KİRAZ NİNEMİN ÖYKÜLERİ YAYINLANDI

Zahide Sevim Balkaya’nın eseri…

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2022 16:50:00 0
KİRAZ NİNEMİN ÖYKÜLERİ YAYINLANDI

Uzun yıllardan bu yana Belçika’da yaşayan Ürgüplü şair ve yazar Zahide Sevim Balkaya’nın yeni eseri Kiraz Ninemin Öyküleri yayınlandı.

Kadran yayınları tarafından basılan Eserle ilgili olarak ir açıklama yapan Zahide Sevim Balkaya’nın kitaba Anneannesinin ismini vermesinin sebebini “Kendisinin hiç oğlu yoktu ve hep unutulmaktan korkuyordu. Bu nedenle onu ölümsüzleştirmek istedim” olarak açıklıyor.

Eserleri yabancı dillere çevrilen ve Kayseri’de de bir çok eseri yayınlanan Zahide Sevim Balkaya’nın Kiraz Ninemin Öyküleri eseri büyük beğeni topladı.

Eseri ile ilgili yaptığı değerlendirmede Balkaya: “Öykü kitabım çıktı. İsmini de rahmetli ninemin adını verdim. Sebebi ise hiç oğlu olmadı. Sürekli ‘İsmimi herkes unutacak’ derdi. Onların yanlarında büyüdüm. Dedem ve ninem Ürgüp’te ikamet ediyorlardı. Büyük sevgi ile büyüttüler, hiç incitmediler. Nur gölünde yatsınlar. Bende aklıma gelenleri sizlerle paylaşmak istedim. Hepsi gerçek yaşantıdan alınmadır. 6 antaloji kitabında şiirlerim çıktı. DJB A2 dünya Journalisler Gazetesi’nde çok sayıda şiirlerim yayınlandı. Çıngı Dergisi’nde şiirlerim ve öykülerim yayınlandı. Selma adlı romanım Fransızcaya çevrildi. Dilerim Türkiye’mi en güzel şekilde tanıtırım.” dedi.
Yeni çalışmaları ile üretkenliğini devam ettiren ve 2022 yılında da yeni eserlerinin müjdesini şimdiden veren Balkaya, başta ülkemizin yurt dışındaki tanıtımı olmak üzere eserlerinin büyük bölümünün İnternet mecralarında yer aldığını ve kendisine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ettiğini her fırsatta dile getiriyor. MUSTAFA CENGİZ


BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TÜRKMEN: GENÇLERİMİZE DE DEVA OLACAĞIZ

ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

ENGELLİLERİN ARAÇLARI BELEDİYENİN MAKİNE PARKINDA TAMİR EDİLECEK

İŞ İNSANI NEJDET PALA’DAN MHP’YE BÜYÜK JEST

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