MUSTAFA CENGİZ


KARAGÜMRÜK-KAFKAS-HURMA VE BERTOLACCİ…

Tolunay Kafkas 2007-2008 sezonunda sarı kırmızılı takım ile Türkiye kupasını kaldırmış bir isim. Süleyman Hurma'da bugün ki Karagümrük, takımına sarı kırmızılı takımdan kazandığı paralarla sahip olmuş bir başka isim. İkisi de Türk futbolunun yakinen tanıdığı isimler. İkisinin de sarı kırmızılı takım ile mazileri var. İyi günleri olduğu kadar kötü günleri de oldu sanırım. İkisi de Türk futbolunun yakinen tanıdığı isimler. İkisinin de sarı kırmızılı takım ile mazileri var. İyi günleri olduğu kadar kötü günleri de oldu sanırım. Kayserispor’a atılan Bertalocci golü malumunuz. Bu transferin tarafları bu hafta bir araya geliyorlar. Sarı kırmızılı takımın bu transferde zararı ortada. Yaklaşık 4 Milyon’dan 2 Milyon Avro’luk çatala giden bir gol.


Karagümrük, ağır bir Trabzonspor kupa mağlubiyetinin ardından Antalyaspor ile oynadı.

Bu saatten sonra ki en büyük hedefleri lige tutunmak.

Tolunay Kafkas 2007-2008 sezonunda sarı kırmızılı takım ile Türkiye kupasını kaldırmış bir isim.

Süleyman Hurma'da bugün ki Karagümrük, takımına sarı kırmızılı takımdan kazandığı paralarla sahip olmuş bir başka isim.

İkisi de Türk futbolunun yakinen tanıdığı isimler.

İkisinin de sarı kırmızılı takım ile mazileri var.

İyi günleri olduğu kadar kötü günleri de oldu sanırım.

Şimdi de 2023-2024 sezonun finalinde kötü günleri iyiye çevirmek için Cumartesi günü Kayseri deplasmanına çıkacaklar.

ESKİ DOSTLAR DÜŞMAN OLUR MU?

Soru şu, “Eski dostlar düşman olur mu?”

Kayserispor’a atılan Bertalocci golü malumunuz.

Bu transferin tarafları bu hafta bir araya geliyorlar.

Sarı kırmızılı takımın bu transferde zararı ortada.

Yaklaşık 4 Milyon’dan 2 Milyon Avro’luk çatala giden bir gol.

İstanbulspor'u 1-2 yendikleri maçta 70. dakikaya kadar sahada kalan Bertolacci ne Trabzonspor kupa maçında ne de son Antalyaspor maçında kadroda yoktu.

Kayseri'ye gelme ihtimali bir hayli düşük gibi...

Kim bilir, belki de sarı kırmızılı takımın müzmin sakatı Bertalocci, Cumartesi gelecek ve eski takımına karşı da forma giyecektir…

Diğer minikleri saymıyorum bu kadar büyük golden sonra.

Adana Demirspor deplasmanında sarı kırmızılılar Hikmet Karaman ile düşman olmamışlardı.

Bu hafta olurlar mı?

Hep birlikte göreceğiz kısmetse.

BİR HATIRLATMA...

18.11.2023 Tarihli açıklamasında Kayserispor’un büyük dosyalarının 7.5 milyon Euro olduğunu ve geri kalanının ufak dosyalar olduğunu söyleyen Ali Çamlı şu ifadelere yer vermişti:

“Kayserispor’un en büyük ve sorunlu dosyası Bertolacci. Arkasından Mensah, Atilla Turan, Denis Alibec, Fernandes ve bunların dışındakilerin hepsi ufak tefek dosyalar.

Bunların alacağı rakam 7.5 milyon Euro.

Bu kulübün geçen sene ulusal lisansı olmadığı için 3 puanı silindi.

Ben bu sene hocanın, sporcuların alın terinin silinmemesi için bunu nasıl çözebiliriz diye uyku uyumuyorum.

İnşallah bunu da çözeceğiz ama şu kadarını da söyleyeyim; bu kadar hatayı yapanlar çıkıp sağda solda ağlamayacak, konuşmayacak.

Benim de canım var.

Bundan daha sonrası için konuşmak istemiyorum ama sabır sınırlarım artık test edilmesin.

Birileri çıkıp Bertolacci’yi benim transfer ettiğimi konuşuyor. Ben mücadele ettim ve benim mücadeleme olmayacak diye cevap verenler ben İstanbul’dan Kayseri’ye döndükten sonra Bertolacci’yi alıp buraya gelince ve ben de anlaşma şartlarını görünce bunun kulüp için bir ihanet olduğunu gördüğüm için bu kulüpteki görevimden istifa ettim. İstifa gerçeğini artık öğrendiniz.

Bertolacci’yi transfer eden arkadaşlar beni yalanlamak istiyorsa yalanlayabilirler ama olayın bütün özeti bu.”

“ÇAĞDAŞ ATAN’A HAKKIM HELAL DEĞİL”

Aynı konuşma içerisinde ayrıca Çağdaş Atan’la olan davada Atan’ın lehine dahi karar çıksa hakkını helal etmeyeceğini söyleyen Çamlı, “Biliyorsunuz Onur Bulut davası tahkimdeydi. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) bizim aleyhimize karar vermişti, tahkim bunu doğru bulmadı ve kararı düzeltmesi için geri gönderdi. Ben hem Onur Bulut davasında hem Çağdaş Atan davasında kusurum olsa dava açmazdım. Hele de Çağdaş Atan’la ilgili lehine karar dahi çıksa ne kulübün ne şahsımın ahiret hesabını bırakmayacağımı belirtmek isterim. Çünkü kulübümüz üstüne düşen her şeyi yapmış ve buradan ayrıldıktan sonra kulüpteki insanlara çamur atma mantığı ve zihniyeti ile hareket eden birine de herhalde hakkımızı helal edecek halimiz yok. Onun için hem hukukta hem ilahi adalette sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kapalı kapılar arkasında film çevirmeyi ben ne kendime ne benimle olan hiç kimseye yakıştıramıyorum. O yüzden de hukuksal mücadele sonuna kadar devam edecek” dedi.

