OĞUZ BOYLARI DERNEĞİ KÜLTÜR GECESİNE DAMGA VURDU

KAYSERİSPOR 10.12.2021 16:49:00 0
OĞUZ BOYLARI DERNEĞİ KÜLTÜR GECESİNE DAMGA VURDU

Kayseri’de Oğuz Boyları Derneği’nin düzenlediği “Oğuz Türkleri Kültür Gecesi” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Gerek Yurt içi gerekse yurtdışından önemli isimlerin katıldığı gecede, ünlü ozanlardan Turgay Kocakaya ile Âşık Gülfani sahne aldı, Erciyes Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü ile Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi de gösteriler sundu.  Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan gecede ayrıca birlik beraberlik mesajları verilirken, geceye maddi manevi katkılarda bulunan kurum, kuruluş ve STK temsilcilerine plaket verildi.

GECEYE GEREK YURT GEREKSE YURT DIŞINDAN ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan Kültür Gecesinde bir konuşma yapan Oğuz Boyları Derneği Başkanı Öcal Arslankaya, geceyi düzenlemekteki amaçlarının kültürlerini yaşatmak olduğunu söyledi. Geceye Türkiye’nin dört bir tarafından davetlilerin katıldığını söyleyen Arslankaya, şunları kaydetti:” Adriyatik’ten Çin Seddi ne kadar Türk Dünyasının özlemini duyan herkes Oğuz Boyları Derneğinde buluşuyor. Türkiye genelindeki üye sayımız ise her geçen artıyor. Dernek olarak gerek Pandemi öncesi gerekse pandemi sonrası Türk Kültür ve Ananelerini yansıtan birçok etkinliğe imza attık.  Bu yılda Allah nasip ederse yine dernek olarak bazı etkinlikler düzenleyip Türk Kültürüne katkıda bulunmak istiyoruz”

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ

Arslankaya, konuşmasını şöyle tamamladı. Uzun ve köklü bir geçmişe dayanan Türk Milletinin “Türk” adı Göktürk kitabelerinde “Türk” ve “Türük” şeklinde geçmektedir. Genel olarak güçlü-kuvvetli manasında kabul edilen Türk kelimesi, Kaşgarlı Mahmut’un “Divan-ı Lügat-ı Türk” adlı eserinde “Olgunluk Çağı” anlamına gelmektedir. Türklerin ana yurdu, Doğuda Kingan Dağları, Batıda Hazar Denizi, Güneyde Himalaya Dağları, Kuzeyde Sibirya arasında kalan geniş alan olan Orta Asya’dır. Geçmiş tarihe bakıldığında Türklerin, Orta Asya’nın verimsiz tabiat ve iklim şartları gereği atlı göçebe kültürünü, bozkır kültürünü tercih ettiğini görmekteyiz. Türk dünyası içerisinde en fazla nüfusa sahip Oğuzlar, Oğuz Kağan Destanı'na göre 24 boydan ve Kaşgarlı Mahmud'un Divânu Lügati't Türk eserine göre 22 boydan oluşan Orta Asya kökenli en kalabalık Türk boyudur. Farklı kol ve boylardan oluşan Oğuzlar, tarih boyunca Anadolu’muz ve dünyanın birçok bölgesine yerleşmiş ve Oğuz boylarından bazıları tarihte büyük öneme sahip devletler kurmuşlardır.

ÜNLÜ OZANLAR SAHNE ALDI, HALK OYUNLARI EKİBİ GÖSTERİ SUNDU

Konuşmalarından ardından ünlü ozanlardan Turgay Kocakaya ile Âşık Gülfani sahne aldı, Erciyes Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü ve Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi de gösteriler sundu. Ozan Kocakaya ile AşıkGülfani gecede davetlilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Ozanların okuduğu bir birinden güzel eserler salonda bulunanları geçmişe taşıyıp duygulanmalarına neden oldu.

GECEYE KATKIDA BULUNANLARA PLAKET VERİLDİ

Dernek Başkanı Öcal Arslankaya ayrıca derneğe maddi manevi katkılarda bulunan ve gerek yurt içinden gerekse de yurtdışındanprograma katılan davetlilere teşekkür etti. Öcal Arslankaya,  Oğuz Türkleri Kültür Gecemize uzaktan yakından gelen herkese şükranlarımı sunuyorum.
  Başta Kayseri İl Kültür Müdürümüz Şükrü Dursun’a, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya, Kayseri PTT Baş MüdürüYaşar Serhat Çalışkan’a, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Remzi Kılıç’a, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak’a, Avenir Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arık’a, Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç’a, Aslan Grup Mehmet Asla’a, Lokantacılar ve Pastacılar Odası BaşkanıAltan Aydemir’e, Halk Otobüsçüler Oda Başkanı Hayrullah Şahin’e, Şehit Aileleri Dernek BaşkanıAli Yavuz’a, Anadolu Engelliler Dernek Başkan Eftal Kartal’a, Avsar Türkmenleri Gençleri Dernek Başkanı Tevfik Yıldız’a, Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Mehmet Topal’a, Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanımız Şeref Kocakaya Beye, Dünya Avşarlar Derneği Ankara Temsilcisi Süleyman Eroğlu Beye, Mersin Köseler Dernek Başkanımız Yakup Yılmaz Beye, Uluslararası Yöruk Boyları Araştırma Derneği Başkanımız Emel Yılmaz’a, Gürleğen Köyü Dernek Başkanımız Sezai Karakaya  Beye, Köşkerli, Köyü Dernek Başkanımız, Mesut Ekinci Beye, adını sayamadığım birbirinden Kıymetli Misafirlerimize Bizleri Yalnız Bırakmadıkları İçin Oğuz Boyları Derneği olarak şükranlarımı sunuyorum.  İyi ki varsınız ifadelerini kullandı.
  Gecede ayrıca Derneğe maddi manevi katkılarda bulunan kurum, kuruluş ve STK temsilcilerine plaket verildi.
  Etkinlik,  Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda Emirgan Aile Çay bahçesinde konuklara verilen yemekle son buldu.
  Haber: Mehmet Yılmaz


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI