SARAY KELLE TAVA VE PAÇA SALONU, ŞİFA DAĞITIYOR 

Kayseri’nin en eski kelle tava salonlarından olan Saray Kelle Tava ve Paça Salonu, Camikebir Mahallesi Kelleciler Sokağında 1985 yılından beri hizmetini sürdürüyor.

TALAS 14.02.2022 14:21:00 0
SARAY KELLE TAVA VE PAÇA SALONU, ŞİFA DAĞITIYOR 

Levent İlter ve Ahmet Özütürk’ün işletmeciliğini yaptığı Saray Kelle Tava ve Paça Salonu’nda; fırında kelle, kelle paça ve Kayseri tava misafirlerine hergün hazırlanıp servis ediliyor. 

Saray Kelle Tava ve Paça Salonu Ustası Nihat Yıldırım, yaklaşık 12 saatini bulan hummalı bir çalışmanın ardından taş fırında, odun ateşinde, özel tavalarda pişirilerek hazırlanan kelleleri her sabah Saat 06:00 da misafirleri için servise hazır hale getiriyor.  

Haftanın 7 günü erken saatlerde başlayan çalışmanın akşam saatlerine kadar tempolu bir şekilde devam ettiğini belirten Saray Kelle Tava ve Paça Salonu Ustası Nihat Yıldırım, kelle paça içerisinde bulunan kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik kırılmalarının iyileşme sürecinin hızlandığını eklem ağrılarının azaldığını kaydetti. Kelle paçanın çocukların kemik gelişimlerinede  destek olduğunu vurgulayan Yıldırım, bağışıklığı güçlendirici özelliği, soğuk algınlığına ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliği ile kelle paçanın vazgeçilmeyecek faydaları olduğunu sözlerine ekledi.  

Yaklaşık 80 kişi kapasiteli Saray Kelle Tava ve Paça Salonunda kelle paça 20 TL, yarım kelle tava ise 50 TL den misafirlerine servis ediliyor. MUSTAFA CENGİZ

 

 

 

 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU