‘TARİHİ YAŞATMAK ŞEHRİ YAŞATMAK’ BİLGİ ŞÖLENİ BAŞARI İLE SONA ERDİ

Bilgi şöleninin tamamlanmasının ardından İl dışından gelen konuşmacı akademisyenler Kayserinin tarihi kültürel mekânları gezdiler ve ardından Erciyes dağına çıktılar.

KÜLTÜR-SANAT 14.11.2022 13:13:00 0
‘TARİHİ YAŞATMAK ŞEHRİ YAŞATMAK’  BİLGİ ŞÖLENİ BAŞARI İLE SONA ERDİ

İlimizde  Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği "Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” bilgi şöleni başarılı bir şekilde sona erdi.

Bilgi şöleninin tamamlanmasının ardından İl dışından gelen konuşmacı akademisyenler Kayserinin tarihi kültürel mekânları gezdiler ve ardından Erciyes dağına çıktılar.

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren "Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak”  Bilgi şölenine İl Kültür ve Turizm müdürü Şükrü Dursun, Talas belediye başkanı Mustafa Yalçın, TYB kurucu onursal başkan Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstanbul TYB şube başkanı Mahmut Bıyıklı, Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri TYB şube başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, Sivil Toplum örgütleri başkanı Ahmet Taş,  Prof. Dr. Remzi Kılıç, Gürcan Senem, Mehmet Çayırdağı, Alim Gerçel, Halit Ekilelioğlu, Kayseri ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden akademisyenler şehir ve şehircilik hakkında çeşitli sunumlar yaptılar.

Bilgi şölenin ardından konuşan TYB genel başkanı Prof. Dr.Musa Kazım Arıcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a TYB Kayseri şubesi başkan ve yönetimine ve şölene katkı veren katılımcılılara teşekkür etti.

TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, "Bu güzel ve başarılı geçen "Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” bilgi şöleni burada sona eriyor. Biz genel merkezimizin katılımından memnun olduk onlarda bizden memnun olduğunu görüyor başkanlarıma katılıcı ilimiz il dışından gelen akdemiysen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da gençlere yönelik kültür sanatla ilgili programlarımız devam edecektir. TYB Kayseri yönetimine üyelerine şöleninde bizleri bilgi yalnız bırakmayan Kayseri halkına teşekkür ederim” dedi. MUSTAFA CENGİZ


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU