ÂŞIK SEYRANİ TÜRKÜ DİNLETİSİNE İLGİ YOGUNDU

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Develiler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenen AşıkSeyrani Türkü Dinletisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

KÜLTÜR-SANAT 7.01.2024 10:47:00 0
ÂŞIK SEYRANİ TÜRKÜ DİNLETİSİNE İLGİ YOGUNDU

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Develiler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenen AşıkSeyrani Türkü Dinletisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Gecede, AşıkSeyraniye yazılan şiirler, türküler seslendirildi

İl kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçeşi Necmiye Büyükkılıç, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Develiler Dernek Başkanı İsmail Arslan ile kalabalık bir davetli katıldı. 

Gecede konuşan Develililer Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, Aşık Seyrani’ninhayatı hakkında bilgiler verdi. Arslan,. Aşık Seyrani haksızlığa, rüşvete, adam kayırmaya, toplum dengesizliklerine, ahlaksızlığa karşı gözünü budaktan esirgemeden, korkmadan, çekinmeden sanatını icra eden, bu arada inancının gereklerini de bir yana itmeden, şiirsel yapıdan, söyleşiden uzaklaşmadan, etkin, kalıcı şiirlerini, sazıyla halk içinde söyleyen güçlü bir halk şairimizdir dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da, “Seyrani şehrimizin, Develi’mizin yetiştirdiği, hem ülkemiz hem ülkemiz sınırlarını da aşmış ünü ile tanınan, bilinen önemli şairlerimizden bir tanesidir ifadelerini kullandı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, “Develi gerçekten kadim bir şehir. Geçmişine baktığımız zaman tarihiyle, kültürüyle gerçekten birçok döneme damgasını vurmuş, insanları yetiştirmiş. Zenginlikleri çok olan bir belde. Dolayısıyla bu zenginliklerden bir tanesi de içerisinden, bağrından yetiştirmiş olduğu değerleri. Onlardan bir tanesi de Aşık Seyrani. Yaşadığı döneme adeta damgasını vurmuş ki, asla haktan hakikatten şaşmamış olan bir büyüğümüz şeklinde konuştu.

"Seyrani deyince akan sular durur" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Bir evladınız olarak sizlere layık olma yolunda Kayseri’mizde sizleri temsil etmeye gerek şehrimizin merkezini, gerekse çevre ilçelerimizi ihya ve imar etme yönünde gayret gösteriyoruz. Ömrümüzü Kayseri’mize, ilçelerimize, özellikle Develi’mize harcamış bir nesiliz, bir anlayışın sahibiyiz. Hasbi olarak, Allah rızası için “insanların hayırlısı insanlara hizmet edendir” mantığı içerisinde hep hizmetkar olma anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayseri’miz gerçekten yaşanılabilir, güvenli bir liman ve huzur şehri olma yolunda irade gösterirken, özelde de Develi’miz hem hayırseverleriyle, hem kültürel etkinliklerdeki yer alışıyla ve gelişme dönemindeki güzellikleri de gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Bizler de buna katkı sağlama yolunda özel gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de Allah nasip ederse yine uyum kültürü içerisinde daha güzel hizmetleri yapmayı Mevla’m lütfetsin diye dua ve temenni de bulunuyorum. Seyrani deyince akan sular durur. Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz halk şairi, hak şairi. İki boyutlu olan ama gerçekleri her zaman savunan ve söylemesini bilen, bu konuda eğilmeyen, bükülmeyen, yeri geldiğinde hicvederken her zaman insanları da güzel yollara sevk eden Seyrani’nin nesli olmak, Seyrani’nin hemşerisi olmak gurur vesilesidir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aşık Seyrani’nin şiirleri okundu. Prof. Dr. Erdoğan Sözüer’in sunumu ve şef Samet Mutugan’ın yönetiminde sahne alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları tarafından seslendirilen ve Aşık Seyrani’nin şiirlerinden bestelenen türküler büyük ilgi gördü.  

GECEYE KİMLER KATILDI?

Geceye Büyükşehir belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Develi belediye başkanı Mehmet Cabar, İl kültür ve turizm müdürü Şükrü Dursun, Develiler dernek başkanı İsmail Arslan, Turan Mavi, Yusuf Özdamarlar, İyi parti Develi belediye başkan adayı Songül Özdemir, iyi parti ilçe başkanı Emir Ali Özçakır, Kayseri SMMMO başkanı Ali Yedikaya, Prof.Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Kemal Atik, Kayseri Kamu hastaneleri başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, CHP Develi ilçe başkanı Yusuf Bulut, Saadet Partisi İl başkanı Baki Çoşkun, Dr. İsmail Gökşen, Dr. Resul Çoşkun, Dr. Kadir Özdamarlar, Köseler dernek başkanı Muzaffer Kurtoğlu, Niyazi Çetin, Kalender Arslan, Salih Çeşmeci, Mahmut Harmancı, Orhan Köksal, Ayhan Kılıçkaya, Develi Ticaret odası başkanı Mustafa Maşlak, Ramazan Çarkan, Metin Çelik, Yusuf Ülgü, Ahmet Kozan Murat Kaplan, Yemliha mahalle muhtarı Ömer Topal çok sayıda davetli katıldı. Haber: Mehmet Yılmaz

 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”