü ve iyi oynadığı maçı galibiyetle taçlandıramadı. 

Ligde oynadığı 8 maçta 5 beraberlik 3 yenilgisi olan Kayserispor, sahasında oynadığı 4 maçta 2 beraberlik alırken 2 kez de yenildi. 

KİM NE DİYOR?

Kayserispor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, 2-2 berabere kaldıkları Gaziantep FK maçının ardından iyi bir maç çıkardıklarını söyleyerek, “Bu takım ligi iyi yerlerde bitirecek” derken Selçuk İnan’ın cezası nedeni ile sahada görev yapan Gaziantep FK Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Zor bir deplasman ve yeni teknik ekip gelen bir takım olduğu için buradan 1 puan almak önemli" şeklinde konuştu. 

"Hem moral hem de tablo açısından 3 puan bize gerekliydi” diye söze başlayan Kayserispor Asbaşkanı Nurettin Açıkalın, 2-2 biten Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, , “Öncelikle sahada güzel bir oyun sergileyen iki tarafın da oyuncularını kutluyorum. Oyuna saygı gösterilmesi gerek. Bu maçta alacağımız üç puan bizim için çok gerekliydi. Oyuncularımız, hafta içinde çok çalıştılar. Galip gelemesek de bugün sahada güzel bir oyun oynandığını düşünüyorum. Performansımıza diyeceğimiz bir şey yok. İstekli ve arzulu bir takımımız var. Sonuç odaklı çalışmamız gerekiyor. Ligin geri kalanı için ve camianın moral kazanması için galibiyet almamız gerekiyor. Teknik heyetimiz de bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Umarım güzel günler bizi bekliyor. İnşallah, bir sonraki müsabakadan 3 puanla döneceğimizi ümit ediyorum. "

HAFTANIN PROGRAMI

Bu hafta yine bir cumartesi randevumuz var.

Bu kez Hatay deplasmanındayız.

Onların da ligde bizden pek farkı yok.

Dün Sivasspor – Hatayspor müsabakası vardı.

Rıza Çalımbay’ın eski takımına karşı zorlu 90 dakikası. 

Deprem’den bu yana sürekli sorunlar yaşıyorlar ve bir türlü istedikleri konuma gelemiyorlar. 

10. hafta  25 Ekim Cuma  20.00 Adana Demirspor - Sivasspor  26 Ekim Cumartesi  13.30 Hatayspor - Kayserispor  16.00 Kasımpaşa - Samsunspor  19.00 Göztepe - Trabzonspor   27 Ekim Pazar    13.30 Gaziantep FK - Konyaspor  16.00 Alanyaspor - Antalyaspor    19.00 Fenerbahçe - Bodrum FK  28 Ekim Pazartesi    17.00 Başakşehir - Eyüpspor  20.00 Galatasaray - Beşiktaş    BAY: Çaykur Rizespor 

VUSLAT BAŞKA BAHARA!...

Son bahardayız.

Ama sanırım vuslat yine ilk bahara kaldı.

Kışın epey ayaz yapacağı ve bu takımın bizi yine galibiyet özlemleri ile bunalımlardan bunalımlara sürükleyeceği kesin.

Adeta bir rekora koşuyor sarı kırmızılılar. 

Sezon finali iyi olsun bari…

Zira Kayserispor izin önemli olan bahar ayları.

Yani Mart-Nisan-Mayıs.

Zira kümede kalmanın şekillendiği aylar bu aylar. 

Bu haftaki maç her yönü ile iki takım açısından da zor bir buluşma olacak.

Kazanmanın en büyük hedef ama kaybetmemenin de önemli bir zorunluluk olduğu maçlar bu buluşmalar.

Zira tüm takımları Alt sıralarda ve Küme düşme bölgesinde kelimenin tam anlamı ile de Ateş Hattı’nda yer alıyorlar ve bu kayıpların telafisi ligin finalinde daha da zor olacaktır.

Zira Kayserispor’un takviye şansı yok ama rakiplerinin muhtemelen taze güçle ile ikinci yarıda lige daha çok asılacakları kesin…