MUSTAFA CENGİZ

Tarih: 09.10.2024 16:02

A MİLLİ TAKIM KARADAĞ VE İZLANDA SINAVINDA

Facebook Twitter Linked-in

A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 11 Ekim'de Samsun'da Karadağ ve 14 Ekim'de deplasmanda İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. 

Stuttgart forması giyen 27 yaşındaki futbolcu Atakan Karazor, ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. 

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 11 Ekim Cuma günü saat 21.45'te Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Karadağ ile karşı karşıya gelecek. 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Kayserispor’u yine pas geçti…

16 Kasım’da Kayseri’de RHG Enertürk Enerji Stadı’nda oynanacak olan Galler milli maçında sarı kırmızılı camia Montella’dan jest bekliyor. 

GALLER MAÇINDA KALEDE 

ONU GÖRMEK İSTİYORUZ 

Kayserispor’un süper starı Bilal Bayazit, geçtiğimiz haftaya da damgasını vurdu. 

Geçtiğimiz sezon toplamda 137 net gol kurtarışı yapan Bilal Bayazit, Montella’nın da dikkatini çekmeyi başardı. 

Genç file bekçisinin önümüzdeki dönemlerde özellikle Kasım ayı içinde oynanacak olan Rövanş maçı öncesinde A Milli takıma davet edilmesi ve ay yıldızlı formayı da giymesi bekleniyor.

Bu arada son haftalardaki çıkışı ile de dikkat çeken kaptan Gökhan Sazdağı’nın da ismi milli takımın önümüzdeki günlerde milli davet alacak isimler arasında geçtiği ve hem Bilal Beyizit’in hem de Kaptan Gökhan Sazdağı’nın 2024-2025 sezonunda yıl bitmeden ay yıldızlı forma ile tanışacakları konuşuluyor. 

Bakın önemli bir fırsat kaçtı aslında.

A Milli Futbol Takımı'nda İsmail Yüksek ve Mert Günok sakatlıkları sebebiyle aday kadrodan çıkarıldı. 

Eyüpspor'dan kaleci Berke Özer, aday kadroya davet edildi.

8 HAFTA RAPORUNA BİR BAKALIM

Madem kalecileri yazıyoruz o halde ilk 8 hafta raporuna da bir bakalım.

Trendyol Süper Lig'de ilk 8 haftanın ardından kaleci istatistiklerinde zirvede olan oyuncular!

Kurtarış sayısı Berke Özer - 32 kurtarış

Gole kapama Dominik Livakovic - 5 Maç

Kurtarış yüzdesi Uğurcan Çakır - %83.78

Özellikle yerli kalecilerin son dönemdeki çıkışı her alanda hem forma rekabetini artırıyor, hem de parasal anlamda transferde en gözde isimler olarak bu işten ekmek yiyen oyuncu sayısı da bir hayli fazla.

Yani her an hepsi de potansiyel gitmeye aday isimler…

UĞURCAN'DAN BİLAL'E ÖVGÜ...

A Milli Futbol Takımı’nın başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, milli takıma çağrılan her oyuncunun hak ettiğini belirterek, "Buraya gelen her oyuncu hak ederek geliyor. Kaleci mevkisinde de iyi kalecilerimiz var. Milli takımda kimin oynadığının çok bir önemi yok" dedi.

Milli kaleci, bu sezon özelinde iyi kaleci performansları gördüğünü aktararak, "Muhammed Şengezer, Berke Özer, Altay Bayındır ve Okan Kocuk iyi bir performans sergiliyor. Kayserispor’da Bilal de iyi bir performans sergiliyor" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

BEŞİKTAŞ MAÇIMIZI SEYRETTİ…

Biliyorsunuz A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, sarı kırmızılı takımın Beşiktaş ile ligin 7. Haftasında oynadığı müsabakayı seyretmişti.

Ne yazık ki sarı kırmızılı takımın bu maçtaki hem mağlubiyeti hem de oyuncularımızın genel manadaki formsuzlukları epey üzüntü yaratmış ve hali ile de A Milli takım için Kayserispor’dan takip ettiği, yakın markaja aldığı isimlerle ilgili de davetini ister istemez ertelemesine neden olmuştu.

Temennimiz ve arzumuz o dur ki gelecek ay ki Kayseri buluşmasında oyuncularımızın form durumu Sinan Kaloğlu ve yeni ekibi ile iyi bir ritme kavuşsun ve milli takım kadrosuna davet edilebilecek hem başarılara imza atsınlar, hem de kendi kulvarımızda oynayacağımız yeni seride Kayserispor’u Ateş Hattı’ndan çıkartsınlar…

A MİLLİ TAKIM'A, İTALYAN HAKEM   

A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta Karadağ ile Samsun'da oynayacağı müsabakanın hakemi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi oldu.   

Bu mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi'nin yardımcılıklarını Alessio Berti ve Luigi Rossi yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi de Matteo Marchetti olacak. 

Daniele Chiffi, millilerin Avusturya'ya 6-1 kaybettiği hazırlık maçında da düdük çalmıştı. 

YARIN MAÇ GÜNÜ…

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta yarın Samsun'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. 

Milliler bu müsabakanın ardından 14 Ekim Pazartesi günü de İzlanda'nın konuğu olacak. 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, söz konusu mücadelelerin aday kadrosunu da belirledi. 

A Milli Takım'a davet edilen oyuncular, 7 Ekim Pazartesi günü saat 12.00'de TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanarak haftayı yoğun bir idman temposu içinde geçirdiler. 

A Milli Takım kafilesi, bugün saat 11.00'de TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirerek Karadağ maçı öncesindeki resmi antrenmanın ardından saat 16.00'da uçakla Samsun'a gidecek. 

Kırmızı-beyazlılar, aynı gün 17.45'te Karadağ maçının oynanacağı Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda kısa bir yürüyüş yapacak. 

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir futbolcu, stadyumda saat 18.00'de basın toplantısı düzenleyecek. 

İZLANDA’YA RÖVANŞA GİDECEĞİZ…

A Milli Takım, İzlanda karşılaşması için 12 Ekim Cumartesi günü TSİ 15.30'da uçakla Samsun'dan bu ülkeye yolculuk edecek. 

Keflavk Havalimanı'na inecek kafile, buradan otobüsle maçın oynanacağı başkent Reykjavk'e geçecek. 

Montella ile bir futbolcu, 13 Ekim Pazar günü saat 13.45'te (TSİ 16.45) Laugardalsvöllur Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirecek.

 Ay-yıldızlılar, maç öncesindeki resmi antrenmanını da bu statta saat 18.00'de (TSİ 21.00) yapacak. 

Karadağ ve İzlanda mücadelelerinin 28 kişilik aday kadrosu şu şekilde:  Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor) 

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma) 

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica) 

Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yunus Akgün (Galatasaray) 

UYARILARI DİKKATE ALIN!

TFF, Türkiye-Karadağ maçı öncesinde uyarılarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye A Milli Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta Samsun'da oynayacağı Karadağ maçı öncesinde stadyumun kapılarının müsabaka saatinden 3 saat önce açılacağını duyurarak, taraftarlara bir dizi uyarılarda bulundu.

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 11 Ekim Cuma günü Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda Karadağ ile karşı karşıya gelecek. 21.45'teki maç için stadyumun kapıları müsabaka saatinden 3 saat önce yani 18.45'te açılacak. 

Maç öncesinde TFF'nin resmi internet sitesinden yayımlanan duyuruda, “Seyircilerin stadyuma, girişlerde sorun yaşamaması adına stada erken gelmeleri önem arz etmektedir. Stadyum çevresindeki yolların trafiğe kapalı olacağı göz önünde bulundurularak, trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemek ve maça zamanında ulaşabilmek için seyircilerin stada özel araçlarıyla gelmemeleri, toplu taşıma araçlarını kullanmaları önemle rica olunur” ifadeleri kullanıldı.

İYİ YOLDALAR…

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Vincenzo Montella ile son dönemde iyi sınavlar veriyor.

İyi yoldalar.

Milli takımlar uzun soluklu ve sürekli yan yana oynayan oyuncularla takım olur.

Bu nedenle herkese sabretmek lazım. 

Önümüzdeki iki maçtan alacağımız iyi skorlar bizi bir üst kademeye atlatacak ve sıralamada da iyi bir yere geleceğiz.

Formdalar ve kazanarak, üstüne koyarak yollarına devam edeceklerdir. 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —