Kayseri’den afet bölgesi için yardım seferberliği

KAHRAMANMARAŞ'TA MEYDANA GELEN VE 10 İLİ ETKİLEYEN DEPREM SONRASINDA KAYSERİ'DE TOPLANAN YARDIM MALZEMELERİ BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE AFET BÖLGELERİNE GÖNDERİLİYOR.DEPREMLERİN ARDINDAN AFET BÖLGELERİNE YARDIMDA BULUNMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR, KURUMLAR VE SİVİL

YAŞAM 12.02.2023 10:25:52 0
Kayseri’den afet bölgesi için yardım seferberliği
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrasında Kayseri’de toplanan yardım malzemeleri büyük bir titizlikle afet bölgelerine gönderiliyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler 10 ili etkilemiş ve binlerce bina yıkılmıştı. Depremlerin ardından afet bölgelerine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları için Kayseri Organize Merkezi Fuar Alanı’nda koordinasyon merkezi kuruldu. Burada toplanan yardım malzemeleri, ihtiyaç duyulan bölgelere gönderiliyor. Yardım kampanyasını koordine eden Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Turan Akdağ, "Organize Sanayi Bölgemizdeki fuar alanında büyük bir hangarımız var. Bütün Kayseri’deki hem ikinci el hem sıfır malzemelerimizi burada topluyoruz. 250 personelimiz ve yaklaşık 150’ye yakın gönüllümüzle malzemeleri istifliyoruz. Depremin ilk dakikasından itibaren tüm ekiplerimiz burada. İhtiyaç bölgelerimizde irtibat noktalarımız var, buradaki tüm malzemeleri teyit ederek gönderiyoruz. Bugüne kadar 300 tıra kadar malzeme gönderdik. Bu tırlarımızı da kayıt altına alıyoruz, nokta olarak gönderiyoruz. Vatandaşlarımız çok hassas, sağ olsunlar her şeyi getirip vermeye çalışıyorlar. Biz de en ufak şeyi yerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah onlardan da razı olsun, milletimize büyük geçmiş olsun. Gıda noktalarımız var, daha sonra yerleşik hayata geçebilmesi için malzemeleri de hazırlıyoruz. Temel ihtiyaç malzemelerimiz var. Gıda haricinde yatak ve uyku tulumları yerleştiriyoruz. Afet bölgesindeki koordinasyondan bize talep geldiği sürece anında yükleyerek, 3-4 saat içerisinde noktamıza teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum

ÇİÇEK: SİYASETİN ÜZERİNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI KALKMALI

ÖZDAĞ'A ÖZGÜRLÜK İÇİN STİCKER ÇALIŞMASI YAPTILAR

ANAHTAR PARTİ TALAS İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÇOPUROĞLU, KAHRAMANMARAŞ’TA 8 İLÇEDE HALKLA BULUŞTU

YÜCEL; KURBAN PAZARINDA MÜŞTERİ YOK, SİFTAH YOK

AÇILIM SÜRECİNDEN RAHATSIZLAR

CHP'DE AŞKIN GENÇ'E YENİ GÖREV

ÇALIKSOY: HULUSİ AKAR’IN MASRAFLARINI NEDEN BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

İYİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ SELÇUK TÜRKOĞLU KAYSERİ’DE

AK PARTİ KAYSERİ İL TEŞKİLATI KAMPA GİRDİ