YAHYALI'DA MEME KANSERİ BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ

Toplantıda Dr. Tuğba Yaman Akdan, meme kanseri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, kadınların bilinçlenmesinin genişletilmesine dikkat çekti.

24.10.2024 14:53:00 0
YAHYALI

Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim birimi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında kadınlara yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Yahyalı Şehit Âdem İlkkılıç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte "Meme Kanseri Bilgilendirme" toplantısı düzenlendi. Etkinlik, Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün eğitim biriminden Tuğba Yaman Akdan, Özlem Develioğlu ve Kevser Sayın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda Dr. Tuğba Yaman Akdan, meme kanseri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, kadınların bilinçlenmesinin genişletilmesine dikkat çekti. Meme kanserinin önemi, risk faktörleri, genetik yatkınlık ve hormonal etkiler gibi konulara değinen Akdan, erken teşhisin hayatı kurtarıcı olduğunu vurguladı. Ayrıca kadınların her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemine işaret etti. Akdan, "Meme kanseri, akciğer kanserinden sonra dünyada en sık görülen kanser türüdür. Erken dönemde ağrı yok ve belirgin bir semptom göstermez. Ancak ilerleme memede kitle, şişlik, meme başı akıntısı gibi ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği toplantıda, meme kanserinde erken teşhisin önemi bir kez daha vurgulandı. Farkındalık oluşturmak amacıyla katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve pembe kurdale takıldı. Toplantının sonunda Özlem Develioğlu, bu tür etkinliklerle halkın korunmasını ve bilinçlendirilmesine devam edeceklerini belirtti.

Haber Merkezi                                               


AK PARTİ DÖRT İLÇEDE KONGRE YAPTI

MHP’NİN YENİ İL VE İLÇE YÖNETİMLERİ TANITILDI

BURKAY  FERAH MELİKGAZİ İLÇE YÖNETİMİNDE

AK PARTİ BÜNYAN, İNCESU VE YEŞİLHİSAR’DA KONGRE YAPTI

CHP’DE FLAŞ GELİŞME... KESKİN, TURAN ARIK LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

ÖZHAN, İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

İYİ PARTİ YENİ YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

BURSA MİLLETVEKİLİ KAYSERİLİ TÜRKOĞLU İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİ

MHP’DE ÜÇ BAŞKAN GÖREVİ DEVRALDI

MHP’DE DEPREM… İL BAŞKANI SEYİT DEMİREZEN İLE KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI HACI ALİ DOĞAN GÖREVDEN ALINDI