ÖZEL HASTANELERDE DENETİMSİZLİK ÖLÜM GETİRİYOR

EMEP Kayseri Türkiye’nin konuştuğu Yenidoğan Çetesi ile ilgili açıklama yaptı

23.10.2024 16:10:00 0
ÖZEL HASTANELERDE DENETİMSİZLİK ÖLÜM GETİRİYOR

Çeteler kadar sistemde sorumlu 
 Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, Yenidoğan Bebek Çetesi'ne karşı emekçileri; parasız, nitelikli ve kamusal bir sağlık hizmeti hakkını kazanmak için mücadeleye çağırdı. Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Akarsu, “Sağlığı ticarethaneleştiren sistem, en az çeteler kadar ölümlerden sorumludur” dedi. 

Basın açıklamasında sloganlar atıldı
 Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, "parasız sağlık istiyoruz", "özelleştirmeler ölüm getiriyor", "barbarlık, zorbalık, çete düzenine son" gibi sloganlar atıldı. Açıklamaya SES Şube Başkanları, Eğitim Sen Şube Yöneticileri, Tüm Emekliler Sendikası başkanı ve üyeleri, Sol Parti ve CHP üyeleri destek verdi. 

"Sağlığı ticarethaneleştiren sistem, en az çeteler kadar ölümlerden sorumludur" denilen açıklamada birleşik mücadele vurgusu yapıldı. Açıklamaya SES Şube Başkanları, Eğitim Sen Şube Yöneticileri, Tüm Emekliler Sendikası başkanı ve üyeleri, Sol Parti ve CHP üyeleri destek verdi.  
Kayserili emekçilere seslenen Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Akarsu, “Çürüyen, yozlaşan kapitalist düzenin piyasacı ve özelleştirilen sağlık politikasının sonucu yenidoğan bebek çetesidir. Barbarlık ve zorbalık düzenine son diyoruz. Sağlık alanı ve sistemi; kâr ve rant uğruna her türlü barbarlığı göze alabilecek, bebekleri dahi katledecek düzeye geldi. Göz göre göre onlarca bebek para için öldürüldü. Bakanların özel hastane sahibi olduğu memlekette her yanımız özel hastanelerle çevriliyken bu vahşet yine bu özel hastanelerde yaşandı. Soruyoruz buradan; bu hastaneleri kim denetliyor? Bir ihbar olana kadar bu katliam neden anlaşılamadı? Emekçi ailelerin bebekleri sizin için para kaynağı mı? Lanet olsun düzeninize, lanet olsun sağlık sisteminize!" dedi. 
Kayseri'deki özel hastanelere değinen Akarsu, "Halkın; eşit, ulaşılabilir, ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için koruyucu hekimlik ve birinci basamağın güçlendirildiği, sağlık çalışanlarının iyi koşullarda güvenli ve güvenceli çalışabildiği, verilen hizmetin sayısının değil niteliğinin ve topluma katkısının değerlendirildiği bir sağlık sistemi hayata geçirilmelidir. Ülkemizin maddi ve insan kaynakları bunu yapmaya yeterlidir.Sağlıkta tasarruf olmaz" ifadelerini kullandı. 
  “Sağlıkta özelleştirme talan ve vurgun demektir. Dahası ölüm demektir” diyenAkarsu mücadele çağrısı yaptı.
 Haber Merkezi