ÖZEL SAMİMİ İSE TTB’YE BASKI KURMALI

Tabipler Odası Başkanı Şahin, CHP Genel Başkanı Özel’in sözlerine destek verdi.

10.07.2024 13:25:00 0
ÖZEL SAMİMİ İSE TTB’YE BASKI KURMALI

Sosyal Medya’da doktorların ameliyat esnasında 'bozkurt' işareti yapması sosyal medyadan büyük tepki toplamış TBB’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de eleştirmiş ve “Doktorun Rabia, zafer, kurt işareti yapanı olmaz. Buna göre katagorilendirilmiş meslek örgütleri bu millete yapılacak en büyük bölücülüktür” demişti. 
Tabipler Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin de Özel’in sözlerine katılarak, “Özel’in konuşma kesitine büyük ölçüde katılıyorum. Mesleki paylaşımlarla ideolojik paylaşımlar iç içe girmemeli ve özellikle de Tabip Odaları yöneticilerinin siyasi kimlikleriyle öne çıkmamalı.Özgür Bey bu sözlerinde samimiyse TTB’yi yansız yönetmeleri için üzerlerinde demokratik olarak baskı kurmalıdır” dedi.

  Milli maçta yaşanan bozkurt işareti sağlık sektörüne de sıçradı. Doktorların ameliyat esnasında 'bozkurt' işareti yapması sosyal medyada büyük tepki topladı. TBB’nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de eleştirmiş ve “Doktorun Rabia, zafer, kurt işareti yapanı olmaz. Buna göre katagorilendirilmiş meslek örgütleri bu millete yapılacak en büyük bölücülüktür” demişti.
Özel’in bu sözlerine katıldığını dile getiren Tabipler Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, “Özgür Bey bu sözlerinde samimiyse TTB’yi yansız yönetmeleri için üzerlerinde demokratik olarak baskı kurmalıdır” dedi.
Şahin şöyle devam etti, “Özgür Özel‘in paylaşılan konuşma kesitine büyük ölçüde katılıyorum. Mesleki paylaşımlarla ideolojik paylaşımlar iç içe girmemeli ve özellikle de Tabip Odaları yöneticilerinin siyasi kimlikleriyle öne çıkmamalı. Ancak bu konuşmayı tetikleyen olay, bazı meslektaşlarımızın ameliyat sırasında bozkurtlu paylaşım yapmaları olduğu için, konuşmanın çıkış noktası yanlış. O meslektaşımızın temsil özelliği yok ve mesleklerini Hipokrat yeminine aykırı yaptıklarına ilişkin hiçbir işaret de yok. Bu yüzden, aşırı tepki verilerek o meslektaşlarımıza haksızlık ediliyor. Halbuki TTB’yi onlarca yıldır yöneten “Etnik demokratlar” meslek örgütümüzü ideolojilerinin mevzisi haline getirmiş ve buradan sağa sola kurşun atarak Türk Tabipleri Birliği adını ve dolayısıyla üyeleri olan biz hekimleri ideolojik kutuplaşmaya alet etmişlerdir. Özgür Bey bu sözlerinde samimiyse TTB’yi politik bir kamp haline getirenlerle arasına mesafe koymalı ve TTB’yi “yansız” yönetmeleri için üzerlerinde demokratik olarak baskı kurmalıdır” ifadelerini kullandı. 
Haber Merkezi