MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR ARAYI İYİ DEĞERLENDİRMELİ!

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, ligin 8. haftasında deplasmanda Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Sarı kırmızılı takımın arayı iyi değerlendirmesi şart. Malum 2024/2025 sezonuna kötü bir giriş yaptık. Yönetim iki kez genel kurul yaptı. Teknik kadromuz da değişikliğe uğradı. Tahtamız kapalı. Transfer şansımız yok. Sakatlarımız vardı buna iki de kadro dışı eklendi. Bu saatten sonra atılacak olan her adım daha da büyük önem arz ediyor kümede kalma yarışında. Sinan Kaloğlu’dan sihirli bir dokunuş beklemek sanırım büyük bir haksızlık olur. Ancak sabırla, iyi niyetle, belki bazı şeyler yoluna konulabilir.


Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, ligin 8. haftasında deplasmanda Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. 

Sarı kırmızılı takımın arayı iyi değerlendirmesi şart.

Malum 2024/2025 sezonuna kötü bir giriş yaptık.

Yönetim iki kez genel kurul yaptı.

Teknik kadromuz da değişikliğe uğradı.

Tahtamız kapalı. 

Transfer şansımız yok.

Sakatlarımız vardı buna iki de kadro dışı eklendi.

Bu saatten sonra atılacak olan her adım daha da büyük önem arz ediyor kümede kalma yarışında. 

ONLARI KAZANMALIYIZ!...

Sinan Kaloğlu’dan sihirli bir dokunuş beklemek sanırım büyük bir haksızlık olur.

Ancak sabırla, iyi niyetle, belki bazı şeyler yoluna konulabilir.

Melesa Majid Hosseini’den iyi bir dönüş.

Kolovetsios ve Attamah’ın affı ile forma rekabetinin kızışması takıma özellikle sorunlu defansa katkı sağlayabilir.

Eski golcü Burak Yılmaz kavgaları nedeni ile başaramadı ama Boa Morte’nin, Nazon’un, Bahoken’in yine eski bir forvet tarafından kazanımları ve gol atmaları bağlamındaki kısır döngünün verimli bir hale getirilmesi önemli.

Zira bu kadar pozisyona giren oyuncuların bu kadar beceriksiz olmalarının faturasını bu takım her hafta yaşadığı ciddi puan kayıpları ve küme düşme hattına demir atarak ödüyor.
Kaldı ki her kaybedilen puanla uçan milyonlarca TL para da cabası. 

BAŞAKŞEHİR MAÇININ ARDINDAN…

Kayserispor'a rakip olduğu son dokuz Süper Lig maçı karşılıklı gole sahne olmayan İstanbul Başakşehir (2G 2B 5M), bu karşılaşmaların altısında gol atamadı. Boz Baykuşlar, bu dönemdeki iki galibiyetini de iç sahada yaşadı (2-0; Ağustos 2022 & 1-0; Temmuz 2020). Bu son maçta gelenek bozuldu: 1-1 

İstanbul Başakşehir'e konuk olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Kayserispor (1M), daha önceki 12 ziyaretindeki galibiyet sayısını geride bırakmayı hedefliyordu. Olmadı seriye yeni bir beraberlik halkası eklendi.  (2G 4B 7M).

Bu sezon evinde oynadığı iki Süper Lig maçını da 4+ gol atarak kazanan İstanbul Başakşehir (4-2 vs Alanyaspor & 5-2 vs Antalyaspor), en üst ligde mücadele ettiği daha önceki 16 sezonun sadece üçüne iç sahada üçte üç yaparak başladı (2022/23, 2018/19 & 2007/08). Boz Baykuşlar, lig tarihinde taraftarı önünde üst üste üç karşılaşmada 4+ gol attığı bir dönem yaşamamıştı bu gelenek bozulmadı. 

İstanbul takımlarına konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının üçünü kazanan Kayserispor (3M), daha önceki 19 karşılaşmada bu sayıda galibiyet alabilmişti (3G 5B 11M).

Süper Lig'de bu sezon 14 gol atan İstanbul Başakşehir (4G 1B 1M), lig tarihinde altıncı maçlar itibarıyla sadece 2016/17'de daha yüksek bir sayıya ulaşabildi… (14). Boz Baykuşlar bu rakamı egale etmiş oldular.

BİR GOLDE LUNG NEDENİ İLE FİFA’DAN YEDİK!...

Haberi Cumartesi günü gazetemizde verdik. 

Kayserispor, yaklaşık 230.000 Euro + 1.650.000 TL tazminat+para cezasına mahkum olurken FİFA ödeme için 45 günlük ödeme süresi vermiş!...

Daha önce gazetemizde yer alan Lung’un Arsa nedeni ile icralık olması sonrasındaki gelişmeler can sıkmaya ve cep yakmaya devam ediyor.

Spor Hukukçusu Metin Baykan diyor ki; Bakın daha bu yazımın mürekkebi kurumadan FIFA'dan yeni duyuru geldi. Bu seferki dosya Silviu Lung'dan.. FIFA kararı 13 Haziran 2024 tarihli. Ödenmemiş alacakları ve bu alacaklardan bir kısmına dair yine ödenmemiş olan vergi borçları cezanın konusunu oluşturmuş.

SÜRE AZALIYOR…

MAKAS DARALIYOR…

FIFA, Kayserispor'u çeşitli kalemlerde toplamda yaklaşık 230.000 Euro + 1.650.000 TL tazminat+para cezasına mahkum etmiş ve 45 günlük ödeme süresi vermiş. “Bu sürede ödemezsen transfer tahtanı talep üzerine ödeyene kadar kapatacağım!” demiş. 

O tarihten bu yana ödendi mi bilmiyoruz…

Bununla da yetinmemiş ve yine Kayserispor'u uyarmış. Amiyane tabirle Kayserispor'a sopa göstererek futbolcu ödemelerini aksatmakta mükerrer hale gelirsen daha öte tedbirler uygularım demiş. 

Puan silmeden tutun da bu işin sonu küme düşmeye kadar gidebilir…

GELECEKTEN UMUTLU!...

Sarı kırmızılı takımın kaptanı Gökhan Sazdağı, zorlu İstanbul deplasmanı sonrasında yaptığı değerlendirmede "Alınan 1 puan önemli"  dedi. 

Kayserispor takım kaptanı Gökhan Sazdağı; Başakşehir karşısında alınan 1 puanın önemli olduğunu söyledi.   

Başakşehir karşısında sahaya kaptan olarak çıkan ve 90 dakika sahada kalan Gökhan Sazdağı ortaya koyduğu başarılı performans ile tam not aldı. 

Başakşehir karşısında alınan 1 puanın önemli olduğunu söyleyen takım kaptanı Gökhan Sazdağı; "Güzel mücadele ve alınan 1 puan önemli. Hatalarımızı azaltarak devam edeceğiz. Desteğiniz için teşekkürler. Gösterdiğiniz destek, birlik ve beraberlik ile bu işi başaracağız” dedi. 

BİTİGEN'İ DE YEMİŞLERDİ...

Bakın son tahlilde ne oldu.

Cemal Ersen diyor ki "Üst düzey bir MHK yetkilisi durumun vahametini şöyle özetlemiş; “Her hafta bir hakem kaybediyoruz. 

”Yani “yakında elimizde maç yönetecek hakem kalmayacak” demek istemiş. 

Ortalık şimdiden yangın yerine dönmüşken bu ligin nasıl biteceğine dair fikri olana hodri meydan diyorum. 

Saha içi felaket. 

VAR odası deseniz, nabza göre şerbet vermeye kalkan acemiler ordusu. 

Onları yönetenler başka bir alem."

Türk futbolu her yönü ile kaos içinde.

Kim gelirse gelsin bu işi düzeltmek o kadar da kolay değil.

Zira herkes kendi işine geldiği gibi yönetiyor.

Kanun ve kitabın işlemediği, kuralların torpilin önüne geçmediği bir düzende bazı şeylerin düzelmesini beklemek sanırım büyük safdillik olsa gerek.

Bu nedenle herkes önce iğneyi kendisine, çuvaldızı başkasına batırmalı.

Ve… Hiç kimse kendi süpürdüğü kapısının çöpünü gidip komşusunun kapısına ya da bahçesine boca etmemeli.

Zira mahalleyi yılardır pislik götürüyor…