KENANOĞLU: 'İYİ PARTİ ENTÜBE DURUMDA

İyi Parti Melikgazi Belediyesi eski Meclis üyesi Adnan Kenanoğlu, son günlerdeeski partisinde yaşanan istifalara dikkat çekerek, “ne oldu da “İyi Parti entübe duruma” geldi dedi.

SİYASET 15.09.2024 11:34:00 0
KENANOĞLU:

İyi Parti Melikgazi Belediyesi eski Meclis üyesi Adnan Kenanoğlu, son günlerdeeski partisinde yaşanan istifalara dikkat çekerek, “ne oldu da “İyi Parti entübe duruma” geldi dedi.

İyi Partide son günlerdeki istifaların sebeplerini 3 yıl önce istifa eden eski meclis üyesi Adnan Kenanoğlu açıkladı. Kenanoğlu, şunları kaydetti. "Bu kadar emeğin ve alın terinin ortaya konduğu 7 yılda büyük bir aşama kaydeden ve alternatif olma yoluna giren bir parti, niçin bu kadar kan kaybetti? Dahası, ileri gidiyorum; parti ENTÜBE durumda.Bu kadar emeğin ve alın terinin ortaya konduğu 7 yılda büyük bir aşama kaydeden ve alternatif olma yoluna giren bir parti, niçin bu kadar kan kaybetti? Dahası, ileri gidiyorum; parti ENTÜBE durumda.Şimdi soruyorum sizlere, kongrede Genel Başkan Sn. Bakan Koray Aydın Bey olsaydı bu kadar erime ve istifalar olur muydu? Kendi görüşüm, teşkilatçılığı tartışılmaz olan dengeleri koruyan bir lider olarak önce istifaların önüne geçer, tüm illeri ve ilçeleri gezer, organizasyonlar yapar, başarısız teşkilatları değiştirir, üye ve oy kaybını önler, partiyi kısa vadede toparlar, uzun vadede izleyeceği politikalar ve disiplini ile partiyi yine %8 / 10 bandına getirirdi.İlk turu 102 oyla önde geçen bir adaya karşı diğer 2 aday birleşerek Sayın Bakanın önünü kestiler. Şimdi mutlu musunuz, tek suçlu istifa eden vekiller ve teşkilat mensupları mı? Transfer olanları ayrı bir yere koyuyorum, onların adını dahi anmak istemiyorum ama bu kadar üye, bu kadar önemli insan İSTİFA ediyorsa, biraz elinizi şapkanıza koyun ve "Biz nerede hata yaptık ve bu hataları ısrarla yapmaya devam ediyoruz" deme lütfunda bulunun.Kayseri'yi en fazla oy alınabilecek bir şehir olarak bilerek isteyerek mahvettiniz. Ben sadece Türkiye demokrasisi adına ve verilen emekler adına düşürülen duruma çok üzgünüm. Benim şu anda ne bir beklentim var ne de isteğim; siyaset dışarıda kalarak daha objektif yapılabiliyor. Söyleyeceğim son söz: Yazık oldu." Haber: Mehmet Yılmaz