FARUK ERGAN


BİRAZ HUZUR!

“Huzur vermek ve huzurlu yaşamak için sadece insan olmak yeterlidir.” Faruk Ergan


Huzur insanın dinginlik, sakinlik ve rahatlama durumunu ifade eder. 

Huzurlu olmanın temel özellikleri vardır. 

Huzurlu insan kendini zihinsel olarak dingin ve rahat, günlük yaşamın zorluk ve baskılarından uzaklaşmış hisseder. 

Olumsuz duyguların yerini huzur, mutluluk, saygı, sevgi alır. Aynı zamanda ekonomik zorlukları aşmayı başarmış, insanlara ve diğer canlılara sevecen davranır. 

Ülkemizdeki olası dış güçlerin verdiği ve vereceği huzursuzluklardan etkilenmez, duyduğu hakareti, uğradığı saygısızlıkları ve olası tehlikeleri bertaraf etmeyi başarabilir. 

Huzurun adını tam olarak koymak mümkün olmayabilir, ama kişisel tercihler sonucu huzurlu olmaya yaklaşabiliriz. 

Bir köşeye çekilip kitap okuyabiliriz, doğaya çıkıp yürüyüş yapabiliriz, sokak hayvanlarını doyurabiliriz, küçücük bir bahçede domates üretebiliriz veya tebdili mekanda ferahlık vardır diye seyahate çıkabiliriz.
Sevgili dostlar yukarda birazcık değinmeye çalıştığım, bunları yaparsanız huzurlu yaşarsınız tavsiyesine aldanmayın. 

Sizin neler yaptığınız, ne zorluklar yaşadığınız, ailevi sorunlarınız, ekonomik sorunlarınız, gelecek kaygınız ve sağlık sorunlarınız, huzurlu yaşamanıza engel teşkil edebilir. 

Seçtikleriniz, sizi ikna eden yönetenler veya beni en iyi bunlar yönetir, bana en iyi hizmeti bunlar verir, bunlar bana efendi olmaya değil de hizmet etmeye geldiler dedikleriniz, size öyle bir huzursuzluk verir ki sırtınızdan hançer yemiş gibi olursunuz. 

Bir idareci görevde kaldığı sürede yüzlerce defa küfür eder, sürçülisan eder de hiç mi pişman olmaz, hiç mi uyarılmaz, hiç mi özür dilemek aklından geçmez? 

Onlarca danışmanlık hizmeti verdiklerini düşündüğümüz atanmışlar hak etmedikleri parayı alıp susuyorlar veya korkuyorlar mı? Tabii ki bilemiyoruz.
Anam Babam beni sevmeye kıyamadı ki gül gibi solarsa, hastalanırsa, hayatımız kararır veya huzurumuz kaçar diye. 

Sen gözümün yaşına bakmadan dümdüz gidiyorsun, benim insan olmamı, askerlik yaptığımı, vergi ödediğimi, devlet ve vatanın sahibinin ben olduğumu unutuyorsun. 

Üstelik tüm giderlerini, maaşını, şatafatlı yaşamanı finanse ediyorum, yedi göbek sonra gelecek neslini benim sayemde güvence altına aldın, yine de zerre kadar saygı göstermiyorsun. 

Ben sizi ölçüsüz ve fanatikçe sevebilirim, saygı gösterebilirim, her türlü sırımı sizinle paylaşabilirim, fakat küfür veya hakaret ederseniz hem tepkimi koyarım, hem itiraz ederim, hem de huzurum kaçmasın diye sizden uzaklaşırım. 

Zira hayatımın hiçbir bölümünde birilerinin istediği gibi yaşamadım. 

Özgür irademle karar vermek insan olmamın vazgeçilmez temel prensibidir. Nasıl davranacağıma, kimi sevip kimden nefret edeceğime, neye inanacağıma, ibadetime ve işleyeceğim günahlara ancak ben karar veririm. 

Kendime çok büyük saygım var ve kendimi sizden daha çok seviyorum. Sizin yok saydığınız ben; çocuklarım, kardeşlerim, yeğenlerim ve torunlarımın göz bebeğiyim, yanlarında olmamla huzur buluyorlar, bana çok değer veriyorlar. 

Siz de bilin istedim. 

Tepkisiz ve hakarete uğramakla huzur bulan fanatikler, demem o ki yakınımdan, dostlarımdan veya seçtiklerimden birinin yaşam tercihi, diğer fertleri aşağılamak veya küfür etmek gibi yaşam anlayışı olduğunu bilirsem, yaptıklarımdan, verdiğim desteklerden ve gösterdiğim sevgiden nedamet duyarım, anında kendisinden uzaklaşırım veya desteğimi keserim. 

Kaç gününüz kaldı tabii ki bilemiyorum ama orada kaldığınız süre içerisinde ya huzur verin veya olan huzurumuzu bozucu mesajlardan uzak durunuz.
Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı patladı. Kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen insan sayısı ilk 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre % 70 arttı. 

Borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 744 bin 632 kişiye ulaştı. Zorluklarla mücadele eden ve dünyası kararan bu insanlara, emeklilere, Ensar ve Muhacirin ne olduğunu anlatsana Hacı abi. 

Böyle bir ortamda ne huzuru arıyorsun Faruk?
“Huzur vermek ve huzurlu yaşamak için sadece insan olmak yeterlidir.” Faruk Ergan