Dünden, kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Cumartesi günü bildiğiniz üzere CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinglerinin 75’incisini Kayseri’de yaptı.
TEK AÇIKLAMA DAHİ YOK!...
Kazanın üzerinden epey bir süre geçti.
Bu ziyaret vesilesi ile bir kez de bir hatırlatalım.
Uçağın parçaları ilimize getirildi.
Şu anada kadar tekbir açıklama yok.
Sorumluları da yok işin garibi bu kazanın.
Bu vatan evlatları, aslanlarımız nasıl oldu da uçağın düşmesi nedeni ile şehadete ulaştı?
Bu işin perde arkasında ne var?
Nasıl oluyor da bu konuya dair üzerine vazife olmayan yüzlerce adam TV’lerde ahkam kesiyor da resmi makamlar şu ana kadar vatandaşı tatmin edecek tek bir açıklama dahi yapmıyorlar?
“ALGI DEĞİL, BELGELER KONUŞSUN”
Evet…
Ziyaret ve miting bitti ama tantanası sürüyor.
Malum Özgür Özel’in yaptığı açıklamaların hemen ardından daha miting nerede ise dağılmadan Ak Parti karşı atağa geçti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kayseri’de düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti teşkilatına yönelik sözlerine, AK Parti Kayseri teşkilatından sert tepki geldi.
Yapılan açıklamada, muhalefetin söylemlerinin algı üretmeye yönelik olduğu belirtilerek, siyasetin sloganlarla değil somut belgelerle yapılması gerektiği vurgulandı.
AK PARTİ’DEN ÖZGÜR
ÖZEL’E SERT YANIT…
AK Parti Kayseri teşkilatı adına yapılan açıklamada, CHP yönetiminin açıklamalarının kamuoyunda güvenilirliğini yitirdiği ifade edilerek, “Tüm Türkiye biliyor ki, CHP yönetiminin yaptığı açıklamaların büyük bölümü ya gerçeği yansıtmıyor ya da ciddi şüpheler barındırıyor” denildi. “Cumhurbaşkanımıza, İl Başkanımıza ve Melikgazi İlçe Başkanımıza laf atmak yerine, kendi yönettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne baksınlar.
Açıklamada özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Eğer matematiğinize ve söylediklerinize güveniyorsanız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki muhasebe kayıtlarını, ortaya çıkan dosyaları ve kamuoyuna yansıyan belgeleri detaylı şekilde inceleyin.
O zaman neyin ne olduğu çok daha net anlaşılacaktır.” AK Parti cephesi, ortada yalnızca iddia değil; dosyalar, kayıtlar ve görüntüler bulunduğunu vurgulayarak, tüm bunlara rağmen ‘hiçbir şey yok’ söyleminin siyaset değil, açık bir inkâr olduğunu ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kayseri mitinginde kullandığı, “Tayyip Erdoğan ve çevresi 2×2=4 dese ben kerrat cetvelini kontrol ediyorum” sözlerine de açıklamada net yanıt verildi.
AK Parti Kayseri teşkilatı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Melikgazi İlçe Başkanımız Tayyar Şahin’de Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar bu millete ne söylediğine ve ne kazandırdığına bakarız.
Reis ‘2×2’ demez; milletin hesabını tutar.” “Asıl Mesele Matematik Değil, Samimiyet” Açıklamanın devamında asıl meselenin matematik değil, siyasi samimiyet olduğu vurgulanarak şu değerlendirme yapıldı:
“Ortada dosyalar, iddialar ve görüntüler varken kendi belediye başkanlarınıza ‘hiçbir şey yok’ demek matematik mi, siyaset mi?
Biz doğruya ‘doğru’ deriz, Siz yanlışa kılıf ararsınız. Fark budur.” Açıklama, “Milletin aklıyla alay edilmesine kimsenin tahammülü yok. Kamuoyunun gördüğü gerçekleri yok saymak, gerçeği değiştirmez” ifadeleriyle sona erdi.
ÇOPUROĞLU’NDAN
GÖRÜNTÜLÜ CEVAP
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri’de miting yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘şimdi onları sokakta görüyor musunuz’ sözlerine vatandaşlarla buluştuğu görüntülerle cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kayseri’de düzenlediği mitingde vatandaşlarla buluştu. Özel’in Kayserililere AK Parti milletvekillerini kastederek, ‘şimdi onları sokakta görüyor musunuz’ sözlerine AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu sessiz kalmadı.
Çopuroğlu, vatandaşlarla bir araya geldiği görüntüleri paylaşarak, "Gaza gelmeyin Sayın Özgür Özel. Gaza gelirseniz mahcup olursunuz" diyerek cevap verdi. Çopuroğlu, Özel’in ‘Pazara geliyorlar mı?
Esnaf geziyorlar mı’ sözlerine de pazarda ve esnafla buluştuğu görüntülerle yanıt verdi.
CHP'DEN AK PARTİ'YE CEVAP GECİKMEDİ
Değerli kamuoyu; Kayseri 13 Aralık Cumartesi günü tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Binlerce vatandaşımız Cumhuriyet Meydanına akın ederek, iradesine, geleceğine, hakkına, hukukuna sahip çıktı.
Aynı zamanda milyonlar ekranları başında umudu büyüten, vicdanın sesi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Anadolu’nun kalbi Kayseri’den verdiği mesajları takip etti.
Meydanda toplanan kalabalık ve yüreği bizimle atan milyonlar, AKP’nin her alanda uyguladığı yolsuzluk, yoksulluk ve yasak zulmüne gereken cevabı verdi.
Meydanda toplanan kalabalık ve ekranları başında bizleri izleyen milyonlar, baskı, kumpas, yalan, talan, adaletsiz düzene karşı aynı zamanda tek yürek oldu.
Kayseri, bu kara düzenle mücadelede Erciyes gibi başı dik şekilde cesur adımlarla yoluna devam eden, milyonları birleştiren, memleketin özgür sesi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e sahip çıktı ve kale gibi yanında durdu. Artık ceketimi asarım, Ankara’nın yolunu tutarım diyenlerin devri bitmiştir! Evet, artık kale siyaseti bitmiştir. Kayseri Milletin kalesidir.
Kayseri, tarihi günde bu kara düzene gereken mesajı vermiş ve artık yeter demiştir. Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Meydanına toplanan kalabalık öyle bir cevap vermiştir ki, miting sonrası AKP temsilcilerinin, art arda yaptıkları açıklamalara bakıldıklarında ayarlarının, hesaplarının bozulduğu da ortaya çıkmıştır.
Buradan kumpas siyasetinin, algı siyasetinin mimarlarına, reisleri 2 çarpı 2 eşittir 5 dese, sorgulamadan, pusuda bekleyip, kerrat cetvelini, bilimi dahi inkar edecek ruh halinde olanlara malum şahıslara sesleniyoruz; Eğer Matematiğinize, yalan ve talan siyasetinize, kendinize güveniyorsanız hodri meydan. Kaçmayın, yasaklarınıza, kamu gücünüze, yandaş medyanızla birlikte sahneye koyduğunuz algı tiyatrosuna sığınmayın. Varsa yüreğiniz, sizi bir bir yalanlarınızla baş başa bırakan ve Allah’tan korkup, daha fazla dayanamayıp, tanıklıktan çekilen odun isimli gizli tanıklarınıza, iftiralarınıza güveniyorsanız duruşmaları TRT'de canlı yayınlayın!
Varsa yüreğiniz AKP Kayseri Milletvekilleri ve il teşkilatı olarak toplanın gidin reisinize, ‘Kayseri’de bize meydan okuyorlar, biz matematiğimize güveniyoruz’ deyin ve TRT çağrımıza destek verin.
Varsa yüreğiniz, varsa cesaretiniz Cumhurbaşkanı adayımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na, yaşadığı hukuksuzluklar nedeniyle beraat kararı veren hakimlerin neden sürüldüğünü, başlarına neler geldiğini çıkıp bu millete açıklayın.
Varsa cesaretiniz, varsa Matematiğiniz örneğin şu sorulara yanıt verin:
Kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen davada, hâkim neden görevden alındı?
19 Mart’ta İBB operasyonunda, hakim, tutuklama talebiyle önüne çıkarılan 8 kişiyi adli kontrolle serbest bırakmasının ardından neden görevden alındı?
HSK tarafından diploma iptal eden mahkemenin heyeti dağıtıldı?
“Terörle mücadele eden bir kamu görevlisini hedef gösterme, hakaret ve tehdit” iddiasıyla açılan davada Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında bir üye hâkim, beraat yönünde oy verdikten sonra neden görevden alındı?
İhale nedeniyle açılan ceza davasında, onuncu celseye gelindiğinde, dosyayı karara bağlamaya çalışan hâkim neden görevden alındı, Diyarbakır’a gönderildi? Yerine gelen hâkim 10 günde beraat kararı verdi. Beraat kararı veren hâkim neden Kahramanmaraş’a gönderildi?
Ankara’da kurultay cezasına bakan hâkim, dosyanın kritik aşamalarında siyasi talimatlara uymadığı için, araştırdığı, sorguladığı için neden görevden alındı?
Diploma ceza davasının görüldüğü mahkemenin hâkimi, Kahramanmaraş’a neden atandı? İBB davasında, Mahkeme başkanı aynı kalarak, ikinci bir yeni heyet neden oluşturuldu?
Gördünüz mü, gerçekler nasıl da konuşuyor?
Var mı yüreğiniz! Var mı bu soruları reisinize soracak Matematiğiniz ya da cevap verecek cesaretiniz? Bu arada yalanlara, kumpaslara karşı gerçekler, bilgi, belge nerede diye yazanlara, kuru gürültü çıkaranlara ayrıca istanbuliddianamesi.net/tr adresini de öneriyoruz.
Orada da yalanlar değil, gerçekler konuşuyor.
Her iftiranın cevabı, belgeleri ile tek tek veriliyor.
Evet biz lafa bakarız, bir de icraata!
Kayseri Meydanında ne sözler verildi, ama bir şey yok ortada!
Her seçim dönemi genelde petrol, gaz bulduk, yerelde de ‘hızlı tren gelecek’ diye yıllardır verilen sözleri bu millet duydu!
Hızlı trenle yıllardır oyalayanların, meydanda esnafa, işçiye, çiftçiye, emekliye sözler verip unuttuklarını, vatandaşı ne hale getirdiklerini bu millet gördü, duydu.
Bu millet AKP’nin Kayseri’ye de ülkeye de neleri kaybettirdiklerini çok iyi gördü. Gerçekler duyulmasın diyen afiş toplatan, tweet yasaklayan, yasak üstüne yasak koyan, bu zihniyetin yaptığı tüm kirli hesaplar kursağında kalacak. Gerçekler karşısında şok yaşayanlar, bundan böyle de yeni şoklar yaşayacak, ayarları bozulacak! Onlar konuşadursun, yıllardır yaptıkları gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışsın, biz halkın partisi olarak milletle yürümeye devam edeceğiz.
Dün seslendik, bugün de bir kez daha seslenmeye devam edeceğiz;
Ey milletten korkanlar, meşruiyeti milletten değil, Amerika'da Trump'ta arayanlar cesaretiniz varsa, yüreğiniz varsa, işte Kayseri, işte Meydan.
Getirin sandığı milletin önüne görelim el mi yaman bey mi yaman!
Değerli kamuoyu mitingimize katılan, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan, emek veren, cesurca bu kara düzene karşı ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyen herkese, tüm yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bizler dünkü muhteşem Kayseri tablosundan da görüyor ve inanıyoruz ki hep birlikte başaracağız.
İnanıyoruz ki, halk kazanacak, hak kazanacak.
Yıllardır aynı yüzler, aynı sözlerle vatandaşın karşısına çıkan, aldatan, kandıran halka değil kendine çalışan, vatandaşın geleceğini, bu şehrin geleceğini çalanların son kullanma tarihi gelmiştir!
Kayseri’de de vatandaşlarımız, sen, ben bizim oğlan düzeninin gerçek yüzünü, gerçek niyetini görmüştür. Bu sadece kendine çalışan, halkı unutan düzenin sonu geldi. Kimse merak etmesin, asla umutsuzluğa, korkuya, endişeye kapılmasın. Milletin Matematiği şaşmaz! Millet haksızlığa, hukuksuzluğa, AKP’nin kendisine reva gördüğü yokluğa, yoksulluğa göz yummaz! O sandık gelecek, bu millet AKP’nin hesabını görecek. Söz veriyoruz, halkın iktidarında Ülkemizi bu karanlıktan çıkartıp, aydınlık günlere taşıyacağız. Yıllardır kaybeden, kaybettirilen Kayseri’yi de hak ettiği yere taşıyacağız.
Söz veriyoruz, halkın iktidarında bir avuç azınlığın değil, vatandaşın yüzü gülecek! Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de Kayseri’de vurguladığı gibi gelecek ilk sandıkta bakan evlatlarının dönemi bitecek, vatan evlatlarının dönemi başlayacak. İktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü yurttaş güvenli gelecek programı ile Türkiye kazanacak, Kayseri kazanacak.
KALE MUHABBETİNİN BİTİŞİ!
CHP’nin mitingi sanırım iktidar kanadında ilimiz de ciddi bir rahatsızlık yarattı.
Karşılıklı açıklamalar ve gelinen nokta ve AK Partinin son dönemde yerel bazdaki ziyaretleri olası bir “Erken seçim kapıda mı?” şeklindeki söylentileri hortlatmış durumda.
Malum AK Parti 10 Vekille başlayan süreçte epey önde idi.
Sonradan zoraki MHP ile Cumhur İttifakı ve transferlerle şu anda bu sayıyı omuz zoru ile 8’de tutuyor.
Hali ile de son gelinen nokta itibarı ile Özgür Özel’in üstüne ısrarla basa basa vurguladığı gibi “Artık kale söylemi sona ermiş durumda!”
AK Parti çeyrek asırdır Kayseri dahil ülke genelinde epey üstünlük kurdu her alanda.
Son tahlilde ise bu sürecin devamı için Anayasa değişikliği başta olmak üzere DEM ile de kol kola girerek Terörist ele başının akla zarar taleplerini kamuoyundan gizleyerek yaptığı ziyaretler ve toplantılar ile Barrack’ın gösterdiği şekli ile Başkanlık sisteminden Monarşi sürecine evirmenin derdinde.
Orta Doğu’da iflas eden rejimi bile isteye hem hesap vermemek, hem de baba’dan oğula-damada geçen bir saltanat anlayışı ile Türkiye’ye dayatıyorlar.
Bakalım Cumhuriyet Halk Partisinin 100 Yıl öncesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çıktığı yol da AK Parti’nin ülkeyi getirdiği Yol Ayrımındaki tablo nerelere evrilecek.
Yerelden genele yükselen sesin sonuçları sandığa nasıl yansıyacak?
