Sanırım hatırlamışsınızdır.
Bu başlık Cuma gününün gazetemizin manşeti idi.
Sarı kırmızılı takımın geride kalan süreçte yaşadıklarına dair önemli bir ipucu.
Kayserispor tarihi tersten yazmaya devam ediyor.
PFDK'dan toplam 8 Milyon 536 Bin 750 TL para cezası alan sarı kırmızılılarda Alman Gisdol, 23. isim olacak sarı kırmızılı ekipte.
Geride kalan sezondaki rekorları ile dikkat çeken sarı kırmızılılar hem 3 teknik adam değişikliği ile son dönemdeki modasını değiştirmedi ve yediği cezalar ile de bu alandaki istikrarını bozmadı tek kelime ile.
RAKAMLARA BAKAR MISINIZ?
Defalarca yazdık.
Uyarılarda bulunduk.
“Hişt…Hişt. Sakin ol, sinirlerine hakim ol!” dedik ama maalesef olmadı.
Sarı kırmızılılar 2024-2025 futbol sezonunda PFDK'dan toplam 8 Milyon 536 Bin 750 TL para cezası alarak, bir önceki sezonu nerede ise 3'e katladı.
Kayserispor, 2023-2024 futbol sezonunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 milyon 546 Bin TL para cezası alırken, Sarı kırmızılılar, 24 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
Kayserispor Kulübü'nün ve kulüp yetkililerinin 2023-2024 futbol sezonunda aldığı cezalar ve tutarı ise şu şekilde:
Taraftarların neden olduğu saha olayları: 1 milyon 456 bin TL Usulsüz Seyirci Almak: 840 bin TL Ali Çamlı (Başkan): 600 bin TL Çirkin ve kötü tezahürat: 420 bin TL Merdiven boşluklarını boş bırakmamak: 60 bin TL Burak Yılmaz (teknik sorumlu): 39 bin TL Muammer Kaya (Malzemeci): 39 bin TL Oğuzhan Arslan (Kulüp çalışanı): 39 bin TL Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket: 27 bin TL ve Duckens Nazon (Futbolcu): 26 bin TL
EN ÇOK PAŞA’DAN CEZA ALDIK…
Gelelim bu sezona.
İçeri dışarı fark etmedi geride kalan sezonda.
Ceza yemeğimizi haftalar nerede ise nazar boncuğu gibi ve bir elin parmaklarını bile bulmuyor.
Ne demiştik?
2024-2025 sezonunda 8 Milyon 536 Bin 750 TL para cezası aldık.
Kayserispor evinde Cim Bom'a 5-1 kaybetti.
Kayserispor'da Galatasaray maçı sonrasında istifasını açıklayan Başkan Ali Çamlı'nın kulübe yazılı olarak resmi istifasını gönderdi.
27.12.2024 Sarı kırmızılı takıma iki tatsız haber birden geldi.
PFDK Tarafından cezalar açıklandı. Kayserispor'a 336 bin TL para cezası ile 360 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 157 bin 500 TL toplam 853 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.
Çaykur Rizespor maçı da tam bir felaket.
Rakam nerede ise 900 bin TL civarında.
En çok cezayı iç sahada Kasımpaşa maçında yedik.
13.04.2025 tarihinde oynanan Bellona Kayserispor-Kasımpaşa A.Ş. 630.000 + 292.500.+168.000.+168.000.+58.500.+58.500.+58.500.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına yani toplamda 1 Milyon 434 TL ceza.
İşte bir başka fiyasko maç daha.
İnşaallah seneye bu tür fiyaskolar yaşanmaz.
TEKNİK ADAMLARDA DURUM!
Öte yandan Kayserispor, teknik direktör Sergej Jakirovic ile yollarını ayırma kararı almasının ardından son 10 sezonda 20 ayrı teknik direktörle 22 kez görev değişikliği yaptı.
2015-2016 sezonunda Tolunay Kafkas ile sözleşme imzalayan Kayserispor, o sezondan bugüne kadar geçen süreçte Hikmet Karaman ve Samet Aybaba ile 2 kez olmak üzere, toplam 20 farklı teknik adamla çalıştı ve Tolunay Kafkas, Hakan Kutlu, Sergen Yalçın, Mesut Bakkal, Marius Sumudica, Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun, Robert Prosinecki, Bayram Bektaş, Dan Petrescu, Uğur Kulaksız, Hamza Hamzaoğlu, Yalçın Koşukavak, Çağdaş Atan, Recep Uçar, Burak Yılmaz, Sinan Kaloğlu ve son olarak da Sergej Jakirovic ile de 22 kez görev değişikliği kararı aldı.
Alman Markus Gisdol, 23. isim olarak sarı kırmızılı ekipte göreve başlıyor.
TEKNİK ADAMLAR SERİSİ…
Süper Lig ekibine hoca dayanmıyor! Son 10 yılda 22 isim değişti
Süper Lig’in 21‘inci haftasında Sivasspor’a deplasmanda 5-2’lik skorla kaybeden Kayserispor’da teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Boşnak teknik adam Sergej Jakirovic ile de karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı.
Ligde transfer tahtası kapalı olan sarı kırmızılı takımın başında çıktığı 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 1,71 puan ortalaması yakalayan Jakirovic, 16'ncı sırada aldığı Kayserispor'u 13'üncü sıraya yükselterek ligde kalmasında önemli bir etken olmuştu.
Sergej Jakirovic ile yolların ayrılması sonrası İç Anadolu ekibinde son 10 sezonda 22’nci teknik direktörle de yollar ayrıldı.
TEKNİK ADAM DAYANMIYOR
2015-2016 sezonunda Tolunay Kafkas ile sözleşme imzalayan Kayserispor, o sezondan bugüne kadar geçen süreçte Hikmet Karaman ve Samet Aybaba ile 2 kez olmak üzere, toplam 20 farklı teknik adamla çalıştı ve 22 kez görev değişikliği kararı aldı.
Sarı kırmızılı takımda en başarılı iki isim dikkat çekiyor.
Takımı 55 Puanla Avrupa’ya taşıyan Tolunay Kafkas, Ertuğrul Sağlam.
Ertuğrul Sağlam ile İnter Toto kupasını, Tolunay Kafkas ile de Ziraat Türkiye kupasını müzesine getiren sarı kırmızılılar daha sonra hep düşmemeye oynayan ve kaos içinde bir takım görüntüsü çiziyor.
Kayserispor, bu istatistiği ile ligde en çok teknik direktör değiştiren kulüpler arasında yer aldı.
SÜPER LİGDE DURUM NE?
Trendyol Süper Lig'de 7 teknik direktör sezonu tamamlayabildi.
2024-2025 sezonunda 36 farklı teknik direktörün görev yaptığı sezonda en fazla değişiklik Adana Demirspor'da yaşandı.
Kayserispor dahil 8 takımda 3'er teknik adam değişikliğine giderken, en istikrarlı teknik adam Okan Buruk oldu.
Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonunda görev yapan teknik direktörlerden sadece 7'si sezonu tamamladı.
Trendyol Süper Lig'de 2024-2025 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan 38. hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı. 19 takımla oynanan sezonda 26'sı yerli, 10'u yabancı olmak üzere toplam 36 farklı teknik direktör görev yaptı. Sezon içerisinde ilk ayrılık Trabzonspor'dan geldi. Bordo-mavililerde UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi elemelerinde başarısız sonuçların ardından ligin 2. haftasında oynanan Eyüpspor maçı öncesi Abdullah Avcı ile yollarını ayırma kararı aldı. Trabzonspor daha sonraki süreçte Şenol Güneş ile sözleşme imzalarken, deneyimli teknik adam Karadeniz ekibinin başında 26 maça çıktı. Güneş'in ardından ise 11 Mart 2025'te göreve Fatih Tekke geldi ve kalan 11 maçta görev aldı.
SIRA TRANSFERE GELDİ
Sarı kırmızılı takımda Markus Gisdol’un iki yıllık imzası tamam.
Bellona Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, “Kayserispor'un transfer yasağı kalkacak. Maddi sıkıntılarımızı çözeceğiz, çalışmalarımız devam ediyor kısa süre içerisinde halledeceğiz.” dedi.
Sarı kırmızılı takımın halen süren 11 dosyası ve 2.6 milyon avro’luk tahta açılış borcu bulunuyor.
Başkan tahtanın açılmak üzere olduğu müjdesini verdi…
Halen 11 futbolcusunun sözleşmesi 31 Mayıs tarihi itibarı ile biten ve 30 Haziran’da başlayacak olan 1. Transfer dönemi öncesinde de teknik direktör Markus Gisdol’a imza attırdıktan sonra vereceği listeye göre bir yol haritası çizmek isteyen sarı kırmızılılarda taraftarın umutlu bekleyişi sürüyor.
Öte yandan sarı kırmızılı takımdan dış transferde gitmesine muhtemel gözle bakılan iki isim Bilal Beyazit için Hull City konuşulurken, Gökhan için Galatasaray ve Trabzonspor isimleri en çok konuşulan ve resmi tekli beklenen iki kulüp durumunda.
RESMİ BİR TEKLİF YOK!
Bellona Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Gökhan Sazdağı için resmi bir teklif almadıklarını ifade etti.
Sarı kırmızılı takımın en çok konuşulan iki ismi Bilal Beyazit ve kaptan Gökhan için sarı kırmızılılar resmi teklif bekliyor.
Bilal Beyazit için Hull City konuşulurken, Gökhan için Galatasaray ve Trabzonspor isimleri en çok konuşulan iki kulüp durumunda.
Öte yandan kaptan Gökhan Sazdağı'dan Trabzonspor yanıtı: "Kayserispor'un sözleşmeli oyuncusuyum ve şu anda 1 yıl sözleşmem daha var. Menajerime ulaşan teklifler var ama kulübüm bana izin vermediği sürece hiçbir takımla görüşemem. O yüzden şu süreçte herhangi bir takımla anlaşmam veya görüşmem olmadı."
Evet…
Bu günlükte bu kadar.
Haziran ayının ortaladık.
Resmi imzalar için iki hafta var.
Bu arada gelenler ve gidenler trafiği epey yoğunlaşacak.
Zira en geç 10 Temmuz’da topbaşı var.
Bekliyoruz…