MİMARLAR MİMAR SİNAN'I ANDI

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan anıldı memleketi Kayseri’de anıldı.

GÜNCEL 28.04.2024 11:49:00 0
MİMARLAR MİMAR SİNAN

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan anıldı memleketi Kayseri’de anıldı. 

Mimar Sinan, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesince düzenlenen bir törenle anıldı.Mimar Sinan'ın Türk milletinin gurur duyduğu ortak bir değer olduğunu belirten Mimarlar Odası Başkanı Murtaza Er, "100 yıllık bir ömre 400 civarında eser sığdıran onur ve gurur kaynağı Mimar Sinan'ın hemşerisi olmaktan gurur ve onur duyuyoruz dedi. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’damimarsinanalayık olmak için bizler de belediye olarak en iyisini yapmak üzere gayret ediyoruz. Bizler de onun izinde, onun açtığı ufukta yol almaya gayret gösteriyor, ilçemizi imar ediyor, güzel eserler bırakmak için çalışıyoruz. Dünyaya mal olmuş mimarlık dehası Mimar Sinan'ı anmaya ve sanatını, fikirlerini yeni nesillere aktarmaya çalışmalıyız dedi. Haber: Mehmet Yılmaz


CHP’YE ÜYE OLAN GENÇLERE ROZET TAKILDI

İYİ PARTİ TALAS ADAYI GÖZÜTOK’DAN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

CHP’LİLER PINARBAŞINA ÜST KURDU

SEDAT KILINÇ: BİZE SANDIKTA DESTEK VEREN HERKESE MÜTEŞEKKİRİM

SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI