MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR “DÜŞE-KALKA” GİDİYOR…

Deyim yerinde ise Kayserispor “Düşe-Kalka” gidiyor bu ligde. Transfer tahtası kapalı. Borç gırtlakta. Yönetim bu hafta belli olacak. Aslında biz ligin gediklisiyiz. Eyüpspor’un daha ilk sezonu ancak maddi bağlamda iyiler. Göztepe’de eski şanlı günlerini arıyor. İki maçımızda kendi kulvarımızdaki gerçek rakiplerimizle. Milli maç dönüşü yaşanabilecek olası düşüş ve sürprizlere hazırlıklı olmamız lazım. Bu nedenle önce Eyüp, sonra da Göztepe maçlarından 4 puan bizi Trabzonspor erteleme maçı da dahil iyi bir mecraya yönlendirebilir. Ardından Beşiktaş var. Eldeki mevcut kadro ile yapılan ücret iyileştirmeleri ve yüksek rakamlı primler sanırım öyle ya da böyle başlığımızda vurguladığımız gibi yine “Düşe-Kalka” bir lig yarışı bizleri bekliyor. Hafta sonunda önce Eyüpspor önünde bir galibiyet, ardından Pazar günü Ali Çamlı’nın yenilenmiş vitrini ile yeni yönetimi 2024-2025 sezonunda bir başka heyecana daha “Hop oturup-hop kalkacağımız” bol dualı, bir sezon yolculuğuna yelken açmak anlamı taşıyacaktır. Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah…


Deyim yerinde ise Kayserispor “Düşe-Kalka” gidiyor bu ligde.

Transfer tahtası kapalı.

Borç gırtlakta.

Yönetim bu hafta belli olacak.

İlk haftayı bay geçen temsilcimiz bir de Trabzonspor erteleme maçı nedeni ile bir maçı eksik ve 1 puanla 5. Haftaya girecek.

Bu arada üç maçı üst üste oynayacak olan sarı kırmızılılar için 8 günde 3 maç kelimenin tam anlamı ile büyük sorun demek!

İLK 4 HAFTANIN ARDINDAN…

Bize sadece iki maç oynamak kısmet olmuştu.

Bu hafta Eyüpspor maçı ligdeki 3. 90 dakikamız olacak kısmetse…

Araya giren milli ara öncesindeki Trendyol Süper Lig'de ilk 4 haftanın panoramasını bir hatırlayalım isterseniz.    

Süper Lig'de ilk 4 haftada Fenerbahçe 10 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, Galatasaray ve Beşiktaş ise puan kaybetmedi. Ayrıca ligde ilk 4 haftada toplam 94 gol atıldı. 

Süper Lig'de ilk 4 hafta tamamlandı ve milli maçlar nedeniyle ara verildi. Ligin ilk 4 haftasını topladığı 10 puanla Fenerbahçe lider tamamladı. 

Beşiktaş ile Galatasaray da sarı-lacivertlileri 9 puanla takip ediyor. 

Adana Demirspor ise 1 puan ve averajla son sırada yer aldı. 

Ligde 6 takım yenilmedi, 5 takım galibiyet alamadı.

Bu takımlardan birisi de temsilcimiz Bellona Kayserispor.  

Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybetmediği lig yarışında  toplam 94 gol atılırken,  şu anda yarışta Krzysztof Piatek ile Edin Dzeko zirvedeki iki isim olarak dikkat çekiyor.    

5 kırmızı kartın çıktığı ligde teknik adam olarak Sami Uğurlu ve Arda Turan kırmızı kart gören isimler.    

İlk teknik direktör ayrılığı Trabzonspor'da yaşandı ve ikincisi ise Hatayspor’da. 

MİLLİ ARA BOZAR MI?

Ligin 5. ve 6. Haftasındaki rakiplerimiz ligin yenileri Eyüpspor ve Göztepe iyi başlayan takımlar arasında dikkat çekiyorlar.

Umudumuz milli aranın bu iki takımın lige olan konsantrasyonlarındaki düşüşe sebep olması. 

Malum her milli maç dönüşü takımlarda ufak tefek sürpriz değişiklikler yaşanması muhtemel.

İnşaallah bu olumsuzluk bize yansımaz!

Lig'de geride kalan 4 haftada 6 takım yenilgi yüzü görmedi. 

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, RAMS Başakşehir, Eyüpspor ve Göztepe mağlup olmayan takımlar arasında yer aldı.  Süper Lig'de oynanan 4 haftada iki takım puan kaybetmedi. 

Galatasaray ve Beşiktaş oynadığı 3 müsabakadan da 3 puanla ayrıldı. Sarı-kırmızılıların, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçından, Beşiktaş'ın da bir haftayı BAY geçtiği için maç eksiği bulunuyor. 

Bakalım bizim iki rakibimizde dahil “Kaybedenler Kulübü” nün yeni üyeleri kimler olacak?

KAZANAMAYANLAR KULÜBÜ…

Bu da ligde “Kazanamayanlar Kulübü” 

Süper ligde ilk 4 haftada 5 takım galibiyet alamadı 

Yeni sezonda bu haftaya kadar 5 takım ise henüz galibiyetle tanışamadı. Geride kalan 4 haftada Corendon Alanyaspor ve Trabzonspor 2, Kayserispor, Hatayspor ve Adana Demirspor da 1 puan toplayabildi. 

Klasik tabirle de biz de o kulübe üyeyiz ne yazık ki!...

Süper Lig'de ilk 5 haftada oynanan mücadelelerde toplam 94 gol atıldı. Ligin en golcü takımı 10 golle Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertlilerin ardından Başakşehir 10, Galatasaray da 9 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 

Trabzonspor ise henüz gol sevinci yaşayamadı. Bordo-mavililer, ayrıca ligde gol yemeyen tek takım konumunda bulunuyor. 

 KRALLIK VE HAT-TRİCK’ÇİLER!

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko ile Başakşehir'in Polonyalı forveti Krzysztof Piatek, 4 haftada rakip fileleri 4 kez havalandırdı ve gol krallığı yarışında zirvede yer aldı. 

Bu ikilinin ardından Beşiktaş'tan Ciro Immobile, Fenerbahçe'den Fred, Başakşehir'den Joao Figueiredo, Antalyaspor'dan Braian Samudio ve Nuno Da Costa'nın da 3'er golü bulunuyor. 

Ligde oynanan 4 haftada iki futbolcu hat-trick yaptı. 

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred, 3. haftadaki Çaykur Rizespor deplasmanında 3 gol kaydetti. Başakşehir'in Polonyalı futbolcusu Krzysztof Piatek de 4. haftada İstanbul'da oynadıkları Antalyaspor mücadelesinde 3 gol sevinci yaşadı. 

EN GOLLÜ MAÇLAR…

Ligin en gollü maçı 4. haftada İstanbul'da, Başakşehir ile Antalyaspor arasında oynandı.                                  

Bu müsabakada toplam 7 gol atıldı. 

Turuncu-lacivertlilerin gollerini Krzysztof Piatek (3), Joao Figueiredo ve Deniz Türüç kaydederken, kırmızı-beyazlılarda da Sam Larsson rakip fileleri 2 kez havalandırdı. 

GOL SESİ ÇIKMAYANLAR…

Bu maçlarda başladığı gibi biten 90 dakikalar. 

Antalyaspor - Göztepe, Sivasspor - Trabzonspor, Konyaspor - Kayserispor ve Eyüpspor - Trabzonspor müsabakalarında gol sesi çıkmadı. 

2024-2025 sezonunda şu ana kadar 5 futbolcu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gaziantep FK'dan Quentin Daubin, Sivasspor'dan Uğur Çiftçi, Antalyaspor'dan Güray Vural, Hatayspor'dan Guy-Marcelin Kilama ve Adana Demirspor'dan da Tolga Kalender kırmızı kart gördü. 

ARDA TURAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu ile Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, kırmızı kartla oyun dışında kalan çalıştırıcılar oldu. 

Uğurlu, ilk haftada İstanbul'da oynanan Konyaspor maçında kırmızı kart gördü ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 7 maç ceza verdi. 

İlk defa Süper Lig'de takım yöneten Turan ise deplasmandaki Alanyaspor mücadelesinde kırmızı kartla dışarıda kalırken, PFDK'dan 1 maç ceza aldı. 

EYÜP VE GÖZTEPE İYİ BAŞLADI 

Ligin yeni takımlarından Eyüpspor ile Göztepe sezona iyi bir başlangıç yaptı. 

İkisi de bizim kulvarımızda.

İkisi ile de üst üste hem içeride hem de dışarıda oynayacağız.

Önce Eyüpspor geliyor bu hafta Cumartesi günü Kayseri’ye…

Eflatun-sarılılar 2 galibiyet, 2 beraberlikle 8 puan toplarken, İzmir ekibi de 1 galibiyet, 3 beraberlikle 6 puan aldı. Diğer bir yeni ekip Bodrum FK ise 1 kez galip gelirken, 3 kez de mağlubiyet yaşadı. 

TEKNİK ADAM KIYIMI ERKEN BAŞLADI…

Bu da kötü bir klasik Türk futbolu açısından.

Ve… Çok ama çok erken başladı.

İlk teknik direktör ayrılığı Trabzonspor'dan gelirken Hatayspor’da da Palut gitti.
Büyük ihtimalle göreve Rıza Çalımbay ve ekibi geliyor. 

Sezona iyi başlayamayan ve galibiyet alamayan Trabzonspor, teknik kadroda değişiklik yaptı ve Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırdı. 

Bu aynı zamanda Süper Lig'de bu sezonki ilk teknik adam değişikliği oldu. 

ÖNEMLİ BİR FIRSAT…

Aslında biz ligin gediklisiyiz.

Eyüpspor’un daha ilk sezonu ancak maddi bağlamda iyiler.

Göztepe’de eski şanlı günlerini arıyor.

İki maçımızda kendi kulvarımızdaki gerçek rakiplerimizle.

Milli maç dönüşü yaşanabilecek olası düşüş ve sürprizlere hazırlıklı olmamız lazım.

Bu nedenle önce Eyüp, sonra da Göztepe maçlarından 4 puan bizi Trabzonspor erteleme maçı da dahil iyi bir mecraya yönlendirebilir.

Ardından Beşiktaş var.

Eldeki mevcut kadro ile yapılan ücret iyileştirmeleri ve yüksek rakamlı primler sanırım öyle ya da böyle başlığımızda vurguladığımız gibi yine “Düşe-Kalka” bir lig yarışı bizleri bekliyor.

Hafta sonunda önce Eyüpspor önünde bir galibiyet, ardından Pazar günü Ali Çamlı’nın yenilenmiş vitrini ile yeni yönetimi 2024-2025 sezonunda bir başka heyecana daha “Hop oturup-hop kalkacağımız” bol dualı, bir sezon yolculuğuna yelken açmak anlamı taşıyacaktır.

Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah…