DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı İhsan Okşayan, son günlerde vatandaşların hayatına son vermesine sebep olan ‘Sanal Kumar Bağımlılığı’nın ciddi bir sorun olduğunu dile getirerek çözüm önerileri sundu.
“Sanal kumar nedeniyle üç vatandaşımızın yaşamına son vermesi, artık inkâr edilemeyecek bir gerçeği ortaya koymuştur” İl Başkan Yardımcısı İhsan Okşayan, “Türkiye’de sanal kumar yalnızca bir bağımlılık değil, doğrudan can alan bir yıkım düzenine dönüşmüştür. Bu ölümler ne münferittir ne de tesadüftür. Bu tablo, yıllardır bilinen bir tehdide karşı gösterilen kayıtsızlığın ve ihmalkârlığın sonucudur” dedi.
Çözüm önerileri de sunan Okşayan şunları dile getirdi, “Yasa dışı sanal kumar düzenine karşı derhâl, kesintisiz ve tavizsiz bir mücadele başlatılmalı. Etkisiz denetimler yerine gerçekten caydırıcı hukuki ve mali yaptırımlar uygulanmalı. Kumar bağımlılığıyla mücadelede acil eylem planı hayata geçirilmeli. Psikolojik ve sosyal destek mekanizmaları erişilebilir ve zorunlu hale getirilmelidir. Üç insanın hayatını kaybettiği bir tabloda hâlâ susmak, bu düzenin devamına razı olmaktır. Bu ölümler görmezden gelinemez. İnsan hayatını ikinci plana atan bu anlayış kabul edilemez. DEVA Partisi olarak bu sürecin takipçisi olacağız ve bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz!” diye konuştu. Haber Merkezi