FARUK ERGAN

Tarih: 23.08.2024 13:57

İNSANDA İSTİKRAR OLMALI

Facebook Twitter Linked-in

İnsan olmanın sayısız meziyetlerinin yanında, olmasa olmazlardan birisi de istikrarlı olmaktır. 

Kişilerin istikrarlı veya istikrarsızlıklarının bedelini şahsı ve ailesi ödeyeceği gibi, devlet yönetiminde yetki alanların istikrarsızlıklarının bedelini ülke ve tüm toplum ödeyeceğinden görevlendirmelerde liyakat ön şart olmalıdır. 

Hayatınızda size güzellikler katmayan hatta güzellikler bir yana dursun, size içten içe olumsuz katkı sunan birçok insan olabilir. Sizi içten içe kıskanan, huzurunuzu ve mutluluğunuzu kaçıran, başarılarınızı yok sayan, eleştiri yerine hakarete veya aşağılamaya varan cümleler kuran ve enerjinizi sömüren kişiler hayatınızda kaldıkları sürece sizde istikrar olmayabilir.
Son zamanlarda yerli ve milli söylemleri, yetkili yetkisiz her kesim tarafından dillendirilmektedir. Sanayimizin ve savunmamızın yerli ve milli alanda başarılı olmasından rahatsızlık duyan bir kesim varsa eğer, onlarda vatan sevgisi gelişmemiş demektir. Yerli ve milli söylemleri 20 yılın başarısı diye dillendirilirse ve Cumhuriyet’in yüz yılı boşa geçti denilirse ki, yazıp çizen insanlara istikrarsız demek az kalır. Onlarda Vatan sevgisinin zerresi yok, olsa olsa Hükümet sevgisi var ki, buda insani bir yaşam biçimi değildir. Cumhuriyet’in ilanından hemen sonra Harp sanayinin gelişmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Ankara Silah Fabrikası, Kırıkkale Tüfek Fabrikası, Kırıkkale Top Fabrikası, Kırıkkale, Bakırköy ve Elmadağ Barut Fabrikaları başlıcalarıdır.Cumhuriyet’in ilanından sonraki yapılanları ve son 20 yılda satılanları saymakla bitiremezsiniz beyler.
Asıl yazmak istediğim konu, yerli ve milli diye gurur duyduğumuz, övmekle ve övünmekle bitiremediğimiz bu tesisler kimler tarafından bu seviyeye getirilmiştir? Okumadığınız ve bilgisice konuştuğunuz için düşünme kapasitenizi biraz zorlar ve konunun uzmanlarını söylemeye diliniz varmayabilir, ama biraz insaflı olursanız hatırlarsınız. Hizmete giren tesisleri ya Allah Bismillah, diyerek protokol tarafından açılış kurdeleleri kesilirken perdenin arkasında Türkiye’nin seçkin okullarından mezun olan süper gençler vardır. Sizlerin Terörist yuvası diye ayrıştırdığınız gençler, gecesini gündüzüne kattı, Fen Bilimlerinin ışığında ve duymak istemediğiniz modern eğitimle üretilen, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Koç Üniversitesi ve daha bunlar gibi niceleri milli ve yerlidir. 
 

Cüppeli, Konakçı gibi ve adları saymakla bitmeyecek cemaatlerin, din sömürüsü yapıp halkı cennet cehennemle kandıranların, Atatürk ve Cumhuriyet’e küfür edenlerin katkısı ve üfürmesiyle olmamıştır.
Yazının başlığında “İnsanda istikrar olmalı” derken bunu kastettim, geçmişte dışladığınız ve vatan için potansiyel terörist olarak gördüğünüz bu gençler, sizin bile gurur duymanıza vesile oldular. Ülkemizde yapılan güzelliklerden dolayı hiç kimse, Atatürk ve Cumhuriyet adını duyanlar kadar çılgına dönmez ve vücut kimyaları bozulmaz. Bayraktar’ı Bayraktar yapanların arkasında da, devletten gördüğü imtiyaz hariç olmak üzere yine ülkenin göz bebeği olan bu gençler vardır. Unutmamak gerekir ki bu topraklarda nice Bayraktarlar ve arkasında ülkesi için seve seve can verecek kahramanlar hazır beklemektedir. Bir tarafı göklere çıkartırken, gereğinden fazla iltifat ederken, diğer taraftan gerçek vatanseverleri yok saymak ne insani, ne vicdani, ne ahlaki, ne de İslamidir. Adil olmak lazım, “akrabanızın aleyhine olsa bile şahitliği doğru yapın.” Ayet
“Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.” Victor Hugo


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —