MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 17.09.2024 16:11

HER PUAN ALTIN PUAN AMA, BU 1 PUANLAR BİZİ KESMEZ!

Facebook Twitter Linked-in

Süper Ligin 5. haftasında Kayserispor, evinde Eyüspor ile karşı karşıya geldi.       

Burak yılmaz-Arda Turan buluşmasında kazanan dostluk oldu.

Puanlar paylaşıldı.                                           

Büyük mücadeleye sahne olan zorlu doksan dakika 2-2’lık eşitlikle sona erdi.

Milli maç dönüşü evinde Eyüpspor ile karşılaşan Kayserispor 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak haftayı 1 puanla kapattı.

Geriye dönüş son derece önemli.

Maçın içinde kalmak, maçı çevirebilmek önemli bir avantaj takım için uzun nefes gerektiren lig maratonunda. 

Eyüpspor maçını 64.dakikasında Talha Sarıaslan’ın asistinde topu ağlara göndererek takımın ilk golünü atan Arif Kocaman attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı. 

Kayserispor sahasında konuk ettiği Eyüpspor ile 2-2 berabere kalırken sarı kırmızılıların ikinci golünü Duckens Nazon kaydetti.

UMUT YÜKLÜLER…

Sarı kırmızılı takımda oyuncularımızın hepsi umut yüklü geleceğe yönelik. 

Sarı kırmızılı takımda kaptan Gökhan Sazdağı, "İlk yarı pek iyi oynamadığımız maçta ikinci yarı galibiyeti kaçırdık. 

Çok iyi reaksiyon verdik. Bütün takım arkadaşlarımızın ayağına yüreğine sağlık. Desteklerinize 90 dakika ihtiyacımız var." derken haftanın yıldızlaşan ismi Kayserispor’un başarılı kalecisi Bilal Bayazit, ilk yarıda geriye düşseler de asla vazgeçmediklerini söyledi.   

Eyüpspor maçında kalesinde 2 gol görmesine rağmen yaptığı 6 kritik kurtarışla ile alınan 1 puanda büyük pay sahibi olan kaleci Bilal Bayazit maç sonu takım arkadaşlarını tebrik etti. 

Asla vazgeçmediklerini belirten başarılı kaleci Bilal Bayazit, “İlk yarıda geriye düşsek de asla vazgeçmedik. E

vimizde inanılmaz bir mücadeleyle skoru dengelemeyi başardık. 

2-2 ile biten bu maçı taraftarımızın desteği olmadan başaramazdık. 

Daha güçlü bir şekilde geri geleceğiz, hep birlikte savaşmaya devam” dedi. 

İLKLERİ BAŞARDILAR…

Bu arada Ümit milli takım kadrosundan sakatlığı nedeni ile çıkartılan Arif Kocaman, bu sezon Kayserispor forması ile ilk golünü Eyüpspor’a karşı attı.   

Sarı-kırmızılı takımın başarılı genç savunma oyuncusu Arif Kocaman onbirde başladığı karşılaşmada doksan dakika süre aldı. Kocaman 90+.dakika yerini Joseph Attamah’a bıraktı. 

Sarı-kırmızılı forma ile bu sezon ilk golünü kaydeden Arif Kocaman geride kalan 5.hafta sonunda 3 maçta forma giydi. 

Kayserispor'un Haitili golcüsü Duckens Nazon, bu sezon ilk golünü kaydetti.   

Müsabakaya yedek başlayan ve karşılaşmanın 41.dakikasında Aylton Boa Morte’nin yerine oyuna dahil olan Duckens Nazon gösterdiği performans ile dikkat çekti. 

Karşılamanın 69.dakikasında Hasan Ali Kaldırım’ın pasında iki kişinin arasından sıyrılıp net bir gol vuruşu yaparak skoru 2-2 yapan Duckens Nazon gol sonrası büyük sevinç yaşadı. 

Haiti milli takımında attığı 4 golle dikkat çeken ve sarı kırmızılı forma altındaki verimsizliği nedeni ile sık sık eleştiri oklarının hedefi konumuna gelen ve  bu sezon sarı-kırmızılı formayla ilk golünü kaydeden Duckens Nazon maç sonrası tebrikleri tek tek kabul etti. 

HAKEMLER BELLİ OLDU   

Galatasaray dün akşam oynadı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanması gereken fakat Avrupa kupaları maçları sebebiyle ertelenen 3 müsabakanın hakem atamalarını gerçekleştirdi. 

Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda bugün saat 20.00'de oynanacak Samsunspor - RAMS Başakşehir maçında ise Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Tonusluoğlu'nun yardımcılıklarını Candaş Elbil ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Batuhan Kolak olacak. 

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde 19 Eylül Perşembe günü saat 20.00'de oynanacak Trabzonspor - Kayserispor müsabakasını hakem Mehmet Türkmen yönetecek. 

Türkmen'in yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Bersan Duran yapacak. 

Mücadelenin 4. hakemi Ayberk Demirbaş olacak. 

YENİ YÖNETİMİN İŞİ ZOR…

Malumunuz genel kurulda istenen, özlenen, arzu edilen tablo olmadı.

Verilen liste ile zoraki bir yönetim tablosu ortaya çıktı.

Buna göre Yönetim kurulu asil ve yedek liste şöyle oluştu: Yönetim Kurulu Asil Üyeler 1- Ali Çamlı 2- Nurettin Açıkalın 3- Rıza Erkut Yurdemir 4- Ali Hızar 5- Süleyman Akın 6- Gökhan Gülen 7- Hasan Aki 8- Emir Akpınar 9- Mustafa Yücel 10- Yeşim Akpınar 11- Erol Çetin Yönetim Kurulu Yedek Üyeler 1- İ. Samet Sarıoğlu 2- Aydın Yergin 3- İsmail Eğin 4- Vural Burakçın 5- Mehmet Yay 6- Onur Gülener 7- Seyit Mutier 8- Mehmet Ali Demir 9- Ali Sofuarlı 10- Ahmet Solak 11- Adnan Conğaası  

İşleri hiçte kolay değil.

Ara Transfer döneminde de tahta açılmayacak.

Görünen o ki bu takımı da yönetimin de ligi tamamlamaya yönelik önündeki zorlukları aşması hiçte kolay görünmüyor.

Kimilerine göre birkaç hafta sonra sarı kırmızılı takımda yeni bir olağanüstü genel kurul kararı ya da kayyım talebi gündeme gelebilir.

Ne diyelim.

Bekleyip görmek lazım. 

BORÇ 1 MİLYAR 300 MİLYON TL 

Kayserispor'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında sarı kırmızılı takımın toplam borcunun 1 milyar 300 milyon Türk lira olduğu açıklandı.

Divan Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı ve sarı kırmızılı takımın aynı zamanda fahri başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yaptığı toplantıda, yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu ve ibra edildi.

Mali tabloya göre bu rakam döviz  bazında yaklaşık 33 Milyon Avro. 

Diğer eklentiler ile birlikte muhtemel ramak 50-60 Milyon avro civarında konuşuluyor. 

Ali Çamlı’nın yeniden başkan olduğu ve Milletvekili Baki Ersoy’un hazırlattığı liste oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulda okunan mali bilançoya göre raporlarda Kayserispor'un bu yılın ilk döneminde 75 milyon Türk Lirası giderinin olduğu, gelirlerinin ise 165 milyon Türk lirası olduğu açıklandı. 

Kulübün toplam borcunun 1 milyar 300 Milyon Türk lirayı bulduğu açıklanırken, yönetim kurulu ve denetim kurulu mali ve idari yönden genel kurula katılan üyeler tarafından ibra edildi.

BİR HATIRLATMA…

09.06.2024 Kayserispor Kongre

20.10.2024 Tüzük Kongre 

15.09.2024 Kayserispor Olağanüstü Kongre 

Üç kongre yaptı sarı kırmızılılar 

09.06.2024  tarihinde oluşturulan yönetim ve mali durum şu şekilde idi; Kayserispor'un Yeni Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Asil Ali Çamlı (Başkan) Nurettin Açıkalın Süleyman Akın Ali Hızar Hasan Irmak Rıza Erkut Yurdemi Erol Çetin Tufan Koç Samet Koç Yeşim Akpınar ve Emir Akpınar’da n oluşurken, Yönetim Kurulu Yedek Samet Sarıoğlu, Vural Burakçin, Ali Sofularlı, İsmail Eğin, Mehmet Yay, Onur Gülener, Seyit Mutier, Mehmet Ali Demir, Aydın Yergin, Mustafa Yücel, Adnan Conagası’den teşekkül etti. Borç rakamı ise Kayserispor Başkanı Ali Çamlı Kulübün borcu Berna Gözbaşı'na 660 Milyon ve 317 Milyon ise diğer borçlar (Futbolcu, CAS ) borcu bulunuyor. Toplam Borç: 977 Milyon TL 

Genel kurulda yönetim kurulu mali ve idari yönden ibra edildi.

Şimdi soru şu:

Aradaki 7 farkı bulabilir misiniz?

Ya da arada size göre fark var mı?

Hadi bakalım kolay gelsin…

 

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —