FreedomFlotillaCoalition adlı sivil toplum kuruluşunun Gazze'ye yardım götürme amacıyla yola çıkan MadleenGemisine İsrail ordusu tarafından müdahale edilmişti. Olaya dünyada tepkiler artarken bir tepkide KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dan geldi. Karamustafa, “Bu müdahale, yalnızca MadleenGemisi’ne değil, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanına da yöneltilmiş bir saldırıdır, uluslararası hukukun ve insan haklarının da açık bir şekilde ihlalidir” dedi.
FreedomFlotillaCoalition adlı sivil toplum kuruluşunun Gazze'ye yardım götürme amacıyla İtalya’dan yola çıkan Madleen Gemisi’ne uluslararası sularda İsrail ordusu müdahale etti. Aralarında iki Türk’ün de bulunduğu 12 aktivist gözaltına alındı.
Dünyada müdahaleye tepkiler sürerken bir tepkide Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dan geldi. Karamustafa, “Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil #Madleen gemisine, İsrail tarafından uluslararası hukuk ve temel insan hakları hiçe sayılarak gerçekleştirilen müdahaleyi şiddetle kınıyorum.İçerisinde gıda, ilaç ve acil yardım malzemeleri bulunan sivil bir insani yardım gemisine askeri müdahalede bulunulması; temel haklara ve insani değerlere açık bir şekilde aykırıdır. Bu müdahale, yalnızca Madleen gemisine değil, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanına da yöneltilmiş bir saldırıdır, uluslararası hukukun ve insan haklarının da açık bir şekilde ihlalidir. Uluslararası toplumun bu hukuk ihlallerine karşı daha duyarlı olması ve etkin bir tutum sergilemesi gerekmektedir” ifadelerin kullandı.
Haber: Semra Acar