Sarı kırmızılı takım bu davadan yaklaşık 4 Milyon TL tazminat kazandı UÇK kararı ile.

Bu para temliğe mi gitti, kulübün kasasına mı girdi bilmiyoruz.

Sırada Onur Bulut davası var.

Bertalocci için bu hafta bir uzlaşı zemini olur mu?

İnşaallah.

Bekleyip göreceğiz…

2022’DE KAYSERİSPORLU OLDU…

14.01.2022 Tarihinde Andrea Bertolacci imzayı attı.  

Kayserispor, futbolcu Andrea Bertolacci ile ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.  

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, başarılı futbolcu Andrea Bertolacci’yi kadrosuna kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada transferle ilgili, "Hoşgeldin Andrea Bertolacci. V. Fatih Karagümrük'ten transferimiz Andrea Bertolacci ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladık. Anlaşmanın hem Bertolacci'ye hem kulübümüze hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

VE... FİFA'DAN KARAR...

FIFA 22 Şubat 2023 yılında Kayserispor ile davalık olan İtalyan oyuncu Bertolacci dava sonuçlarını, oyuncunun sözleşmesini resmî sitesinde paylaştı.

Kayserispor ile Bertolacci arasındaki davaya ülkenin en önemli spor hukukçusu ve TFF, Fenerbahçe eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu girdi.

500 bin Avro alacağı ödenmediği için Kayserispor’a ihtar çekip bunlada yetinmeyen Bertolacci davasında Fifa verdiği karar ile Kayserispor’u haksız görmüştü.

FİFA, Bertolacci lehine karar verdi. Bu karar ile Kayserispor 1 milyon 976 bin Avro'yu futbolcu Bertolaci'ye ödenmesine mahkum etti.

İşte Bertolacci davası ve Kayserispor’un ödeyeceği oyuncuya ödeyeceği Tazminat…

Ana paraya ek olarak faizi ile birlikte 2 Milyon 476 Bin Euro ödeyecek.

Kayseri Bertolacci ile yaptığı anlaşma;

2021-22 Sezonu için 550 Bin Avro (Yarım Sezon)

2022-23 Sezonu için 1,2 Milyon Avro.

2023-24 Sezonu için 1,2 Milyon Avro olarak anlaşılmış.

Fatih Karagümrük Kulübü ise 590 Bin Avro + 2.065 Bin TL bonservis bedeli ödenmişti.

Bertolacci 500 Bin Avro alacağını tahsil edemediği için sözleşmesi tek taraflı fesh etmişti.

YENİDEN YUVAYA DÖNDÜ…

29.12.2023 Tarihi itibarı ile Andrea Bertolacci yeniden Fatih Karagümrük’e geri döndü.

Fatih Karagümrük, daha önce formasını giyen 32 yaşındaki İtalyan futbolcu Andrea Bertolacci'yi kiralık olarak kadrosuna kattı.

İtalyan futbolcuyla sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağlandı. Fatih Karagümrük’ün resmi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İtalya Serie B ekibi US Cremonese forması giyen ve aynı zamanda eski oyuncumuz olan başarılı orta saha oyuncusu Andrea Bertolacci ile kiralık olarak sezon sonuna kadar anlaşma sağladık. Bertolacci'ye yuvaya hoş geldin der, başarılar dileriz" denildi.

Daha önce 2020 ile 2022 yılları arasında Karagümrük forması giyen 32 yaşındaki futbolcu, kırmızı-siyahlı formayla çıktığı 51 maçta 9 gol, 7 asistlik katkı sağladı. Süper Lig’de ayrıca Kayserispor’da da oynayan Bertolacci, sarı-kırmızılı formayla da 17 maçta 2 gol kaydetti.

KARAGÜMRÜK ANTALYA’YI DEVİRDİ…

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştığı Antalyaspor'u 4-1 mağlup etti.

Görev yaptığı dönemde sarı kırmızılı takım ile 55 puana ulaşan Sağlam ile birlikte ikinci teknik adamdı Kafkas ve 2027-2008’de de sarı kırmızılı takım ile Bursa’da Türkiye kupasını Kayserisphor müzesine getiren isim olmuştu.

Kayserispor’dan ayrıldığında göreve Shota gelmişti.

Şimdi Fatih Karagümrük’te Shota gitti Kafkas geldi.

Halef-Selef’in rövanş versiyonu…

Bu hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum  Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum." dedi.

BU İŞİN VEBALİ KİMDE?

Evet rakamlar Londra atmış.

Ödenmemiş.

Davalık olunmuş

Dava kaybedilmiş.

Kimse de demiyor mu ki ”Bu anlaşmayı kim nasıl yaptı?”

“Bu paralar kimin parası?”

“Bu paralar nasıl ödenecek?”

Adam nerede ise 4 Milyon Avro maliyetle sarı kırmızılı takıma gelmiş.

Ve… Nerede ise “Sakatlığı nedeni ile de oynamamış bile!”

Buyurun ödeyin…