OSB 20.MALİ GENEL KURULUNU YAPTI

YALÇIN: “KAYSERİ OSB’Yİ ASLİ GÖREVİNE DÖNDÜRDÜK”

EKONOMİ 30.04.2023 11:20:00 0
OSB 20.MALİ GENEL KURULUNU YAPTI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 20. Mali Genel Kurulunu yaptı.Genel Kurulda Konuşan OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB’yi asli görevine döndürdük” dedi. Yalçın, “İlk 6 ayda, Kayseri OSB’nin en iyi şekilde hizmet sunması için verdiğimiz mücadelemizin meyvelerini aldık. Bankalara borçlu olarak devralmış olduğumuz OSB’yi ayağa kaldırdık” ifadelerini kullandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’te, depremin ardından Kayseri'nin bölgeye yağmur olup yağdığını söyleyerek, 'Kayseri'nin valisi olmaktan 10 kat daha fazla gurur duydum' dedi.

Divan başkanlığını Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun yaptığı 20. Mali Genel Kurula Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, protokol üyeleri ve sanayiciler katıldı.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, göreve geldiğimiz günden itibaren eksikleri tespit ettik. Yapılması gereken işleri planladık. Projelerimizi oluşturduk. Sanayicilerimizin zararına olduğu tespit edilen yetersiz ve yersiz bulunan tüm hizmetleri durdurduk. Kayseri OSB’yi asli görevlerine döndürdük. İlk 6 ayda, Kayseri OSB’mizin en iyi şekilde hizmet sunması için verdiğimiz mücadelemizin meyvelerini de aldık.Bankalara borçlu olarak devralmış olduğumuz Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ni ayağa kaldırdık. 24 Haziran 2022 tarihinden bugüne kadar bankalardan tek kuruşu kredi kullanılmamıştır. Yüce Allah’a çok şükür ki, Kayseri OSB artık lüzumu olmayan harcamalardan arınmıştır ve tek kuruş borçlu değildir. Kayseri OSB’miz 2018 yılından bu yana mali açıdan en mükemmel dönemini yaşamaktadır. Bugün itibariyle kasasında 150 milyon TL’yi aşan nakdi ve gayri nakdi bir varlığımız bulunmaktadır dedi. Yalçın, OSB için yaklaşık 100 milyon TL’lik altyapı yatırımı planladıklarını da söyleyerek, şunları kaydetti.”“Görevde olduğumuz yaklaşık 1 yıllık süreçte her hizmeti yeniden kurgulamak ve daha iyisine ulaşmak adına çalıştık. Sanayicimizi desteklemek, sıkıntıları kısa sürede çözebilmek ve eksikleri tamamlamak için birçok projeyi de gündemimize aldık. Kayseri OSB Fuar Merkezimizde yılda 12 fuar yapabilmek hedefiyle yola çıktık. 2023 yılında 6 fuar yapılması için planlamamızı gerçekleştirdik. Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında fuar organizasyonlarında değişimler yapılması zorunlu olmuştur. Deprem sonrasında Kayseri OSB Fuar Merkezimiz, Kayseri iş dünyasının katkıları ile lojistik üs haline getirilmiştir. Kayseri OSB yönetimi olarak, fuarlardan elde edeceğimiz gelirlerimizin önemli bir bölümünden vazgeçtik. Depremden etkilenen insanlarımızın yarasına merhem olabilmek için çaba gösterdik. Kayseri OSB’de meslek yüksekokulu kurulması projemizde büyük ilerleme sağladık. Kayseri Üniversitesi ile imzaladığımız protokol ile 8 bin metrekare arsamızın kullanıma açtık. Kayseri OSB sınırları içinde etkin şekilde güvenliğin sağlanması bakımından çalışmalar yürüttük. Bölgemiz ana girişlerinde nizamiye projemizi hayata geçirdik. Ambar mevkiinde yakın zamanda ilk nizamiyemizin temelini hep birlikte atacağız inşallah. Polisimizin bölgemiz sınırları içinde gece devriyesine başlamasını sağladık. Bilişim ve teknoloji alt yapımıza ilişkin yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Sanayicilerimizin GES ihtiyaçlarının karşılanması için yaklaşık 100 milyon TL tutarındaki alt yapı yatırımını planladık. Bu yaz inşallah etap etap gerçekleştireceğiz. 

Vali Çiçek ise konuşmasında, “Hepinizin bildiği gibi 2,5 aydır Kayseri’de değilim. Deprem bölgesinde hem depremle, afetle mücadele edebilmek hem depremin yaralarını sarabilmek için bir mücadelenin içerisindeyim. Ben Kayseri’ye geldiğimde ve 8,5 aylık süre içerisinde bu ilin valisi olmaktan her zaman gurur duydum. Ancak bu 2,5 aylık süre içerisinde gördüm ki duyduğum gururun 10 kat artması gerekiyormuş. Çünkü gerçekten Kayseri yağmur oldu, afet bölgesine yağdı. Başta Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Melikgazi, Kocasinan, Talas Belediyemiz, sanayicilerimiz vallahi billahi yağmur oldu afet bölgesine yağdı. Yaraların sarılması için her yerde bir Kayserili vardı. Ben böyle bir ilin valisi olmak, böyle bir ile hizmet etmekten dolayı şeref duyduğumu tekrar tekrar belirtmek istiyorum dedi.

Haber: Mehmet Yılmaz


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”