RECEP BULUT

Tarih: 20.03.2023 16:21

BOYDAK AİLESİNİN HİSSELERİ ANADOLU HOLDİNG’E GEÇTİ!

Facebook Twitter Linked-in

YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ

HİSSELERİN HAZİNEYE 

DEVRİNİ ONAMIŞTI!

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 12 Temmuz 2018 tarihinde FETÖ davası zanlıları Memduh Boydak, Hacı Boydak, Şükrü Boydak, Mustafa Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak ve Erol Boydak ile yeğenleri Murat Bozdağ’a verilen hapis cezalarını onamakla kalmamış aynı zamanda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen 35 şirketin hisselerinin de müsadere edilerek hazineye devredilmesine karar vermişti. 

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG 

MAHKEME KARARINI  TİCARET  

SİCİLİ GAZETESİ’NDE  İLAN ETTİ!

TMSF’ye devredilen eski adıyla Boydak Holding’e ait 34 şirketin müsadere edilmesine ilişkin Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin onamasından sonra Erciyes Anadolu Holding, hazineye devri kararlaştırılan başta Bellona, Boyçelik, Form Sünger ve HES Hacılar Elektrik Anonim Şirketi’nin hazineye devredildiğini ve 17.03.2023 tarihinden itibaren tescil işleminin yapıldığını resmen Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan etti.   

Kayseri 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 12 Temmuz 2018 tarihinde yapılan karar duruşmasında FETÖ davası zanlıları Memduh Boydak “Silahlı Terör Örgütü yöneticisi” suçundan 18 yıl, Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün, Şükrü Boydak’a 10 yıl ve Mustafa Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak ve Erol Boydak’a da örgüt üyeliğinden 7 yıl 6’şar ay hapis cezası vermişti…  

Mahkeme ayrıca Boydak Holding’e ait 34 şirketinden müsadere edilmesine, yani hazineye irat olarak kaydedilmesine karar vermişti…

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkûmiyet kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’nde de karara bağlanmış, kararda ilk derece mahkemenin verdiği hükmün, usul ve esas yönünden hukuka aykırılığı bulunmadığına hükmetmişti…

Hem Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı hem de Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’nin onama kararı Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından da olduğu gibi onanmıştı…

Onanan kararlara göre Memduh Boydak “Silahlı Terör Örgütü yöneticisi” suçundan 18 yıl, Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün, Şükrü Boydak’a 10 yıl ve Mustafa Boydak, İlyas Boydak, Bekir Boydak ve Erol Boydak da örgüt üyeliğinden 7 yıl 6’şar ay hapis cezası almıştı…

Memduh Boydak, Hacı Boydak ve amcaları Şükrü Boydak zaten yaklaşık 6 yıldır Ankara Sincan Cezaevi’nde yatıyordu… Sözkonusu kararın onanmasından sonra Hacı Boydak’ın oğlu İlyas Boydak’ta kendisine yapılan tebligat doğrultusunda Bünyan İnfaz Savcılığı’na teslim olmuş ve oradan da cezasını çekmek üzere cezaevine gönderilmişti…

Mustafa Boydak da henüz herhangi bir tebligat gelmediği için teslim olmadı… Diğerlerinde kendilerine “infaz kararı” tebliğ edildikten sonra teslim olmaları bekleniyor… 

Anlattığım süreç ceza davalarıyla ilgili süreç…

Boydak Ailesinin yargılandığı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi bir de Boydak Holding’deki hisselerinin örgüt aracılığıyla temin edildiği gerekçesiyle örgütteki hisselerinin de müsamere yani hazineye irat olarak aktarılması yönünde karara almıştı…

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararı da olduğu gibi hem Ankara Bölge Adliyesi 4. Ceza Dairesi tarafından hem de Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından usul ve esasa uygun görülerek olduğu gibi onanmıştı…

TMSF’ye devredilen eski adıyla Boydak Holding’e ait 34 şirketin müsadere edilmesine ilişkin Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin onamasından sonra Erciyes Anadolu Holding, Boydak Ailesine ait yüzde 60 civarında ki hisse ile her ne kadar iyi niyetli olarak tanımlansa da bedeli ödenmek koşuluyla Budak Ailesine ait yüzde 6 ve Konuk Ailesine ait yüzde 8 oranında ki hisselerinde hazineye devir için işlem başlattı…

Hazineye devri kararlaştırılan başta Bellona, Boyçelik, Form Sünger ve HES Hacılar Elektrik Anonim Şirketi’nin hazineye devredildiğini ve 17.03.2023 tarihinden itibaren tescil işleminin yapıldığını resmen Ticaret Sicili Gazetesi’nde ilan etti…

Tüm bu gelişmelerden sonra Boydak Ailesi ve diğer hissedarlar da hem de yürütmenin durdurulması hem de sözkonusu mahkeme kararlarının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu…

Bakalım süreç nasıl işleyecek?


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —