TYB BAŞKANI MEHMET HÜSREVOĞLU OLDU

(TYB) Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şube başkanlığı seçimine katılan yazarlar oy çokluğu ile “Mehmet Hüsrevoğlu” dediler.

KÜLTÜR-SANAT 22.02.2022 12:02:00 0
TYB BAŞKANI MEHMET HÜSREVOĞLU OLDU

2021 de fesh olan TYB yeniden toparlanarak seçime gidildi.

Yeniden yapılan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şube seçiminde üye yazarlar Mehmet Hüsrevoğlu’nu başkanlığına getirdi.

TYB Binasında yapılan seçimde Ahmet Taş Divan baskınlığına yaparken kâtip üyeliği Vedat Önal ve Rafet Ural yaptı.

Seçim sonunda üyelere hitap eden, TYB başkanı Mehmet Hüsrevoğlu,”  Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şubesi şubat ayında itibarıyla resen kurularak faaliyet başlamıştır.  Birde bizim burada görevimiz geçmişte şehrimize hizmet etmiş yazarlarımız bir araya getirmek tek amacımız. Kayserinin değerli düşünür ve yazar dostların ürettiği fikirleri kamuoyu ile paylaşmak ve onları lise üniversite öğrenceleriyle bir araya getirerek yazarlık ve edebi sohbetler etmek olacaktır.

Türkiye Yazarlar Birliği üyelik şartı; ISBN almış eser sahibi olmak ve yahut beş yıl süreli bir gazete, dergide yazar olmak şartı bulunmakta. Bu şartlara haiz olan hemşerilerimize kapımız her zaman açıktır. Öncelikle şehrimiz tarihsel değeri olan Seyyid Burhanettin, İbrahim Tennuri, Kadı Burhanettin, Somuncu Baba, Yaman Dede,  Ahmet Remzi Efendi gibi manevi şahsiyetlerin tanıtımı ve Büyükşehir belediye iş birliği ile yazarlar kuruş “yazar okulu ”nu yeniden açılmasın öncelik vereceğiz.” dedi.

TYB başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, “Bizleri bu makama layık gören şehrimizin saygın değerli yazarlarına teşekkür ederim ve şu anda divan başkanlığımızı yapan kuruluş aşamasında bizlere her zaman her türlü desteği veren sivil toplum ve Mazlum der başkanı Ahmet Taş teşekkür ederim.” ifadesini kullandı

Seçim de dilek temenniler bölümünde Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı "Öğretim Üyesi Pof. Dr. Şahin Güven, Dr. Ali Akgün, Mehmet Ayman, Ahmet Sıvacı, Meral Bulut, Selma Çanakcıoğlu, İbrahim Şahin, İsmail Adil Şahin, Ali Aslım, Yusuf Kartal, fikirlerini beyan ettiler.

TYB Kayseri şubesine yeni seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Hüsrevoğlu, Ali Akgün, Vedat Önal,  Mehmet Ayman, Rafet Ural  Denetim kurulu ise Ahmet Taş, Pof. Dr. Şahin Güven,  Prof. Dr. Mehmet Kasım Öncel.  TYB Kadın komisyon başkanlığına hikâyeci yazar Meral Bulut seçildi… Günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler. MUSTAFA CENGİZ


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU