RESTORANLAR DÜRÜM EKMEĞİNE YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

ŞAHİN, BAZI FIRINLAR DÖNER EKMEĞİNDE TEKELLEŞMEYE GİDİYOR

EKONOMİ 19.01.2022 10:16:00 0
RESTORANLAR DÜRÜM EKMEĞİNE YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

Kayseri’de faaliyet gösteren bazı restoran işletmecileri son günlerde döner ekmeğine yapılan zamma tepki gösterdi. Şahin Yuvası Restoran sahibi Yalçın Şahin, Kayserimizde bazı fırınlar döner ekmeğinde tekelleşmeye gidiyor. Esnaf fahiş fiyatlarla ekmek almak zorunda bırakılıyor iddiasında bulundu.

Kayseri’de faaliyet gösteren Şahin Yuvası Restoran sahibi Yalçın Şahin, son günlerde döner ekmeğine yapılan fahiş zamlara ve fırıncılar arasındaki tekelleşmeye dikkat çekti. İşletme sahibi Şahin, uzun yıllardır bu mesleği yaptığını ve kendilerinin dürüm ve fastfooda yılda bir kez zam yaptıklarını ancak son 3 ayda almış oldukları ürünlere yüzde yüz zam yapıldığını söyledi. Şahin, ete ve yeşilliğe yaklaşık yüzde 25 oranında zam geldiğini buna rağmen kendilerinin zam yapmadığını kaydetti.

Şahin, şunları kaydetti.” benim şikâyetim en büyük sorunum şu anda pide ve döner ekmeği üreten fırınlar. Dürüm ekmeğini üreten fırınlar ekmeğe yüzde yüz dolayında zam yaptı. Burada Kayseri’nin tamamına pide-dürüm ekmeği veren üç fırın tekelleşmeye doğru gidiyor. Bu fırınlar bu işletmeler pide üretim makinası aldı ve Kayseri’nin tamamına pide –döner ekmeği satıyorlar. Bunlar ürettiği pideleri istediği fiyata satmak içinde zaman zaman bir araya gelip tekelcilik oluşturuyorlar. Ben bir işletme sahibi olarak bu fırınlara istedikleri fiyatı vermek istemedim ayrıca onlardan ekmek alımını durdurdum, başka fırından ekmek almak istedim. Onlarda bana ekmek vermediler. Yani ekmeği mevcut fırınlardan almak durumunda bırakıldık. Bize istedikleri zamlı tarifeyi de kabul ettirmek istiyorlar. Bizde kabul etmiyoruz. Bu yüzdende ciddi manada sorun yaşıyoruz. Şu anda Kayserimizde ismi ve markası belli ama söylemek istemiyorum üç fırın var. Üç fırın tekel oluşturma çabasında. Ben Kayserimizde yetkililere bunu duyurmak istiyorum. İlgili kurumlar ve meslek örgütleri konuyu gündemine almalı. Büyükşehir Belediyemizde bu konuda sessiz kalmamalı. Hatta belediyemizin bef gibi, halk ekmek gibi pide üreterek bizlere uygun fiyatta pide satmasını istiyoruz. Bu anlattıklarım şikâyet değil gerçektir. Devletimizin ve belediyelerimizin ilgilileri yetkilileri araştırsın. Bizden de bilgi almak isterlerse en ince ayrıntısına kadar verebiliriz. Bu konuya biran evvel çözüm bulunsun. Yetkililerimizden hassaten rica ediyoruz” Haber: Mehmet Yılmaz 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI