TEKLİFLER 5 MART’TA AÇIKLANACAK
1 milyar 700 milyon muhammen bedelle satışa çıkan ‘Weavers’’i kimin alacağı merak konusu oldu. Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, Bismillah diyerek satış sürecini Bursa’da bulunan ve 2019 yılında kurduğumuz ‘Weavers’ şirketimiz ile başlatıyoruz dedi.
CEO Alparslan Baki Ertekin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu- TMSF kurulduğu günden beri bu tür satış ihalelerini başarı ile en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı şeffaflık içinde tüm potansiyel alıcıların duyması sağlanarak ve TC Hazinesinin menfaatleri gözetilerek yapılacaktır ifadelerini kullandı.
Erciyes Anadolu Holdingin satışı Bursa’daki Weavers’ şirketi ile başladı. Şirket bugün 1 milyar 700 milyon muhammen bedelle satışa çıktı. Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, satışa çıkartılan Weavers’ şirketi ve holdingle ilgili açıklamalarda bulundu. Ertekin, Bundan tam 2 ay önce holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir demiştim. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamoyu bilgilendirilecektir ifadelerini kullanmıştım. Yapılacak ihaleler TMSF’nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse tv reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır.” yazmıştım.Bugün 15 Ocak 2024 Pazartesi ve Bismillah diyerek satış sürecini Bursa’da bulunan 2019 yılında kurduğumuz ‘Weavers’ şirketimiz ile başlatıyoruz. İlgilenen potansiyel alıcılar için tüm detaylar web sitelerimizde, basın bültenlerimizde ve duyurularımızda mevcut. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu- TMSF kurulduğu günden beri bu tür satış ihalelerini başarı ile en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı şeffaflık içinde tüm potansiyel alıcıların duyması sağlanarak ve TC Hazinesinin menfaatleri gözetilerek yapılacaktır.Bugün itibarı ile 2023 Ciro toplamımız 52 Milyar TL’sına ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 İhracat toplamımız 500 Milyon dolara ulaştı. Bugün itibarı ile 2023 E-ticaret ciro toplamımız 900 Milyon TL’sına ulaştı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu-TMSF yönetiminde her sene ciro-ihracat ve karlılık rekorları kıran aynı zamanda da başta Kayserispor olmak üzere şehrimizi ilgilendiren tüm sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik aktivitelere destek veren holdingimiz kurumsallaşmış her holding gibi profesyonelce ve şeffaf bir şekilde yönetilmektedir. Yönetildiği kadar da şeffaf bir şekilde satış süreçleri yönetilecek ve süreç başladığında her adımda kamoyu bilgilendirilecektir. Yapılacak ihaleler TMSF’nin, holdingimizin internet sitelerinde duyurulacak, haber yaptırılacak ve ayrıca gerekirse tv reklamları ile ilgilenme potansiyeli olan her alıcı adayının duyması sağlanacaktır. TMSF kurulduğu günden beri bu tür ihaleleri başarı ile, en ufak dedikoduya yer vermeyecek şeffaflıkta yapmıştır. Sahibi TC Hazine’si olan Erciyes Anadolu Holding şirketlerinin satışı da aynı standartlarda yapılacaktır.
WEAVERS İHALEYE ÇIKTI
Türkiye tekstil sektöründeki önemli döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Weavers satışa çıkarıldı. Boyteks Tekstil A.Ş., döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Weavers Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketindeki (Weavers) paylarını; açık ihale usulü ile kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle satışa sundu. Weavers’taki tüm paylarını satışa çıkaran Boyteks Tekstil A.Ş.’in 2016 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yönetimi kayyıma devredilmiş ve Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu müsadere kararının Yargıtay tarafından da onanmasıyla mülkiyeti Hazine’ye intikal etmişti. Dünyanın önde gelen bağımsız değerleme şirketi tarafından hazırlanan rapora göre; Weavers’in muhammen bedeli 1.700.000.000,00-TL (Bir milyar yediyüz milyon Türk Lirası) olarak belirlendi. Yatırımcılar teklif vermeden önce satış ilanında belirtilen koşulları sağladıkları taktirde 25 Ocak ve 26 Şubat tarihleri arasında Weavers tesislerini gezebilecek ve elektronik ortamda sunulacak olan Bilgi Odası’ndan şirkete ilişkin detaylı bilgilere erişim imkânı bulacaktır. Yatırımcıların, ihale şartnamesi kapsamında hazırladıkları kapalı teklif zarflarını, en son 4 Mart 2024 saat 17:00’a kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul adresine elden teslim etmeleri gerekiyor. Kapalı zarf ile verilen teklifler 5 Mart 2024 saat 10:00’da TMSF Genel Merkezinde teklif veren yatırımcıların huzurunda açılarak İhale Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve açık artırmaya geçilecektir. Haber: Mehmet Yılmaz