Tarih: 11.10.2020 15:08

TÜRK İŞ KADINLARININ ROTASI AFRİKA

Facebook Twitter Linked-in

  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Berna Gözbaşı, Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği iş birliğinde DEİK olarak düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nu bu yıl sanal platformda dijital olarak tamamladıkları söyledi.

  Gözbaşı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Türkiye Afrika Ekonomi ve İş Forumu sanal etkinliğimizi, 8-9 Ekim’de ilk kez sanal platformda düzenlediğimiz forumumuza, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve Afrika’dan Çad, Cibuti, Gabon, Gambiya, Kamerun, Kongo, Moritanya, Namibya, Nijer, Nijerya, Ruanda, Sierra Leone, Somali ve Zimbabve’den 15 bakan iştirak etti.” ifadelerini kullandı.
  2 GÜNDE 10 PANEL
  “Türkiye-Afrika: Pandemi Sonrası Dünyada Güçlü Ortaklar” temasıyla düzenlenen forumda, 2 gün boyunca 10 panel olurken Gözbaşı, “Forumu, pandemi ve pandemi sonrası yeni normalde Afrika’da iş yapma olanaklarını değerlendirerek, yeni pazarlara ve potansiyel alıcılara ulaşmayı, yeni ticari ve yatırım ortaklıkları kurmayı, projelere ve finansman araçlarına ulaşma amacıyla düzenlediklerini ve çok önemli görüşmeler yapıp, mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Gözbaşı, “Türk Kadını iş dünyasındaki öngörü, cesaret ve kararlığı ile elde ettiği başarıyı Afrika pazarına da taşıyacak. Dış ticarete yön veren Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan bu kapıyı Türkiye-Afrika Ekonomi ve iş Formunda Kadın Liderler diyaloğuna destek vererek açtı. DEİK Afrika Koordinatör Başkanı sıfatının ötesinde iş hayatına başlangıç rotası Afrika olan bir kadın girişimci olarak açılış konuşmamın adından süren görüşmeler gelecek için çok umut vericiydi. Afrika’da çok daha fazla Türk İş Kadını göreceğiz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —