MUSTAFA CENGİZ


2’Sİ DE 2 PUANI SAHADA BIRAKTI…

Tablo şu an için umutsuz ve belki de bir çokları küme düşen 4 takım içinde bizi çoktan zikretmeye başladılar ama futbol her zaman zoru seven bir oyun ve belki kimilerine göre Bektaşi tekerlemesi gibi ama “Çıkmadık Candan Ümit Kesilmez!” diyerek umutlarımızı son 6 maça öteliyoruz…


Süper Lig’in 36. haftasında Kayserispor ile Gençlerbirliği, Kadir Has Stadyumunda 3 puan mücadelesi verdi.

Takımımız karşılaşmaya çubuklu forma ile çıktı.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik izleyen ve ligin final haftalarında gelenek olduğu üzere kümede kalma yarışı yapan takımlar arasında kendilerine yer bulan iki ekibin zorlu buluşmasından çıkan sonuç doğal olarak iki tarafı da memnun etmedi.

Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği 3-2’lık sonuçla kazanmıştı.

Haftalardır kazanamıyoruz.

Yine kazanmak kısmet olmadı.

Puan eşitliğinde avantaj başken temsilcisine geçiyor.

Evinde kazanamıyorsan bu iş nasıl olacak?

MAÇ ÖNÜ İKİ TAKIMA DAİR…

Evimizde rakibimizi iki kez mağlup etmenin avantajı ile maça çıkan sarı kırmızılılar bu zorlu maçta rakibini üçüncü kez üst üste yenerek bir zoru başarmak istiyor. En büyük sorun bu sezon evimizde oynadığımız son 3 maçın 2’sini kaybetmemiz.

Son iki maçında (Antalya-Konya) maçlarında gol atamayan sarı kırmızılılar Aralık 2018’den bu yana üç maçı üst üste boş geçmiyorlar.

Gençlerbirliği Kayserispor’a konuk olduğu son 5 maçın 3’ünü kaybetmenin fobisi ile sahada. Süper ligde son iki maçını kaybeden Gençlerbirliği’nin ligde Ocak 2021’Den bu yana 3 maç üst üste kaybetmişliği yok.

KADROYA DAİR ELEŞTİRİLER

Taraftar maç öncesinde endişeli mi endişeli?

Sebebine gelince. “Kadrosu derinlik bakımından ligin en iyi takımlarından biriyiz her mevkiinin bolca alternatifi var ama bu durumu kullanamayan tek takımız. Her hafta Avramovski, Muğdat, Kvrizc'i ilk 11'de görüyoruz...”

Sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşan Kayserispor’da sakatlığı devam eden Gustavo Campanharo ve Ömer Uzun dışında eksik bulunmuyor. Sakatlığı geçen İlhan Parlak da kamp kadrosuna dahil edildi.

Rakibin 5-4-1’de Stancu ile tek forvet oynadığı maça klasikleşen 4-4-2 tertibinde çıkan Hamzaoğlu’nun kadrodaki tek değişikliği forvette Alibecle başlaması.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, kalede yine Doğan Alemdar'a görev verdi. Geri dörtlüde Zoran Kvrzic, Uğur Demirok, Dimitrios Kolovetsios ve Aziz Behich, orta alanda Jopesh Attamah, Daniel Avramovski, Pedro Henrique, Muğdat Çelik, Aaron Lennon ve Denis Alibec veya İlhan Parlak görev yapan diğer isimler.

Yedeklerimiz ise Silviu Lung, Mario Paz, Emre Demir, Ramazan Civelek, İlhan Parlak, Melih Okutan, Yasir Subaşı, Besard Sabovic, Karlo Muhar, Anton Maglica    

ALPER ULUSOY YÖNETTİ

Hes Kablo Kayserispor ile Gençlerbirliği maçını İzmir Bölgesinden Alper Ulusoy düdük çaldı. Ulusoy’un yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve  İbrahim Bozbey yaptı. Maçın 4.Hakemi Murat Erdoğan. Maçın VAR hakemi Zorbay Küçük ve AVAR Hakemi ise Erkan Engin oldu.

Genel manada maçta hakemlerle ilgili olumsuz bir görüş yok.

HIZLI BAŞLIYORLAR

İki takımda ilk çeyrekte hızlı.

Biz Henrique ile kaçırıyoruz.

Ardından konuk takımın ceza alanımızdaki tehlikesi az farklı auta çıkıyor. 

İlk 10 dakika içinde topla oynama yüzde 55/45 lehimize.

Tempolu bir maç oluyor. İki takımda alınacak olan puan ya da puanların önemini iyi kavramış durumda. Biz genelde sağlı-sollu, onlar ise sol kanattan yükleniyorlar. 

Hakem Alper Ulusoy genellikle pozisyonların çok yakınında ve faulleri anında çalıyor. Nitekim 16. Dakikada kendi sahamızda yaptığı gereksiz faul nedeni ile ilk sarı kart gören isim Muğdat oluyor. 

Lennon ve Muğdat ile yaratmaya çalıştığımız karambollerde Alibec’e gollük pozisyon yaratma ve asist yapma arzumuz etten duvar Gençlerbirliği defansında eriyor ilk yarım saat itibarı ile.

DENGEYİ HENRİQUE BOZUYOR

İlk yarım saat tamamlanırken iki takımın karşılıklı atakları ve dengeli bir          futbol var sahada.

Topla oynamada yüzde 52/48, Pas sayısında 212/196, pas isabetinde 85/84 dikkat çekerken faullerde 6/2 öndeyiz. Atılan karşılıklı şutlar ise 2/2.

Alibec’in sürekli defansa sırtını dönerek oynaması ofansif manada hücum gücümüzü zayıflatıyor.

Dakikalar 39’u gösterirken dengeyi bozan isim Henrique oluyor.

Defans çizgisini milim farkı ile geçerek atılan ara pasında meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Henrique’nin golü VAR ile de tescilleniyor. 1-0 öndeyiz.

NE OLDUYSA İKİNCİ YARI OLDU

Konuk takım ikinci yarıya hızlı ve gollü bir giriş yaptı.

46. Dakikada R.Piris’in golü ile daha ne olduğumuzu anlayamadan bu kez 50’de Stanku’nun golü ile adeta yıkıldık Kadir Has’ta.

Evinde 2-0 önde iken Sivasspor’a 2-3 mağlup olan başkent ekibi adeta bu maçtan gerekli dersleri çıkartmış ve Kayseri’ye de dersini iyi çalışarak gelmiş.

Ardından 55. Dakikada iki oyuncu değişikliği birden geldi Hamza hoca’dan.

Muğdat Çelik / Karlo Muhar ve Denis Alibec/ Anton Maglica değişiklikleri ile ilgili kafalarda yepyeni soru işaretleri oluşmaya başladı.

Muhar'ı öndeyken oyuna alması gereken Hamza Hamzaoğlu geriye düşünce alırken, geriye düşmemize rağmen Gençlerbirliğini çakılı oynamaya iten ve çıkartmayan Alibec’in de  oyundan çıkması yine farklı yorumlara neden oldu.

Attamah-İlhan değişikliği ile sarı kırmızılı takım ofansta biraz olsun kıpırdadı.

İŞİMİZ MUCİZEYE Mİ KALIYOR?

Maçın bitimine son çeyrek kala golü daha fazla düşünen sarı kırmızılılar 80. dakikada İlhan ile buldukları gol ile skora 2-2 dengeyi getirirken yeniden umutlandılar.

Hamzaoğlunun bu golden sonraki hamlesi ise 82.dakikada Oyuncu değişikliği. Zoran Kvrzic / Ramazan Civelek ve Uğur Demirok/ Mario Paz şeklinde oldu.

Bu sezon ne yazık ki evinde beklenen performansın çok ama çokg erişinde kalan Kayserispor bir puan ile yine kendini teselli etse de 5. Maçında galibiyete ulaşamayan Hamzaoğlu ve 7 maçtır galibiyete hasret Kayserispor camiasının kümeye tutunması bu şartlarda mucize gibi görünüyor.

42. RANDEVUNUN ARDINDAN

Kayserispor ile Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde 42. kez karşılaştılar.

Ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan maçta rakibine 3-2'lik sonuçla boyun eğen sarı kırmızılı ekip, bu kez sahasında kazanıp 3 puanı hanesine yazdırmak ve ligin alt sıralarından yukarılara çıkmak istediği ve öne geçtiği maçta ancak ir puanı kurtarabiliyor.   

İki ekip, bugüne kadar Süper Lig’de oynanan maçlarda Gençlerbirliği 19 kez, Kayserispor 11 kez kazandı. 12 maç da berabere bitti.

Başkent ekibi 46 gol atarken Kayserispor ise 55 gol attı.

BU SAATTEN SONRA

Lig bitmesine 6 hafta kaldı.

Cumartesi Beşiktaş randevusu var.

Ardından iki önemli maç daha.

Sırası ile Denizlispor (İ) ve Ardından Yeni Malatya (D)

Kartal maçını pas geçsek bile sonraki iki maçtan an kötü iki galibiyet bulmalı ve işi son üç haftaya havale etmek zorundayız.

Tablo şu an için umutsuz ve belki de bir çokları küme düşen 4 takım içinde bizi çoktan zikretmeye başladılar ama futbol her zaman zoru seven bir oyun ve belki kimilerine göre Bektaşi tekerlemesi gibi ama “Çıkmadık Candan Ümit Kesilmez!” diyerek umutlarımızı son 6 maça öteliyoruz…