OSMAN ULUBAŞ KAYSERİ FEN LİSESİ POLANYA’DA

ÜÇ GÜNLÜK ZİYARETTE OKULUN EĞİTİM SİSTEMİ TANITILDI

EĞİTİM 20.10.2021 11:03:00 0
OSMAN ULUBAŞ KAYSERİ FEN LİSESİ POLANYA’DA

Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesi, Erasmus programı kapsamında Polonya’ya üç günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Programda okulun eğitim sistemi tanıtıldı, projeleri anlatıldı.

Üç günlük Polanya ziyareti ile ilgili Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesinden bir açıklama geldi. Açıklamada, Erasmus programı çerçevesinde yapılan çalışmalar  anlatıldı. Yapılan açıklama şöyle.” T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı- AB Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığı’nca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen ve Erasmus+ Programı Okul Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar (KA201) kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen 2020-1-RO01-KA201-080253 Numaralı Child SafetyMatters ( eNOugh) isimli projemizin ilk hareketliliğini 27-30 Eylül,2021 tarihleri arasında Polonya’nın Lodz şehrinde gerçekleştirdik. Hareketliliğe her ortak ülkeden 3 öğretmen katıldı ve hareketlilik boyunca proje değerlendirmesi yapıldı, ortaklar kurumlarını ve eğitim sistemlerini tanıttı, proje logo ve sloganı seçildi, Polonya’daki çocuk ihmal ve istismarı üzerine seminer verildi.

Projenin İçeriği:Pek çok çocuk, her gün, evde, okulda, kurumlarda, işte ve toplumda istismar, ihmal, sömürü ve şiddete maruz kalmaktadır. Çocukların kendilerini ihbar edemeyecek kadar korkmuş ve savunmasız olmaları nedeniyle şiddetin tam ölçeği bilinmiyor. İstismarın her türlüsü, çocuklara fiziksel, duygusal ve psikolojik olarak zarar verir ve davranış ve zihinsel sağlık gelişiminde uzun vadeli zorluklara neden olabilir. Yaşam döngüsü boyunca çocuk gelişimi ve aile sağlığı için ciddi sonuçları vardır. Yenilik açısından projemiz bir dersin konusu olan ihmal veya istismarı çocuğun/öğrencinin tüm öğretim hayatını etkileyen ve acil çözüm gerektiren bir konuya dönüştürecektir.  Projemizde 6 ülkeden 7 ortak yer almaktadır.• Davranışsal ebeveyn eğitim programları; • Erken çocukluk döneminde ev ziyareti; • Lisanslama ve akreditasyon yoluyla çocuk bakımının kalitesinin iyileştirilmesi; • Halkın katılımı ve eğitim kampanyaları; • Aile dostu çalışma politikaları ile küçük adımların büyük başarıların anahtarı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, girişimimizin toplumda gerçek ve derin bir değişime ilham vereceğini ve hedef grupların durumunu iyileştireceğini umarak, dezavantajlı bölgelerdeki çabalarımıza ortak ülkelerden başlayacağız. Haber: Mehmet Yılmaz


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU