MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 02.10.2024 16:23

BURAK YILMAZ'IN KAYSERİSPOR KARNESİ…

Facebook Twitter Linked-in

Kayserispor Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz, sarı kırmızılı takım ile çıktığı 22 maçta 3 kez galibiyet sevinci yaşarken, 10 beraberlik, 9 yenilgi gördü. 

Epey düşük bir ortalama aslında.

Geçen sezon Çağdaş Atan-Recep Uçar ve sonrasında takımın başında ilk ciddi teknik adamlık deneyimi yaşadı genç teknik adam Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in 15 maçlık yardımcılığı sonrasında. 

Nerede ise 7 maçta bir galibiyet sevinci yaşamış.

Maç başına puan ortalaması 0.86’da kaldı.

Süper Lig ayarında bir kantar için gerçekten çok ama çok düşük bir yüzde. 

Son galibiyeti Pendikspor önünde. 

Süper Lig'de mücadele eden Kayserispor da Burak Yılmaz dönemi sona erdi. 

Geçen sezon takımı kümede tuttu.

Zaten kendisi de onunla gurur duyduğunu dillendirdi istifa konuşmasında.

Aslında Trabzonspor erteleme maçı sonrasındaki agresifliği belli şeylerin bittiğini gösteriyordu ama sanırım yönetim “Hiç olmazsa Başakşehir maçına kadar takımın başında kal. 

Sonra bırakırsın. Milli arada da biz yeni teknik adam ile yolumuza devam ederiz!” dediği için olsa gerek bu sarkma ve kayıplar yaşandı.

Hem zaman dilimi olarak.

Hem de puanlar bağlamında. 

Göztepe ve Beşiktaş maçları.

6 Puan ve neresinden bakarsanız bakın 3 haftaya yakın bir zaman dilimi. 

İnşaallah telafisi bağlamında sarı kırmızılı camia geç kalmamıştır, kapıdaki kritik maçlar silsilesi öncesinde. 

BİLE BİLE LADES…

Hari Vukas’ın teknik kadrodan ayrılışı aslında Tahtası Kapalı bir takım için büyük riskti.

Sarı kırmızılı takım yönetimi ve Burak Yılmaz sanırım “Bile bile Lades”i kabul etti.

Ama şüphesiz hepsinin de B Planı hatta C ve D ve dahası ceplerinde başladılar sezona.

Olmadı.

Olduramadılar.

Önce başkan istifa etti.

Olağanüstü genel kurul yapıldı.

Umduğunu bulamadı sanırım Çamlı ve yönetim.

Ardından gelinen nokta da bu kez Burak Yılmaz istifa etti.

Bazı şeyler güzellikle de, zorlama ile de olmuyor.

Geçen sezon finalinde aslında veda edilmeli ve bu takımın başında bir başka isime şans verilmeli idi.

Ama iki tarafta işi uzattılar.

Sonuç malum…

BEKLENEN SON GECİKMELİ OLDU!...

Bu sezon henüz galibiyeti bulunmayan sarı kırmızılı takımda zaman zaman görevinden ayrılma yönünde eğilim gösteren ancak yönetim tarafından devam etmesi yönünde ikna edilen Burak Yılmaz, 3-0 yenildikleri Beşiktaş maçı sonrasında görevi bıraktı. 

Geride kalan sezon oynanan Samsunspor maçı sonrasında Recep Uçar'ın yerine göreve getirilen Burak Yılmaz, sarı kırmızılı takım çatısı altında sadece 3 maçta galibiyet sevinci yaşayabildi. 

Burak Yılmaz yönetiminde Kayserispor, oynadığı 22 maçta 3 galibiyet 10 beraberlik 9 yenilgi aldı. 

Sarı kırmızılı takım tarihindeki en düşük teknik direktör puan ortalaması bu rakamlar. 

FİKRET YILMAZ’DA İKİ DÖNEM ÇALIŞMIŞTI…

Spor camiasını yakından bilenler Burak Yılmaz’ın babası kaleci Antrenörü Fikret Yılmaz’ın Erciyespor’da iki dönem görev aldığını sanırım hatırlarlar.

İlk dönemde yardımcı olarak görev yapan Fikret Yılmaz daha sonra tek yetkili teknik adam olarak göreve gelmiş ve ilk yarı sonunda görevi bırakmıştı.

Benzer bir son oğlu Burak Yılmaz içinde yaşandı.

İlk sezonunda takımı kümede tutan Burak Yılmaz, 8. haftayı ve galibiyet yüzü göremeden Kayserispor’dan ayrıldı.

Baba-oğul Kayseri’de iki farklı dönem’de ikişer dönem çalışarak Kayseri spor tarihine adlarını yazdırmış oldular. 

Burak Yılmaz daha yolun başında.

Başta Milli takım ve Trabzonspor ile Beşiktaş lobisi hatta birçok takımın desteği yanında olacaktır teknik adamlık kariyerinde.

Kayserispor’da zor bir başlangıç yaptı ve iyi sınavlar verdi.

Bundan sonrası kendisi açısından daha da kolay olacaktır.

Başarılar diliyoruz kendisine bu zorlu kariyer savaşında futboldaki parlattığı yıldızı sonrasında…

Aslında Baba-Oğulun karnelerinin birbirinden pek farkı yok aslında. 

ÇAMLI: UNUTULMAYACAK!

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı; görevinden istifa eden Burak Yılmaz için yayımladığı mesajında; "Kayserispor ve Kayseri şehri Burak Yılmaz hocamızı asla unutmayacaktır" dedi.   

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı da, yaptığı yazılı açıklama ile Yılmaz'a veda mesajı yayımladı. 

Çamlı'nın mesajı şu şekilde:  "Dünya ve Türk Futbolu onu futbolcu olarak terlettiği 17 numaralı forması ile tanıdı. 

17 numaralı formanın sahibi Burak Yılmaz futbolculuğunda birbirinden güzel goller attı, kupalar, şampiyonluklar kazandı. 

Teknik Direktörlük kariyerine kulübümüzde başlayan hocamız Burak Yılmaz, görev yaptığı dönemde, kulübümüzün içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen, elindeki imkanları en verimli şekilde kullanarak, gecesini gündüzüne katarak, bütün enerjisini, emeğini, tecrübe ve bilgi birikimini harcayarak kulübümüzün onurlu mücadelesinin en önemli parçası oldu. 

Hiçbir zaman yoklukları mazeret yapmadı. 

Daha fazla çalışarak, mücadeleden vazgeçmeyerek, eldeki imkânları en verimli şekilde kullanarak yoklukların da aşılabileceğini gösterdi. 

Onu ve ekibini, içinden geçtiğimiz bu sancılı dönemimizde Kayserispor için verdiği mücadelesiyle ve daima saygı ile hatırlayacağız. 

Hocamız Burak Yılmaz, sadece, takımımızın teknik direktörü olmadı. Hırsı ile mücadele azmi ile tüm takımımıza örnek olan hocamız, 7 gün 24 saat futbol takımımızla birlikte olarak futbolcularımıza ağabeylik de yaptı. Onların dostu, arkadaşı oldu. 

Genç futbolcularımızın kişisel gelişimine de önemli katkılarda bulundu.  Gençleriyle ve tecrübelileriyle bir araya getirdiği futbolcu gurubunu, rakiplerimiz tarafından saygı duyulan bir takım halinde getirdi. 

Burak Yılmaz hocamızın vedası da Türk Sporu için alışılmadık olmakla birlikte, bir o kadar da kıymet dolu dersler taşımaktadır. Hocamız, futbol takımımızın sürdürdüğü mücadelede; takımımıza yararı olacağına inandığı değişikliği sağlayabilmek adına kendisini adeta Kayserispor için feda etmiştir. 

Futbolcularımız başta olmak üzere Kayseri şehrimiz bu fedakârlığı en iyi şekilde değerlendirmeli ve dersler çıkarmalıdır. 

Hocamız Burak Yılmaz’ı uzun ve başarılarla dolu bir kariyer bekliyor. Kendisinin bundan sonraki Teknik Direktörlük hayatında yükleneceği tüm görevlerde başarılı olacağına inancımız tamdır. 

Teknik Direktörlük kariyerine ilk adımlarını attığı Kayserispor ve Kayseri şehri Burak Yılmaz hocamızı asla unutmayacaktır. 

Yolun ve bahtın açık olsun Burak Yılmaz. 

Sana ve değerli ekibine sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu bir gelecek diliyoruz." 

BEŞİKTAŞ, PUANLARI UÇURDU…

Beşiktaş ile oynadığı son 9 Süper Lig maçının 8‘ini kaybeden Kayserispor (1B), sadece 0-0 biten son karşılaşmadan puan çıkarabildi (Şubat 2024). Sarı-kırmızılılar bu rekabette üst üste iki maçta puan aldığı son süreci 2017 senesinde yaşadı (2B).   

Kayserispor ile oynadığı son 21 Süper Lig maçının sadece birinden mağlup ayrılan Beşiktaş (16G 4B), tek yenilgisini Temmuz 2020'de deplasmanda aldı (1-3).

Kayserispor'a konuk olduğu son üç Süper Lig maçında gol yemeyen Beşiktaş (2G 1B), daha önceki 15 ziyaretinde yaptığı gole kapama sayısına ulaştı (3).

Evinde oynadığı son sekiz Süper Lig maçının hiçbirini kazanamayan Kayserispor (4B 4M), iç sahada daha uzun bir galibiyet hasretini en son Nisan 2014-Kasım 2015 arasında yaşadı (10 maç).

Bu sezon Süper Lig'de çıktığı altı maçta 16 puan toplayan Beşiktaş (5G 1B), Kayserispor'u mağlup ederek altıncı karşılaşmalar itibarıyla biriktirdiği en yüksek puana toplamda sekizinci ve 2003/04'ten bu yana ilk kez ulaştı. Siyah-beyazlılar bugüne kadar 16 puana ulaştığı yedi sezonda da yabancı teknik direktörler yönetimindeydi (Gordon Milne x2, AndrasKuttik, ErnstMelchior, LjubisaSpajic, NevioScala& Mircea Lucesu).GiovannivanBronckhorst, bu halkanın son ismi oldu. 

TEKNİK ADAM ENFLASYONU…

Burak Yılmaz’ın gidişi ile boşalan koltuğa epey talipli var…

Bellona Kayserispor'un yeni teknik direktörü kim olacak?

Yönetim Kurulu teknik direktör Burak Yılmaz'ın istifası akabinde çok sayıda ismi masaya yatırmış durumda.

Gündemi meşgul etmek isteyen ve başka bir tablo ile konuşulmak isteyen sarı kırmızılı yönetim kurulu bu kaosu krize çevirmek ve ünlü isimlerle de gündeme gelmek için yoğun bir çaba’da.

Yani sizin anlayacağınız hem boştaki teknik adamlar, hem de sarı kırmızılı takım yönetimli bu işi sonuna kadar kullanıyor.

Her an her şeyin olma ihtimali bir hayli kuvvetli.

Herkesin yönetimden bu takımı kümede bırakacak bir star istemesine rağmen yarın bir plase ile de bu takım ters köşe olabilir yani.

Daha önce oldu…

Yine olabilir…

Bu işte spor’dan çok siyaset dönüyor zira…

Bunlardan Recep Uçar, sarı kırmızılı takımda geçen görev yapan bir isim. Bülent Korkmaz ise Erciyesspor'da Türkiye Kupası oynayan ve İzmir'de Beşiktaş'a hakem faciası ile kaybetmiş Galatasaray'ın eski kaptanı ve uzun bir süredir takım çalıştırmıyor.

Gündemdeki bir başka isim ise İbrahim Üzülmez.

İsmail Kartal’ın ismi de en az diğerleri kadar gündem de ve sarı kırmızılı yönetim kurulunun kendisine teklif götürdüğü ve cevap beklediği yazılıp çiziliyor basında. 

Sarı kırmızılı takım ile 2007-2008 sezonunda Bursa'da Türkiye Kupası’nı kaldıran Tolunay Kafkas, Kayserispor ve Erciyesspor'da defalarca görev yapan Hikmet Karaman yine en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Kayserispor’un Bülent Korkmaz ile görüşme halinde olduğu iddia edildi. Kayserispor yönetiminin en geç bugün-yarın teknik direktörlük konusunu çözüme kavuşturmak istiyor.

Yani sizin anlayacağınız seç seçebildiğin kadar…   

ÖNÜMÜZE BAKALIM…

Evet… 

Sancılı bir süreç geride kaldı.

Bu saatten sonra “Ateşten Gömleği” kim sırtına geçirirse geçirsin işi hiçte kolay olmayacak.

İyi bir tercih ile hem camiayı memnun etmek, hem de takımın kümede kalma umutlarını tazelemek gerekiyor.

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —